reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

tak wychowawczy jest niestety tylko do konca pazdziernika:-(tez nie wiem czy sie zalapie na kase z mopsu bo babka powiedziala ze mamy za 100zl za duzo aby dostac znowu kase z mopsu ale tez powiedziala ze cos pokombinujemy...oby sie udalo..

To jak coś pokombinujecie podzielcie się doświadczeniami hehehe
Chociaż u nas przekroczymy dużo więcej :( Mąż ma własną działalność i on dziwnie zarabia raz w Vacie raz inaczej. Ja się na tym nie znam ;(
Jeżeli Wy macie tylko 100 zł może sie załapiecie bez kombinacji, ponieważ być może będzie inny przelicznik dochodu na osobę.

edit. moje dziecię śpi już 3h....przegapił obiadek, i mleczko.....a ja siedzę i czekam aż się zbudzi..hehehehe prasowania kupa, sprzątania druga, eh....czekam dalej..gdybym wiedziała ze tak pośpi zdrzemnęłabym się.

oho matka wykrakała hehehe

Do wieczorka dziewuszki ;D

Ostatnia edycja:
reklama
To jak coś pokombinujecie podzielcie się doświadczeniami hehehe
Chociaż u nas przekroczymy dużo więcej :( Mąż ma własną działalność i on dziwnie zarabia raz w Vacie raz inaczej. Ja się na tym nie znam ;(
Jeżeli Wy macie tylko 100 zł może sie załapiecie bez kombinacji, ponieważ być może będzie inny przelicznik dochodu na osobę.

edit. moje dziecię śpi już 3h....przegapił obiadek, i mleczko.....a ja siedzę i czekam aż się zbudzi..hehehehe prasowania kupa, sprzątania druga, eh....czekam dalej..gdybym wiedziała ze tak pośpi zdrzemnęłabym się.

oho matka wykrakała hehehe

Do wieczorka dziewuszki ;D
spoko dam znac co tam babka w mopsie wykombinuje...moj K jak tez idzie spac to ja zamiast cos zrobic siadam do kompa ehh...uzaleznienie jak nie ma co:p

Skąd ja to znam... jak tylko chwila wolna to ja myk na komputer... dziś za to nic nie robie bo mi blaty w meblach kuchennych wymieniają wiec póki co moim zadaniem jest pilnowanie dziecka i Pana... :-p

Mam do was pytanie co do cukrzycy.
Spotkałam wczoraj moja babcię, powiedziała mi ze robiła niedawno badania i ma cukrzycę:-(. Mówiła,że kupiła leki i jak jej po tym nie spadnie to bedzie mieć zatrzyki.
Czyli ma tą cukrzycę czy cukier podwyższony czy może podwyśszony znaczy cukrzyca? Nie wiem nie znam się w ogóle :-(.Jade do niej w tym tygodniu i chciałabym cos kupic jej ale ja nie wiem co cukrzycy jedzą , pija itp. ( Chociaż wczoraj jadła loda z mayszyny także hmmm...;-))
Dziękuję za pomoc;-):-)
Moja mama ma cukrzyce...
Tak w skrócie to chodzi o to ze cukrzyk ma ochote na cukier, wiec zjada np batonika ale tylko nieliczna czesc cukru jest rejestrowana przez mózg wiec chce mu sie nadal a juz nie moze bo jednak ten cukier jest juz we krwi...
No i tak jak któras z nas juz pisała trzeba to monitorowac - jak za wysokia le i jak za niski...
Skoro lekarz przepisal tabletki tzn ze probuje oszczedzic babci zastrzykow. Wszystko zależy jak zareaguje na te leki, a zalezy to od zaawansowania tej cukrzycy ale chora jest tak czy siak niestety...

reklama
Moja mama ma cukrzyce...
Tak w skrócie to chodzi o to ze cukrzyk ma ochote na cukier, wiec zjada np batonika ale tylko nieliczna czesc cukru jest rejestrowana przez mózg wiec chce mu sie nadal a juz nie moze bo jednak ten cukier jest juz we krwi...
No i tak jak któras z nas juz pisała trzeba to monitorowac - jak za wysokia le i jak za niski...
Skoro lekarz przepisal tabletki tzn ze probuje oszczedzic babci zastrzykow. Wszystko zależy jak zareaguje na te leki, a zalezy to od zaawansowania tej cukrzycy ale chora jest tak czy siak niestety...

Mary :) no bardzo uproscilas :)
Ktory typ cukrzycy ma twoja babcia? Czasami wystarczy trzymac diete (np ja musialam w ciazy), czasami trzeba posilkowac sie insulina. I nie chodzi o "cukier cukier" czyli batony cukierki itp a o odzywianie tak w ogole :) smazonego nie wolno,m trzeba jesc regularnie nie doprowadzac do zbytnich spadkow jak i szczytowan cukru. Najwazniejszy jest monitoring. Polecam glukometr accu check active - doskonaly, babcia musi miec na recepcie napisane ze choroba przewlekla wtedy dostanie paski do kontroli bardzo tanio.Cukier mierzyc na czczo i 2h po kazdym posilku, jesc okolo 6 posikow dziennie i... poczytac: Cukrzyca - kompendium wiedzy o chorobie - forum, chat, najnowsze wiadomości

Do góry