• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

Agrafka moja Marika juz jakos od miesiaca przesypia cale noce :) I nic nie robilam. Sama sobie tak unormowala :) A na noc jee zwykle cyca. Ale jak podaje butle to je 120 :) jak wstaje o tej 6-7 to jest jeszcze czasami tak ze zje cyca i idzie dalej spac :) Ale nie zawsze tak jest :)

reklama
ja dołączam do mam nawet bardzo dobrze wyspanych :-)Małgosia zasypia ok 20 budzi się zazwyczaj ok 7, choć zdarzyła sie i 8. Bywają dni jednak (np dziś) co coś jej sie pomyli w główce i sie obudzi w nocy na karmienie - ale w ciągu ostatnich 6 tygodni zdarzyło jej sie chyba 3 razy:tak:Ale nie powiem-wcześniej było bardzo ciężko, bo potrafiła do 2 w nocy nie usnąć a mimo to ok 4 następne karmienie. Ale problemy ze spaniem skończyły się jak zaczęłam ją dokarmiać raz na dobę mm.

A w sprawie wprowadzania innego jedzenia to chcę jeszcze poczekać tak do konca 4 miesiąca a nawet dłużej. Idziemy w czwartek na szczepienie, to się jeszcze podpytam jak najlepiej to zorganizować.

Ania z Zielonego ja tez tak mialam ze jak Marika w nocy budzila sie na jedzenie to potrafila obudzic sie o 2 i nie spac np do 4 a o 5 jadla :P Wiec wtedy bardzo malo spalam :)

Ja też mogę dołączyć do mamuś wyspanych :-) mój Adi ostatni posiłek zjada pomiędzy 20-22 i później sobie ładnie śpi przeważnie do rana tzn do 5-6,ale zdarzają się takie dni,że mało zje wieczorem ,więc wtedy pobudka na jedzonko około 2 albo 3 :-) ale szybciutko zasypia ,więc nie ma problemu ;-)
Dziś zgodniał o 4,zjadł i dalej spał do 8 :-)

joasia moja przez pierwszy miesiac tak jak Twoja byla nocnym markiem, budzila sie nagle w nocy i czuwala a teraz coreczki daja sie mamusia wyspac ;)

u nas ciezko przetrzymac Mala dluzej niz do 19, przez ostatni miesiac juz zaczela tak ladnie spac, i potrafi wstac kolo 6-7. czasami budzi sie przed polnoca albo kolo 2 wtedy podje i jest pewne ze pospi do conajmniej 7 :)

a dzisiejszej nocy poszla spac o 19 (juz padnieta byla podczas ubierania po kapieli) i wstala o 4.30 na jedzonko, podjadla, o 5 juz spala i pospalysmy do 8.30 ;)

wiec mimo przebudzenia nad ranem jestesmy wyspane :D

agrafka
ja moja ostatecznie odstawilam po 2 miesiacach i pamietam jak gdzies przez 3 dni byla masakra, Mala na rekach mi strasznie plakala, no bo trzymam ja a cyca jej nie daje ;) ale szybko zapomniala :) jednak stres byl dla nas obydwoch, ja to tez przezywalam bo jednak ta bliskosc byla swietna

No wszystko pięknie, ładnie tylko Wasze dzieciaczki zasypiają koło 20-22 a Leonard już od 18 daje koncert, i musimy się bardzo namęczyć żeby kąpiel była o 19, i najczęściej zasypia na butli, więc zje 50-70 ml przed snem.
Ostatnio jak zasnął o 19 to budził się o 1, i potem już o 6 na dobre, ale dzisiaj budził nam się co 2 godziny, może dlatego że wczoraj rozmawialiśmy z mężem o Leosiu i oboje stwierdziliśmy, że jak jeszcze byłam w ciąży to myśleliśmy że będzie to jakieś chroniczne nie wyspanie, a tu jest całkiem przyzwoicie :-D

Dziewczynki mam do oddania dwie herbatki hipp dla kobiet karmiacych. Nie wiem jak to sie stalo ale obie sa otwarte i wlasciwie cale. Termin do 25 listopada :)
I jeszcze Herbtkę z kopru włoskiego dla maluszka - tez otwarta i jest jej wiecej niz poł - termin do 29.07.2012
Mam jeszcze jakas herbatke Fito - mix " środek mlekopędny". Jest jakas zainteresowana?? Bo mi to nie potrzebne a tylko lezy niepotrzebnie :)

Mój śpi całą noc co podobno przy karmieniu wyłącznie piersią jest rzadkością, nie wiem do której by spał bo zawsze to my go budzimy. I śpi od zawsze :) to my go budziliśmy przez pierwsze dwa miesiące co 3h, co nieraz trwało nawet 1,5h, potem były może 3 tygodnie gdzie budził się sam o 1 na jedzonko i teraz śpi i śpi i śpi....

Amerie u Was mnie właśnie zastanawia że Leoś na mm i tak się budzi, ale skoro się wysypiacie to najważniejsze :) widocznie on jest bardziej towarzyski

Hej niedzielnie :) Tematy sie skonczyli i znowu pustki na tym forum.. Oj nie dobrze.

Ja zaraz ogarniam sie i wybywam z mala na spacerek, chociaz nie mam wogle sily bo bylam wczoraj z P na dyskotece :) Ale sie wybawilam, super sprawa. Polecam jak macie z kim zostawic maluszka wyrwac sie w jakas sobote :)

Miłej niedzieli życze :)

Co do dyskotek, to polecam!!! Ja chodzę z koleżankami, dzieciaczki z tatusiami, a my na 3, 4 godz potańczyć. Tylko potem chodzę nieprzytomna. Ale dzięki temu ma się jakiś kontakt ze światem.

Czytając te wszystkie wypowiedzi po prostu jestem zazdrosna. Ja mam ciągle problemy coś zrobić, mały malutko śpi. Ciągle problem z mleczkiem i kupkami. Teraz ma zmienione na Bebilon Pepti, ale po kilku dniach poprawy znowu to samo. W ciągu miesiąca mały mi przybrał ok 200 g tylko. Mało je, mało śpi. I tak w kółko....
A tu jeszcze drugie dziecko, które potrzebuje zainteresowania. I do tego te noce. Sawin potrafił dosyć wcześnie fajnie już spać, a teraz max 6 godz. Znowu chodzę niewyspana. A najgorsze jest to, że nie wiem kiedy to się wszystko unormuje. Dziewczyny piszecie już o innym jedzonku, a mi mały nawet nie chce pić z dziurek, a 725 ml, to był jego max, zazwyczaj ok 600.
Już nie wiem co mam robić...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry