reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

no już sama nie wiem co robić. Zawsze mi się wydawało, że jestem w miarę rozsądna, a tu nie wiem, nie wiem

Dziewczyny, zazdroszę budowy. Ja mam póki co tylko projekty wybrane ;)
Projekt domu Dom przy Cyprysowej 6 UPB-5425 (Galeria Domów) - Domowy.pl
Murator Projekt M103 Nasze marzenia - projekty domów - muratordom.pl
Murator Projekt M39 Miły dzień - projekty domów - muratordom.pl
Projekt domu PTYŚ 2g - extradom.pl
http://www.mgprojekt.com.pl/domki/benedykt2/rzuty.php

tymczasem nie mamy jeszcze nawet okolicy wybranej ;) Pewnie zamieszkamy w jednym z nich za 5-6lat, jeśli możliwości się pojawią ;)
Tymczasem ledwo wyrabiam ze sprzątaniem naszego m2 ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja byłam matka chrzestna synka mojej siostry w 5 m-cu ciąży.Nasze dzieci są zdrowe i wszystko jest ok.Poprostu nie wierzę w takie rzeczy a jak za 2-5 czy 10 lat którys złamie sobie noge czy rozbije głowe czy coś innego się by miało stać (odpukać w niemalowane :)) nie pomysle ze to pewnie dlatego ze w ciązy byłam matka chrzestną.

Przez kilka dni tu nie zaglądałam a tu kilkanaście stron do nadrabiania :)
W temacie chodzików ja nie jestem za i my mieć nie będziemy,natomiast najprawdopodobnie jak już Nati zacznie chodzi to kupię jej chodzik pchacz.
U nas rozkład dnia wygląda tak:
8:00 mleko ok 180ml
11:00 drugie śniadanie-naprzemiennie:kaszka,owsianka,weetabix lub śniadanko wielozbożowe
13/14 obiadek
16/17 deserek
19/20 kolacja-najczęściej kaszka manna ok 180ml
Z tym,że tej kolacji często nie je i musze Ją w później na śpiąco dokarmiać-najczęściej ok 22.

W dzień śpi zazwyczaj 2 w porywach do 3 razy. Przed 10 rano-ok godz,jak Ją położę przed obiadem to pośpi zazwyczaj ok pół godz,jak po obiedzie to ok godz lub 1,5. Czasem tez jak marudzi i jest zmęczona to kładę Ją ok 17 i pośpi różnie raz pół godziny raz godzinkę. Kąpiemy się ostatnio ok 18:30 i po 19 już Ją kładę.
Zasypia ok 19/20 i budzi się 7/8 zazwyczaj bez nocnych pobudek a jak się zdarzy to smoczek rozwiązuje sprawę :)

Co do przesądów mam takie zdanie jak daissy. Ja osobiście w nie nie wierzę i uważam,że czasem ludzie sami poprzez negatywne nastawienie i myślenie ściągają na siebie nieszczęścia. Kiedyś interesowałam się prawem przyciągania i myślę,że coś w tym jest ;-)

Hej dziewczęta :-)
Cały dzień do Was nie zaglądałam, a tu tyle do czytania... Już nadrobiłam.
Oluś był dziś grzeczny. Była też mama w domu więc zawsze jak coś to popatrzy na tego mojego bobasa, mogę wtedy wyjść do sklepu czy z psem. Wczoraj była cały dzien w pracy więc to też miało wpływ na moje zmęczenie. Ja też każde jego marudzenie zwalam na zęby już kilka miesięcy a zębów brak.
Byliśmy dziś trochę w parku na spacerze, ale zimno takie jak w październiku. Lata to już chyba nie będzie...
Co do bycia ciężarną mamą chrzestną to u mnie nie ma aż takich przesądów z tym związanych. Ja podawałam bratanice do chrztu w zeszłym roku w 8 mc. Słyszałam gdzieś od rodziny, że się nie powinno. Pytałam księdza w kościele, powiedział, że absolutnie nie ma przeciwwskazań. Tak naprawdę to co ten mój nienarodzony Oluś był winień, że miałabym nie być mamą chrzestną. Nienarodzone dziecko to szczęście, a nie przekleństwo.
Zazdroszczę Wam tych małych białych domków...

Nissanka imponujący ten dom:-)Bardzo ładny ale i baaaardzo duzy. Pow. użytk 277m2...:szok:
Trusia Ty się nic nie przejmuj kochana. Moze akurat nie będzie Wam sie nikt wtrącał;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry