reklama

Listopad 2010

reklama
mama2010 skończył się 10t i pierwszy dzień 11 t

a ja cos do bani dzisiaj, ciśnienie....mi skoczyło....

ale moje dziecię dzisiaj zostało pochwalone w przedszkolu,ponoć Miki bardzo wyróżnia się na tle grupy pod względem rysowania,pani zaproponowała dodatkowe zajęcia plastyczne...
no takam dumna,że hej:-)

a ja póki co te klikudniowe różnice traktuję z prymrużeniem oka,i mówię zawsze " mniej -więcej"
mimo tego,że wiem, kiedy dokładnie miałam owulację, bo była monitorowana i jakbym liczyła od momentu owulacji, to dzidzia powinna być młodza nawet od daty OM,bo owulka była późno ok 20 dc, a i tak jest większa, nawet wg daty OM
więc zostaję przy oblicz. standard. czyli OM

dziewczyny a Wy liczycie wg daty ostatniej miesiączki czy wg daty z usg? bo zazwyczaj są różnice

Ja liczę według daty pierwszego USG, bo jest najbardziej "wyśrodkowane".
Wg OM moje dziecię ma 13t4d
Wg I USG - 14t
Wg II USG - 15t

Miałam regularne cykle i wiem z dokładnością do dwóch dni kiedy była owulacja, a wynik I USG się jeszcze łapie, więc możliwe, że dziecię może być o te trzy dni starsze.

W mojej pierwszej ciązy wiek z usg idelanie pokrywał się z wiekiem wg OM. i urodziłam dzien po terminie :)
Teraz wiem, że ciąza możde byc tydzien starsza, ponieważ mialam owulacje kilka dni wczesniej ... Nie w 15 a ok 10 dnia cyklu.
Wg Om ciąza ma 12t 5 d. a wg usg 13tydz 5dz. Na razie nie zmieniam suwaka...Poczekam na kolejne usg, może się jeszcze unormuje.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry