reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

reklama
czesc mamuśki!!! :*
edytka - ja też biore falvit mama i kwas foliowy (ale nie folik) :) Pytałam ginki na ostatniej wyzycie czy mam brac cos do tego powiedziała ze na chwilę obecną nie... Ciąża przebiega ładnie i jakieś dodatkowe przepisze mi później :)
Ja liczę ciążę wg 1 dnia ostatniej miesiączki ale wiem ze i tak przynajmniej z 2 tyg różnicy jest między moimi obliczeniami a tymi wg miesiączki :) Termin mam niby na 3.11 ale wiem ze i tak będzie później :)

Paulinka ale w Falvit mama jest 100 % zalecanej dziennej dawki kwasu foliowego, więc oddzielnie chyba już nie trzeba brać :) tak mi się wydaje :) ja wg miesiączki mam termin na 13 listopada a wg ostatniego usg na 9 listopada i teraz zaczynam liczyć wg usg :)

edytka - hmmm... to teraz juz zgłupiałam... Kwasu fol. zostało mi jeszcze pół opakowania i raczej je dokończe a później zadzwonie do ginki zapytac co dalej.

Ja dzisiaj znów byczę się na ogródeczku :) Pogoda przepiękna :)))

Paulinka, kwas foliowy zapobiega powstawaniu anemii :-) Ja biorę w dawce 5mg.
Yasemeen - odezwij się, bo bardzo się martwię..

Heja dziewczynki, ja juz po szkole. Zmeczona jak zwykle.
Ja biore tylko folik:) & mam wizyte to zobaczymy czy mi cos przepisze :)
Ja tez sie martwie o Yasemeen, dzisiaj w szkole caly czas o niej myslalam. Mam nadzieje e wszystko dobrze :*

mam pytanie....czy bierzecie już jakieś witaminy,
ja za 2 tyg mam już zacząć brać, doktorek zalecił mi Feminatal Metafolin+DHA

Ja biorę Kwas FOliowy w dawce 15mg... mam te witaminki z poprzedniej ciąży...niestety kupiłam wcześniej i nie dotrwałam.

Witajcie Babeczki :-)

wpadam tylko na chwilkę bo z W. spędzamy dzisiaj cały dzień razem :-)

Pięknego dnia!

mam pytanie....czy bierzecie już jakieś witaminy,

Ja biorę od samego początku ciąży Prenatal Classic. Tak mi poleciła pani w aptece, bo w tym Prenatalu jest kwas foliowy, a ja szukałam czegoś dla kobiet starających się. I tak już zostałam z tym Prenatalem, który biorę dokładnie od dni płodnych ostatniego cyklu.
Ale mój lekarz na którejś z wizyt powiedział mi, żebym go odstawiła i brała tylko kwas foliowy, wiatminę B6 i C. Nie posłuchałam go, bo jako argument podał, że od tych witamin mogą być mdłości, a ja mdłości nie miałam. A Prenatal zawiera wszystko to co mi on przepisał. Teraz mi zostało 20 tabletek do końca opakowania i zobaczymy czy mi teraz coś zapisze na kolejnej wizycie.

Ja tez biore zestaw witamin dla ciezarnych mamavit jakos tak i powiem szczerze ze mam po nich mdlosci i staram sie je brac podczas jedzenie bo wtedy sa mniejsze.

reklama
Do góry