reklama

Listopad 2010

reklama
ja czytałam, że delikatne ruchy można już poczuć od 13-14 tygodnia :) co wieczór jak kładę się spać-leżę na plecach i trzymam brzuch obiema rękami :) na razie to tylko czuje jak mi serce wali :) czasami coś "przemknie" pod ręką, ale za chwilę wychodzi, że to tylko gazy :) hihi

Ostatnia edycja:
Witam Was moje drogie!

ja czytałam, że delikatne ruchy można już poczuć od 13-14 tygodnia :) co wieczór jak kładę się spać-leżę na brzuchu i trzymam go obiema rękami :) na razie to tylko czuje jak mi serce wali :) czasami coś "przemknie" pod ręką, ale za chwilę wychodzi, że to tylko gazy :) hihi
Uśmiałam się z tych gazów.

Ja wcale nie jestem gorsza. Już kilka razy nasłuchiwałam dzidziulki za pomocą.... steteskopu! He he ... No i też głównie słyszałam ruchy robaczkowe jelit. :-)

właśnie te drgania są zupełnie inne niż ruchy robaczkowe jelit, też myślałam,że to jelita;-)
a może, to ani jelita, ani dzidzia, ;-):-D

ja z małymi przerwami robię dzisiaj porządki na tarasiku, przesadzam i porządkuję rośliny, pomyłam meble,a teraz popijam drugą cafkę

Witam juz prawie weekendowo!!!!!

Ja slyszałam ze pierwsze ruchy to tak około 20 tygodnia.
Mnie czeka dzis sprzatanko, po calym tygodniu troszke sie tego nazbieralo.

Czekamy Yasmeen na wieści i trzymamy kciuki zeby bylo wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

Yasemeen - czekamy na informacje co u Ciebie ...

Ja dzisiaj pierwszy raz od 3 tygodni dotarłam w piatek do pracy :-) udało się obudzić bez choróbska więc jest szansa na zrobienie czegoś w weekend - czekają mnie spore porządki io zakupy - moje spodnie pracowe już mnie jednak cisną w brzunio ...

Praca idzie mi strasznie, od rana nic nie zrobiłam i nie wiem czy mi się cokolwiek uda zrobić ... siedzę nad jakimiś wyliczeniami po godzinie zamykam plik nie zapisując ... robię od nowa ... makabra jakaś :-)

co do pieluszek tetrowych - to ja też raczej nie będę ich zwolenniczką - po pierwsze na pewno komfort Maleństwa jest w nich trochę mniejszy, że już nie wspomnę o tym ile z nimi jest zachodu ... pamiętam z czasów dzieciństwa te sznury pieluszek rodzeństwa i młodszych kuzynów schnących gdzie się dało :-)
u nas będzie jeszcze dodatkowy aspekt - dzieciątka urodzą nam się tuż przed zimą a wiadomo, że wtedy wszystko schnie wolniej a alternatywą jest odkręcenie wszystkich kaloryferów ...
zresztą mam wątpliwości czy pieluszki tetrowe są aż tak ekologiczne - jak się pomyśli ile wody zużywa się na ich pranie i energii na pranie i prasowanie to wychodzi już całkiem pokaźne obciążenie środowiska :-)
a nasz czas, którego będzie brakowało bez przerwy też jest nie do przecenienia ...

co do pieluszek tetrowych - to ja też raczej nie będę ich zwolenniczką - po pierwsze na pewno komfort Maleństwa jest w nich trochę mniejszy, że już nie wspomnę o tym ile z nimi jest zachodu ... pamiętam z czasów dzieciństwa te sznury pieluszek rodzeństwa i młodszych kuzynów schnących gdzie się dało :-)
u nas będzie jeszcze dodatkowy aspekt - dzieciątka urodzą nam się tuż przed zimą a wiadomo, że wtedy wszystko schnie wolniej a alternatywą jest odkręcenie wszystkich kaloryferów ...
zresztą mam wątpliwości czy pieluszki tetrowe są aż tak ekologiczne - jak się pomyśli ile wody zużywa się na ich pranie i energii na pranie i prasowanie to wychodzi już całkiem pokaźne obciążenie środowiska :-)
a nasz czas, którego będzie brakowało bez przerwy też jest nie do przecenienia ...

Myślę, że koleżance chodziło o pieluszki wielorazowe nie tetrowe..... Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna

reklama
poza tym, taka pielucha wcale nie jest tania, jedne takie majtasy kosztują 28 zł:baffled:
na innym forum lokalnym....zdania są podzielone i ja ze swoim antyekologicznym wygodnictwem jestem w mniejszości;-)

Izula...dokładnie ,te....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry