reklama

Listopad 2010

Lasotka - kurcze, ta baba była skrajną idiotka ... nie mozesz się takimi przejmować ... chociaż i ja zauważyłam, że teraz staram się jeździć o wiele bardziej ostrożnie, ale za to cały czas jadę wkurzona na innych kierowców ...
tak samo w pracy ... z jednej strony wiem, że nie wolno mi się denerować a z drugiej o wiele więcej sytuacji wyprowadza mnie totalnie z równowagi niż to dawniej bywało ...

kasia... ja mam tak samo...staram sie nie przejmowac glupotami ale jednak dosyc czesto sie denerwuje;/

edytka ja tez miedzy innymi poszlam tak szybko na zwolnienie ze wzgledu na stres... tym bardziej ze u mnie w pracy durni klienci to nie zadkosc:P

lasotka postaraj sie odetnąć od wszystkiego...wiem ze cieżko bo jakoś nie potrafię nie dzownić do mojej mamy i nie pytać się co slychac....chociaż ostatnio powiedziala ze przestanie odemnie odbierać telefonów bo za bardzo sie stresuje....
staram sie znalezc sobie jakies drobne zajecia i przyjemnosci zeby nie myslec...
ale przecież wszystko musi sie ulozyc...musi!

reklama
mglaczek - ja mam to samo w prawej ręce ... i niestety od czasu do czasu ląduję na rehabilitacji ... drętwienie dwóch ostatnich palców często bierze się z ucisku na nerw na wysokości barku (czy również czujesz takie delikatniejsze drętwienie wzdłuż przedramienia od spodu?)
u mnie problem brał się z długiego czasu spędzonego przy laptopie i pisania na laptopowej klawiaturze ... pomogło przestawienie laptopa w pracy na podstawkę i zamontowanie tradycyjnej klawiatury z żelową podstawką na nadgarstki + żelowa podkładka na myszkę ...
jezeli u Ciebie jest to samo to na pewno pomoże solidne rozmasowanie lewego barku, góra łopatki i po jej lewej stronie ...
jak nie będzie pomagało to polecam wizytę u fizjoterapeuty (ja wylądowałam z tym najpierw u neurologa, nie dośc, że nastraszył to jeszcze źle zdiagnozował ...)

Witam sobotnio wszystkie mamusie :-) u mnie pogoda też się dziś poprawiła i wyszło słoneczko, mam wspaniały humor bo zauważyłam, że brzuszek zaczyna mi fajnie rosnąć i wreszcie inni to zauważają :-) i jeszcze jedna rzecz od wczoraj czuję mojego Krzysia w brzuchu. Rewelacyjne uczucie! Mąż wczoraj popołudniu trzymał rękę na brzuchu i malutki niespodziewanie go kopnął to mężuś aż się przestraszył :-D Długo czekałam na brzuszek i kopniaczki ale się doczekałam :) Pozdrawiam

Tygrysek - gratuluję :-)
ja nadal czekam na kopniaczka ... na razie czuję czasami takie delikatne łaskotnięcia w brzuszku ... pewnie jak moje maleństwo się przekręca, ale wszystko to takie delikatne i ulotne, oczekuję na coś wyraźnego ;-)

Gratuluję wszystkim mamusiom!!! :) Tyle nowych wieści ze trudno to spamiętac :D Zaraz zerknę do listy Violett jak tam ranking chłopaczków i dziewuszek :D

U mnie dzis nareszcie piękna pogoda :) Już rano byliśmy z mężem na zakupach i spacerku :) Było baaaardzo przyjemnie :) Skończył mu się narazie sezon piłkarski i mam go całego dla siebie :D

Życzę Wam Kochane Moje przyjemnego i bezstresowego dnia :*:*:*
Ściskam mocniutko!!! :)

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za wsparcie :)
dziś M zabrał mnie nad wodę, spędzilam cały dzień w ciszy, z książką, przy pięknej pogodzie. M łowił i miał branie ;) ale chyba przez miękkkie serce wszystkie rybki wrociły do wody :)

Cieszę się z dobrych wieści u Was :)

Co do drętwienia palcow - mi od samego początku ciąży, lub od 8tc, drętwialy ręce o nogi, a odcinek lędzwiowy bolam mnie tak jakbym dostała baseballem
Gin powiedziała, iż to od ucisku nerwu na kręgosłup oraz ze zdarza się to kobietom w ciąży (hormony powodują rozluxnienie mięśni) które przed ciążą miały problemy z kręgosłupem, pracę siedzącą itd
no i kazala mi chodzić na ćwiczenia od 16tc (wcześniej nie moglam, bo ciąża zagrożona)
no więc chodze i ćwicze
polecam kupić sobie piłke do aerobiku - dla mnie najlepsza o średnicy 75 - i więcej siedzieć na niej nić w fotelu, bo takie siedzenie same w sobie jest ćwiczeniem dla kręgosłupa.

pozdrowionka!

witam dziewczyny!
ja na kopniaka jakiegoś też czekam,
Jak widać każda z nas ma w życiu jakieś sytuacje, które ą ciężkie, przykre. Dobrze że jest to forum można się wyżalić, uzyskać rady i zobaczyć, że nie koniecznie tylko my mamy tak źle
Kochane nie poddam się co to jest ta potrwa o którą dopytuję, gdzieś z Rosji.....( nie słyszałam o niej mimo iż wychowałam się przy obwodzie kalingradzkim )
i potrzebuję pomocy na silny ból głowy:-(

JOLA na ból głowy spróbuj może kawę z cytryną-mi pomaga... mam nadzieję że Tobie również pomoże...
Mam małe pytanie czy w 18 TC dzidzia słyszy? Bo moja jak tylko słyszymy głośną muzykę lub inne głośne dźwięki to zaraz się fikołkuje...

JOLA na ból głowy spróbuj może kawę z cytryną-mi pomaga... mam nadzieję że Tobie również pomoże...
Mam małe pytanie czy w 18 TC dzidzia słyszy? Bo moja jak tylko słyszymy głośną muzykę lub inne głośne dźwięki to zaraz się fikołkuje...

podoobno słyszy od 16tc, ale do 6miesiąca z zewnątrz głównie basy z wewnątrz bicie serca matki.
podobno najlepsze dla dziecka sa kawałki w rytmie 3/4

reklama
No tak ... tez słyszałam że dzidzi najlepiej Bacha puszczać :-)

Jola - A co do bólu głowy, to niestety ja w ciąży tak pewnie 30% czasu spędzam z bólem głowy (np teraz ... mam nadzieję, że ten front nad Warszawą się przesunie) ... pomaga Apap (na teki lekki ból) i jest bezpieczny, można stosować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ale ja staram się jak najmniej ... na migreny niestety nic nie pomaga tylko cisza, spokój i leżenie w ciemnym i chłodnym pokoju. Z domowych sposobów to jeszcze dwa plasterki cytryny na skronie i mocno ścisnąć opaską (nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale czasami pomaga), no i czasami na niektóre bóle głowy pomaga umycie głowy bardzo ciepłą wodą (pomaga na takie bóle które są spowodowane stresem np. bo rozszerza naczynka).
Życzę, żeby Ci szybko przeszło!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry