no co do aventu to się zgodzę, fajne są butelki bo się nie zapowietrzają, po za tym z tego co pamiętam to tez są antykolkowe.. Moja mama Agate od początku dokarmiała z butelek aventu, a pierś ssie do dziś, ale juz tylko w krytycznych sytuacjach wiec mysle ze juz nie dlugo to potrwa
słuchajcie ostatnio znalazłam pusty album, który dostalam ze 3 lata temu na imieniny, piękny taki kolorowy i pomyslałam ze posegreguje zdjecia USG i ułożę chronologicznie

a potem będę do niego wkładać zdjęcia Hani od samego początku, mam zamiar też wkleić opaskę na rączkę po wyjściu ze szpitala, wiem ze są takie specjalne albumy dla niemowlaków, ale one są dopiero od urodzenia i wypelnia sie tam imiona rodzicow dziadkow, pierwsze zdjecie itp, ale mysle ze taki wlasnorecznie zrobiony bedzie mial swoj urok, zaraz cpykne zdjecia i wkleję w temaciku ze zdjęciami brzuszkow i fasolek
a Jolu co do Twojego twardnienia brzucha, to powiem Ci ze ja tez wczoraj tak mialam i pół nocy się męczylam bo co sie budzilam to bolał przy przekrecaniu sie i byl taki strasznie napięty

ale caly czas odczuwalam ruchy wiec jakos sie nie przejelam i samo przeszlo. Rano jak wstalam juz bylo ok.
nie orientujecie się czy jest cos do smarowania przeciwbólowego w żelu co mozna stosowac w ciąży? bo pelno tego teraz reklamują typu ketonal, fastum itd ale z tego co wiem to sie nie nadaje dla ciezarnych

raz P. mnie wysmarował Dip-Rilifem, i przyniosło ogromną ulgę, ale niestety doczytalam potem 'nie zaleca się stosować podczas ciąży'. :/