reklama

Listopad 2010

Elzu tak, po szkole rodzenia czuję się o wiele pewniejsza a przerażający strach przed porodem poszedł sobie gdzieś w dal :-). Oczywiście są jakieś drobne obawy ale nie jest to to samo uczucie co przed szkołą rodzenia. Czuję się teraz o wiele, wiele pewniejsza , że dam radę i jestem oswojona z tym co mnie czeka. Przede wszystkim już mnie to nie paraliżuje. Wiem czego mam się spodziewać w szpitalu, na porodówce i poporodówce. Ech w ogole nie ma porównania z tym co czułam przed szkołą a teraz. Bardziej mam obawy z tym co nas czeka po porodzie ale też nie jest to takie frustrujące jak przedtem. Wiadomo, że nie mamy "instrukcji obsługi malucha" ale wiemy o wielu rzeczach jakie mogą nas spotkać, szczególnie takich, które mogą zaskoczyć młodych rodziców.
Naprawdę czuję się super, super i jestem przeszczęśliwa, że tam poszliśmy :-). Polecam wszystkim

reklama
zalgol, no to dobrze, pocieszylas mnie, mam nadzieje, ze tez bede zadowolona z naszej szkoly rodzenia :)

Dziewczyny mam pytanie.. mojego D mama miala astme nabyta i moja babcia tez miala astme (tylko nie wiem czy nabyta czy od urodzenia), wiec polozna powiedziala, zebym nie jadla orzechow.. nie zapytalam czy wszystkich czy jakich.. po prostu staralam sie nie jesc.. a teraz strasznie mnie zgaga meczy.. a podobno migdaly pomagaja.. a migdaly to orzechy.. i nie wiem czy moge je jesc.. bo w internecie sa sprzeczne informacje :/ niektorzy pisza ze najgorsze sa orzeszki ziemne i zeby ich wlasnie nie jesc, a inni ze migdaly tez uczulaja.. i sama nie wiem.. nie zamierzam przeciez ich jesc kilogramami, tylko kilka na zgage jak sie pojawi.. ale nie chcialabym tez zaszkodzic maluchowi.. :(

Elzu, nie wiem co miała na myśli Twoja położna i nie znam się na astmie (choć mój M ost załapał), wiem tylko że fistaszki orzechami są tylko z nazwy, a w rzeczy samej są roślinami strączkowymi, natomiast fakt, slyszalam, że uczulają najbardziej.
Co do zgagi, sprobuj napić się mleka, słodkiego. Podobno melisa też bardzo dobrze działa.
Jeśli o mnie chodzi odkawaszałam się kiedyś gotowanymi burakami czerwonymi - bo są najbardziej zasadowe ze wszystkiego ;)
Unikaj kawy, herbaty, jogurtow, kefirów.

Dziewczyny nie mam kompletnie czasu tu wejsc a co dopiero przeczytac wszystko :)
Ja chyba powinnam wejsc na wrzesien badz pazdziernik :) bo mam juz rozwarcie na palca. lekarz kazal mi lezec ale jak tu lezec przy Noemi :) Na szczescie mama mi pakuje torbe. takze ja nie znam dnia ani godziny. jem magnez i nospe na rozkurcz macicy ale brzdac chyba sie strasznie spieszy na swiat.

Był watek proszkow i plynow...przy pierwszej ciazy uzywalam bobasa i lovelli, na plyny bym baaaardzo uwazala poniewaz uczulaja mimo tego ze sa dla brzdacow.

elzu- jasne, bardzo fajny film, uwielbiam go :-) , niestety nie mam suszarki więc pozostaje mi prasowanko
echo- jest z jelpa równiez płyn do płukania, on jest bezwony, ale zmiękcza ciuszki, tyko nie wiem czy na samym początku można go używać, na butelce nie jest napisane

Witam sobotnie.
Ja dzisiaj od rana stoję przy garach, zrobiłam już placuszek, sałateczkę i na obiadek lazanię.
I zaraz mi kręgosłup odpadnie :(
Idę dalej sprzątać!

Witam:)
U mnie od rana piękne słoneczko,drugie pranie już za mną-wszystko ładnie schnie na dworku :)
Rano małe sprzątanko-na tyle na ile rwa kulszowa mi pozwala,ale na szczęście mogłam liczyć na pomoc mężusia :)
Właśnie łóżeczko sosnowe z szufladą,pościelą i przewijakiem zamówiliśmy...już się nie mogę doczekać jak będzie stało w pokoju,ale przed tym jeszcze mały remont nas czeka...
Dzisiaj mam dzień leniucha,odpoczywam sobie...nawet obiadku dziś nie robię-zamawiamy sobie wielką pizze :P już mi ślinka cieknie na samą myśl ;)
Miłego dnia mamuśki!!

reklama
dziewczyny tak mi się przypomniało..czy przypadkiem nie jest dziś dzień ślubu anbar???
ciekawe jak tam emocje i jej samopoczucie?:)
w każdym bądź razie Wszystkiego dobrego dla nich:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry