reklama

Listopad 2010

reklama
Witajcie :)
My od rana już w pracusi, synek leń jest naprawdę - po tatusiu już ma jedną cechę. Tak jak 2 dni wariował tak dziś delikatnie gdzieś tam coś tam ;)
życzę miłego dnia ściskając mocno

Mysza na szpital to ja tak jak Podgrzybek wybrałam Rydygiera, jeszcze poczekam co moja lekarka na to powie, ona pracuje w Żeromskim ale ja tam za żadne skarby świata nie chcę rodzić.
Jakbym była zdecydowana na cesarkę to tylko Ujastek, mimo że ma taką opinię, najlepiej tam wykonują cięcie z tego co ja się orientuję.

agrafka ja jak męczyłam się kiedyś z opuchniętymi nogami to lekarz mi zalecił spożywanie produktów z dużą ilością białka.
Do tego proponuję poleżeć z nogami lekko w górze...babcine sposoby ale chyba najlepsze.

mati2010 oni chyba standardowo nagrywają na płytkę...zwłaszcza jak właśnie idzie się na takie usg dla samego efektu. Ale zawsze mozesz zadzwonić i zapytać, bo może się okazać że nagrywają ale trzeba swoją płytkę zabrać.

Amerie a dlaczego Żeromski za żadne skarby ?!?
Oj moja noga na Ujastku już nie powstanie...i na temat CC wykonywanego tam to się nasłuchałam też wiele...między innymi jak potrafili dziecko przydusić bo czekali na $$$.
Ehh co człowiek to opinia.

Mysza - a na kiedy masz termin? Ja 16. Bo może mi się uda dać znać Amerie jak było, to może i Tobie opinia o Rydygierze się przyda ;)

A odnośnie szkoły rodzenia w Rydygierze to nie wiadomo jeszcze czy we wrześniu w ogóle będzie, kazali mi dzwonić ok 30.08. W Żeromskim ponoć nie ma szans się dostać.

No właśnie mojej kuzynce na Ujastek przydusili na CC córeczkę, dostała tylko 3 pkt. ale co najlepsze ona wcześniej pieniądze dała w łapę, więc nie wiem czy to był błąd lekarski....
Jeśli lekarz stwierdzi że kwalifikuję się do porodu naturalnego wtedy będę się zastanawiać tak "na poważnie" nad szpitalem, ponieważ ja mam problemy z siatkówką oka, i do tego z kręgosłupem, i do tego przodujące łożysko więc czekam na decyzję czy CC czy SN.
Jeśli SN to Rydygier, jeśli CC to właśnie nie wiem co.....

Ja mam termin na 8.11, ale ja na pewno w Żeromskim chcę rodzić. Poza tym że stamtąd jest mój lekarz to jeszcze mają świetne położne.
A poza tym chyba dochodzi jeszcze taki sentyment że ja tam sama się urodziłam.
No i mnie się udało tam na SR dostać i już się nie mogę doczekać. Zajęcia zaczynają się 6.09.

Rydygier mimo dobrych opini z którymi się spotkałam odpadł...mimo że mieszkam 3 minuty drogi od niego.

Ale jestem podekscytowana. Nie tylko z powodu USG. W tym tygodniu musimy podjąć z mężem wiążące decyzje dotyczące naszego zamieszkania. Wahamy się pomiędzy dwoma rozwiązaniami i nie wiemy co wybrać. Trudna sprawa. A wszystko po to żeby nasze maleństwo było szczęśliwe.

reklama
Mysza ja o porodzie staram się na razie nie myśleć, po co się martwić na zapas, ja panikara jestem straszna, więc pewnie i tak decyzję podejmę w ostatniej chwili.
I chciałabym się jeszcze przejść na dni otwarte żeby zobaczyć na własne oczy jak to wszystko wygląda.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry