reklama

Listopad 2010

reklama
Mglaczek - wszystkiego najlepszego!!

Ja z jednej strony bardzo chciałabym móc już przytulić naszego Synka. Z drugiej wiem że jeszcze sporo rzeczy musimy przygotować. Na lodówce wisi cała lista rzeczy do dokupienia - całkiem spora. Przede wszystkim wózek i łóżeczko, ale mamy już upatrzone. Te zakupy planujemy na przełom września i października. Choć na początku łóżeczko będzie stało w sypialni, to chcemy skończyć też urządzać pokój Michasia. Moja siostra na jednej całej ścianie namalowała motyw z Króla Lwa - zachód słońca, na powalonym drzewie nad rzeką siedzi Simba i Mufasa i przybijają sobie piątkę :-)

A mi do 30 tygodnia też jeszcze trochę brakuje bo termin mam na 29 listopada.

Dziewczyny a po co patent z butelką jak tantum rosa ma pompkę:
http://www.alejahandlowa.pl/obr/fabryka/522_d.jpg
Wydaje mi się,że chyba nie można po porodzie używać irygatora-przecież wszystko w środku będzie mocno podrażnione i nie wyobrażam sobie bym miała sobię tą pompkę wkładać :/
Saszetki tantum rosa stosuje się też do podmywania miejsc intymnych i chyba po porodzie w ten sposób tylko się to robi...:)

Hej kobietki!!Dawno mnie nie było ale to przez zakupy wciągnęłam się i przestać nie mogę ;) Ja mam patent na wszystko bo jestem alergiczką i nie mogę stosować wszystkiego więc uzgodnie z położną jakie kosmetyki mam zabrać,a dziś odkryłam...że minęła mi alergia na płyn do naczyń i zaczął się ostry katar sienny ;( o wypryskach na twarzy nie wspominam nawet bo mnie drażnią ;(będzie dziewczynka nie ma co jestem paskudna zabrała mi urode i jestem gruba ;(maleństwo ważyło ostatnio 1,400g a ja przytyłam 10kg mam wielką pupe i grubą buzie jak pyza wyglądam w fotkach wam wrzuce foto z przed ciąży i aktualne ;)

mglaczek i ode mnie wszystkiego NAJ:tak:

Ja tez nie potrzebuje przyspieszacza. I nawet nie chodzi o to, ze dla dzieciatka czy dla siebie nie mam kupionego zupelnie NIC, ale o nasza sytuacje mieszkaniowa. Gniezdzimy sie od prawie 2 lat w dwoch malenkich pokoikach u tesciow i nie wyobrazam sobie mieszkac tak z jeszcze jednym dzieciatkiem (w sumie nawet jest to nierealne), a budujemy domek i musimy sie w tym roku ejszcze wprowadzic. I obawiam sie, ze mozemy sie nie wyrobic czasowo i finansowo:-( Na pewno nie chcialabym ciazy przenosic, ale mam nadzieje, ze corcia nie bedzie sie tak spieszyla na swiat jak synek i urodzi sie w okolicach terminu:tak:

Jesli chodzi o tantum rosa to potwierdzam i polecam. Koniecznie zaopatrzcie sie w nia przy porodzie naturalnym, zwlaszcza nacieciu lub peknieciu krocza:tak: Mnie rana po nacieciu bolala okrutnie, ale podmywalam sie tym specyfikiem kilka razy dziennie i po tygodniu praktycznie nic juz mnie nie bolalo:tak:

Wydaje mi się,że chyba nie można po porodzie używać irygatora-przecież wszystko w środku będzie mocno podrażnione i nie wyobrażam sobie bym miała sobię tą pompkę wkładać :/
Saszetki tantum rosa stosuje się też do podmywania miejsc intymnych i chyba po porodzie w ten sposób tylko się to robi...:)

dzięki, już wszytsko wiem :-)

Witam was :)

Ja tez zamierzam tantum rosa kupic :) zrobie w domku do butelki, zeby potem w szpitalu nie kombinowac.

Ja mam termina 3 listopada, wiec jeden z pierwszych.. wiec juz zaczynam panikowac :) ale niedlugo zaczne szkole rodzenia, wiec mam nadzieje, ze poszuje sie pewniejsza.. w ogole wrzesien bedzie dla mnie ciekawy - szkola rodzenia, zwiedzanie porodowki, zajecia z karmienia piersia, koniec pracy (!), rocznica slubu, sesja brzuszkowa, moje urodzinki, pakowanie torby i w ogole reszta zakupow.. a pazdziernik relax, spacerki i oczekiwanie :)

Super, zapowiada Ci się cudniasty czas! :-)

reklama
Spicie jeszcze? :)

My wczoraj bylismy w pubie na urodzinach kolezanki, wprawdzie nie tanczylam ani nie bylo tam dymu ani nic takiego ale muzyka byla naprawde glosno.. maluszek sie krecil.. chyba mu przeszkadzalo, po 2h ucieklismy do domku.. a dzis rano jak narazie siedzi grzecznie i nie kopie.. ciekawe czy dlatego ze wczoraj wiecej wieczorem poszalal.. mam nadzieje, bo zaczynam sie martwic, zwykle o tej porze juz sie wiercil..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry