reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2010

dziewczyny slyszalam duzo o tym ciescie chatka baby jagi i chetnie bym je zrobila, ale w internecie wszystkie przepisy sie roznią miedzy sobą i boje sie tak w ciemno wybrac pierwszy lepszy, ma ktoras moze jakis sprawdzony? :)

reklama
W sobote wybieramy sie do Falenicy na zakupki...mam nadzieje ze uda nam sie dokupic brakujace rzeczy...
Do Pauliny - Świat Dziecka??
Mieszkam w Miedzeszynie - całkiem blisko :-)
Zgadzam sie z tym ze tylko w Polsce, chociazmi osobiscie wogole nie przeszkadza 1 listopad, jest to swieto zmarlych no ok ale to jest ludzkie ze ktos umiera a ktos sie rodzi. A dzien ten jest wlasnie taka fajna pamiatka po osobach ktore kiedys byly wsrod nas. I wogole nie traktuje tego dnia jako smutnego.
Ale 1 listopada to Wszystkich Świętych. Za to 2 listopada to Zaduszny :-)

Ostatnia edycja:
To ja kolejne głupie pytanie dotyczące prania. Pierzecie rożki i wypełnienie pościeli? Bo ja nie miałam zamiaru ale one śmierdzą nowością, chciałam tylko wywietrzyć ale mamy nasze znowu twierdzą że mam prać :/

Rtyska - ja piorę wszystko, zawsze wszystko prałam. Ze względu na to, że nie wiadomo, gdzie to leżało. I na chemię - impregnaty włókien

To ja kolejne głupie pytanie dotyczące prania. Pierzecie rożki i wypełnienie pościeli? Bo ja nie miałam zamiaru ale one śmierdzą nowością, chciałam tylko wywietrzyć ale mamy nasze znowu twierdzą że mam prać :/
Ja również wszystko uprałam :) Po praniu zupełnie inny jest np rożek czy ochraniacz-przyjemnie pachnie i jest miękki,a nie tak sztywny...

Ja również potwierdzam, że figuruje albo podbita legitymacja, albo zus rmua
edytka- no to teraż prasowanko :-)
rtyska-dzieki za to,pytanie, bo mnie to tez nurtowalo, ale ciagle zapominałam zapytać
A ja się martwię, bo jestem po wizycie, mam według wyników białko w moczu 15.
teraz mam zrobić szereg wyników

Dla mnie 1 listopad nie jest smutny, bardzo lubie ten klimat - szczegolnie wieczorem jak tyle zniczy na cmentarzach sie swieci i mozna spacerowac w zadumie :) dziwnie w taki dzien swietowac urodziny ale jak dzidzia zdecyduje sie wtedy wyjsc to nie bede jej przeszkadzac heh ;)

Ja ochraniaczy nie pralam ale rozek tak :) a wypelnienia poscieli nie mam, bo w ogole nie mam poscieli tylko kocyki i spiworki.

reklama
Super, że poruszyłyscie tamat rożkow, bo sama nie wiedzialam co z nim zrobić. Trochę się wywietrzył już (poczatkowo po prostu walił) ale to chyba nie wystarczy. No, a teraz juz wiem, że wyjmę wkladkę kokosową i wrzuce do pralki.

No, to teraz zabieram się ze prasowanie tetry i flaneli.:cool2:

Bylismy dziś na pierwszej wizycie na porodówce. Hm, trochę mi się nie podobała... Eh, Polska. W każdym razie przesympatyczna pani położna oprowadziła nas i dowiedziałam się, że jeśli mam skierowanie na cc, to nie ma takiej opcji, że będzie sn, że w takim razie trzeba będzie umówić termin a o wszystkim mam rozmawiać z moją gin (nota bene ona nie pracuje w tym szpitalu)
A jak już pisałam wg mojej gin mam jechać do szpitala w momencie kiedy zacznie się akcja porodowa i tam przedstawić skierowanie... Hm, za 2 tygodnie mam następną wizytę, może uda mi się ustalić jakąś inną wersję. Jak to jest u was z tymi cc?

Do góry