• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

hej maminki:-)
U nas pogoda fatalna, raz słonce, raz deszcz, nawet grad dzis padał... okropieństwo. Znów nigdzie się ruszyć z Mają...
Ja szybko na miasto poleciałam, obadałam ceny szczepionki 5w1 i wyobraźcie sobie że między dwoma aptekami oddalonymi od siebie o 200 m jest 50 zl różnicy... Zapłacę 130 zł na szczepionkę... w środę będziemy się kłuć:szok:
Jutro śmigamy do mnie do pracy z prezentem mikołajowym. mamy taki zwyczaj z dziewczynami (no i z dyrem) ze zawsze jakiś skromny prezencik sobie robimy. Ja dziś kupiłam im po prezencie więc mogę jechać:-) jak będzie ładnie to Maja oczywiście jedzie ze mną a jak nie to zostaje w domu z tatą. Chociaż dziewczyny moje strasznie chcą żeym z nią przyjechała... no zobaczymy. A po południu ma przyjść luba mojego brata z prezentem a potem wszyscy idziemy do drugiego brata z prezentami dla dzieci- o ile pogoda pozwoli i Maja będzie grzeczna. No to tyle z planów, sorrki że Was tym zanudzam...

Gola mojej koleżanki córeczka ma 5 m-cy. Aga dziennie próbowała dawać jej butlę i nic. Wypróbowała chyba wszystkie dostępne na rynku butle i nic. A dziś mi mówi ze Martynka wypiła z butli ale musiał ja podać tatuś. Próbował ktoś inny niż Ty dać malej mleczko??

Ciekawe co u Zorilli??

reklama
Cześć dziewczyny ,ja tak na szybkiego bo na wszystko mi brakuje czasu. U nas narazie jakoś idzie mała ma kolki łagodze je podając infacol ,probowałam też espumisanu oraz podaje 5 kropelek dicoflor.Mała chciałaby wisiec cały czas na cycu, albo na rękach i to najwiekszy problem. Nieraz wspomagam sie MM.
Co do szczepionek to wybieram płatne 5w1 tak jak miał synek.
Coś było też o butelce mój synek wogóle jest bezbutelkowy ,nie chciał pić z butli ,odrazu jak podrósł pił z kubka niekapka.
Trzymajcie się ;))

>>>>konkurs<<<< Kalendarz Adwentowy

Naprawdę warto brać udział, fajne nagrody można wygrać, a dodatkowo ciekawostki każdego dnia ;-):-)

AnnaJ007 oj rozumiem Cie doskonale,tez wlasnie jestesmy sami,zadnej praktycznie rodziny a znajmoych tez nie za wiele a wiadomo ze jak sa jacys to przeciez kazdy pracuje i ma jakies tam swoje prywatne zycie,wiec jestesmy zdani sami na siebie :tak: a my na spacer nie poszlismy ani dzisiaj ani wczoraj bo od soboty popoludnia u nas pada deszcz i jest zimno :baffled:

Ewa87 witaj,witaj :-) jak wiekszosc dziewczyn brak czasu na cokolwiek :-)
Gola dzieki kochana ;-) a z tym robieniem wszystkiego w biegu oj Ja mam tak samo nawet do toalety normalnie czasem nie moge isc bo wszystko szybko,a jedzenie hmmm dzisiaj sniadanie jadlam dopiero kolo 12 :baffled::sorry:

Dziewczyny co do szczepionek 5 w1 to zrobiłam wywiad i w aptece Magiczna znalazłam najtaniej bo po 110 zł także jakbyście kupowały to zorientujcie się jak ceny w aptekach bo u nas jest rozbieżność 70 zł!!

my w nastepny wtorek idziemy sie szczepic i moj maz nabyl 6w1. Zobaczymy, mam nadzieje ze maly nie bedzie zanadto marudzil, aczkolwiek moge sie spodziewac ze moj ksieciunio bedzie taki se;)

onanana dziękuję za zainteresowanie, butle podawalam ja ,moja mama i mój mąż - niestety z marnym skutkiem:(
U nas też pogoda beznadziejna, nigdzie nie byłyśmy:( Jutro lekarz i popytam też o szczepionki o których piszecie

Gola u nas w nocy też karmienia co 2-2,5 h, też widzę efekty w postaci zaokrąglającego się kochanego ciałka mojego syna, w środę sprawdzimy dokładnie ile waży, bo przyjdzie położna. Też zastanawiam się, czy będzie chciał pić z butli, nawet w okresie maxymalnego niewyspania myślałam, żeby odciągać i dać mu większą ilość z butli, żeby dłużej spał, jednak zrezygnowałam z tej myśli. Póki nie ruszam się gdzieś z musu, nie będę mu dawać.
Gola, powiedz mi proszę, ile razy na dobę karmisz Polunię, masz przynajmniej 8 10-minutowych karmień? U nas tyle wypada, plus jeszcze trochę krótszych, kiedy Mały pewnie chce pić, także wychodzi, że karmię go nawet 17-18 razy na dobę.
Nas też za 3 tyg.czeka szczepienie, szczepimy szczepionką 6w1. A w sobotę jedziemy na usg bioderek.
Dziewczyny, jakoś musimy przetrwać tę zimę, my nie byliśmy jeszcze na spacerku, czekam aż Mały nabierze trochę ciałka, już widzę po łapkach i stópkach, że lepiej trzyma ci

Ostatnia edycja:
Witam dziewczęta

ja psychicznie wysiadam... nie daje rady siedzieć z małą 24godz. Mi się marzy jakiś spokój, odpoczynek chociaż na troszkę ale nikt nie chce mi go dać... Mąż tylko chodzi i gada "nie denerwuj się" albo "musisz być cierpliwa" kurcze tylko on jedzie sobie na cały dzień do pracy i przyjeżdża wieczorem i ma wszystko w d...

Mała daje nieźle popalić. Ciągle tylko przy cycu by chciała leżeć, a jak jej nie dam to wielki płacz i krzyk na cały dom. Najgorzej jak jej coś dolega i nie wiadomo co...

Ja lekarza mam dopiero w piątek. Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie, wnerwia mnie to już.

Przepraszam, że nie odnoszę się do żadnej z Was i piszę tylko o sobie ale musiałam się troszkę Wam wygadać.
Buziaki;***

reklama
WITAM WAS KOCHANE RYBKI :) dzis wyrwałam się z domku z mężem i małą byliśmy pozałatwiać jego sprawy i parę moich- och jaki luksus wyjść z domku :-D:-D:-D:-Dwracam do świata żywych :-) od razu mi lepiej :-)
mary beth współczucia problemów z dzieckiem, najważniejsze że już macie to za sobą, ja to się denerwuje jak moja płacze , wiec jakby się rozchorowała to bym chyba na głowe dostała , co do różyczki dziś plamki zeszły choć ich charakterystyka wskazywała na różyczkę , rano odwołałam wizytę u pediatry bo nie miałabym co pokazać , położna mówiła że może zjadlam coś lub za dużo nabiału.. sama nie wiem . a brat mieszka daleko ze 30km ode mnie
patus GRATULACJE !!!!!!!!!!!
SABRINA troszkę
pokursowałam więc mi lepiej , ale i tak siedzenie w domku dobija jestem ciekawa czy jutro uda mi się znowu gdzieś wybyć :-p
SARA GRATULACJE OCZYWIŚCIE TEŻ :)
GOLA no my matki mamy przerąbane
z tym siedzeniem w domu, ale jeszcze troszkę będzie nam łatwiej
nimfi ja nie wiem co to sex:szok::szok: w ciąży zero ochoty teraz może coś wykrzesam z siebie hi hi muszę jakoś z mężem nadrobić straty bo to się robi niezdrowe :cool::cool:
onanana ja też się boje tych szczepień i reakcji małej na nie i na ból :wściekła/y:oby było dobrze
Kochana pozdrawiam Was icałuję gorąco ;******** ach jak fajnie wiedzieć że myślimy i czujemy podobnie :tak: w grupie raźniej :rofl2:

niunia głowa do góry początki bywają kiepskie ja przez 2 tyg życia mojej kruszynki czułam dokladnie to samo organizm nie przyzwyczajony do takiego trybu i ciągłej dyspozycji zobaczysz za tydzien już bedzie lepiej Ty się przywyczaisz dziecko podrośnie - też mialam taki kryzys jak Ty

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry