Pepsi77 ja szczepie wg tutejszego kalendarza czyli:
1. szczepienie= DTP+hib+hepB -jedno wkłucie i drugie wkłucie to pneumokoki. Później następne 3 wizyty i ten sam schemat. Meningokoki dopiero w 14 miesiącu życia.
Na dodatkowe szczepienia zdecyduję się na rotawirusa i na gruźlicę (na zachodzie nie szczepią standardowo)
Z innej beczki....
Mój mąż dostał dziś "prezent" na Mikołaja...tzn. Mandat na 80 euro(360zł)...za przekroczenie prędkości na autostradzie o... i teraz uwaga....10 km/h !!!!
. Mandat jest z lipca(mieszkamy w NL od czerwca) ciekawe ile jeszcze takich podobnych przyjdzie...
.Jak jdziemy gdziekolwiek to zawsze słyszałam że: "jak można zrobić ograniczenie do 120 na 5 pasmowej autostradzie i po co tutaj mieć dobry samochód jak pojeździć nie można..."Zawsze tutaj przekracza prędkość o max.20km, i zastanawialiśmy się ile tu się dostaje mandatu i za jakie przekroczenie... Teraz ciekawość zaspokojona...Tak w Holandii uczą przepisowo jeździć...
1. szczepienie= DTP+hib+hepB -jedno wkłucie i drugie wkłucie to pneumokoki. Później następne 3 wizyty i ten sam schemat. Meningokoki dopiero w 14 miesiącu życia.
Na dodatkowe szczepienia zdecyduję się na rotawirusa i na gruźlicę (na zachodzie nie szczepią standardowo)
Z innej beczki....
Mój mąż dostał dziś "prezent" na Mikołaja...tzn. Mandat na 80 euro(360zł)...za przekroczenie prędkości na autostradzie o... i teraz uwaga....10 km/h !!!!
. Mandat jest z lipca(mieszkamy w NL od czerwca) ciekawe ile jeszcze takich podobnych przyjdzie...
.Jak jdziemy gdziekolwiek to zawsze słyszałam że: "jak można zrobić ograniczenie do 120 na 5 pasmowej autostradzie i po co tutaj mieć dobry samochód jak pojeździć nie można..."Zawsze tutaj przekracza prędkość o max.20km, i zastanawialiśmy się ile tu się dostaje mandatu i za jakie przekroczenie... Teraz ciekawość zaspokojona...Tak w Holandii uczą przepisowo jeździć...
dzisiaj to mam zabiegany dzien.
) mialam serdecznie dosyc wszystkiego i bylam wsciekla na wszystko i wszystkich
nadal czasem trafi mi sie taki gorszy dzien ale jakos daje rade,czasem moj A. mnie denerwuje bo ostatnio wyliczal mi ile to Ja spedzam czasu pod prysznicem
bylam w szoku totalnym jak to uslyszalam i nie wiedzialam co mam mu odpowiedziec,ale chyba u niego zmeczenie wlasnie wyszlo bo pare dni nie spal normalnie,maly jakis w nocy krzykliwy przez ten katarek i tatusiowi spac nie daje
wiec glowa do gory kochana chyba wszystkie mamy takie kryzysy ale musimy byc silne dla naszych maluszkow ;-):-)
jejku jakie te hormony po ciąży są straszne
mam taką huśtawkę emocjonalną jak przy ostrym napięciu przedmiesiączkowym. jak tak dalej będzie to wykończę nie tylko całą swoją rodzinę, ale też i siebie