• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

reklama
Anek, angie ja też z finansowego:-)

onanana pamietam ze w tym samym czasie siedzialysmy nad zakonczeniem miesiaca ;-)

u mnie noc tez taka se, Kinga jadla o 20.00, 24.00, 4.00 i od 6.00 marudzila i wzielam ja do siebie i do 8.00 udalo sie polezec.

Teraz musimy sie ogarnac bo o 11.00 przychodzi nas odwiedzic moja kolezanka z ktora kiedys pracowalam, wiec odezwe sie pozniej.

byłam zatrudniona przez Randstad, zaszłam w ciąże, umowę miałam do końca czerwca, umowa się skończyła, nie przedłużyli jej, wypłatę dostawałam z zusu, a po porodzie już tylko becikowe. Bo ani wychowawcze, ani macierzyńskie, ani rehabilitacyjne mi nie przysługiwało. A że z kasą było krucho, to wróciłam do pracy jak tylko poczułam, że jakoś dam radę. No ale niestety.... kręgosłup zje***y, i mogę sobie pogwizdać na jakąkolwiek pracę w najbliższej przyszłości. Dlatego mój pod koniec roku jedzie na kontrakt do norwegii. Przez 3-5lat będziemy go widywać tydzień w miesiącu.

angie - zobaczysz, że wszystko się dobrze poukłada. Jesteś bardzo dzielna. Super podejście męża...jakie to ważne by mieć wsparcie. Trzymam za Was kciuki.

U nas noc ok. Temperatura minęła. Szymkowi na rękę przyłożę dziś altacet (chyba można na opuchliznę po szczepieniu:baffled:). Spacer dziś odpuszczamy. Miłego dnia mamusie.

angie - ja to marzę, żeby mieć zrobione ACCA, ale tu w PL to za dużo kosztuje i mnie nie stać a poza tym strasznie się boję, wydaje mi się, że już całkowicie wypadłam z toku uczenia się. Magisterkę obroniłam w 2007 i obawiam się, że nie umiałabym już "studiować". Poza tym, planuję trochę zmienić profesję - zostać w finansach, ale przejść do kontrolingu finansowego. Ale jak to będzie po powrocie, kto to wie.

onanana - fajnie, że jest nas już 3 księgowe:tak: A co do zamknięcia miesiąca... grrrr zawsze jak gadam z koleżanką z działu a ta jeszcze o 22 w biurze... to Bogu dziękuję, że mam od tego harmidru już tyle odpoczynku. Na pewno zregeneruję siły.

Julianna - współczuję sytuacji z pracą a raczej jej brakiem i tym, że nie masz macierzyńskiego. Szkoda, że brak kasy zmusza rodziny do tak długich rozstań.

agutek79 - ja po szczepieniu ukłucia też smarowałam altacetem, ale najpierw smarowałam kremem bambino, pielęgniarka tak kazała robić, żeby nie za bardzo wysuszyć skórki dziecka. Najpierw bambino, potem altacet i naklejałam kawałeczkiem plastra pół wacika okrągłego - taki okładzik.

julianna przykro mi :(((( Wiem, jak się żyje na odległość, przez 3 lata mój był w UK, ja tutaj kończyłam studia i tylko w wakacje jechałam sobie dorobić. Widywaliśmy się co kilka m-cy :-( Najdłuższa przerwa chyba 4 miesiące:/ Z pewnością dacie radę, ale łatwo nie będzie. Masz jakieś zabiegi zlecone na kręgosłup , który odcinek??

Anek wiem ze ACCA w PL to koszty kosmiczne, tutaj sa te same ceny ale zarobki inne a do tego znaczna czesc kosztow ok 80% pokryl moj pracodawca, ale musze przyznac ze jeszcze nigdy w zyciu nie musialam tak ciezko nad czyms pracowac, ja studia skonczylam w 2005 a ACCA zaczelam w 2008 wiec tez mialam przerwe no i do tego po angielsku, jak bym wiedziala na pocztku co mnie czeka to nie wiem czy bym sie tego podjela, ale udalo sie:tak:

Julianna wspolczuje sytuacji z praca, mam nadzieje ze wasze rozlaki jednak nie beda trwaly za dlugo.

Gola podziwiam ze tyle dalas rade, ja bylam bez mojego tylko 9 tygodni, on pierwszy przylecial do Ire a ja za nim i nigdy wiecej, nie nadaje sie na takie rozlaki ani ja ani on, polowe wyplaty wydawal na telefony do mnie

agutek niestety nie pomoge w sprawie altacetu bo nie mam pojecia, ja nic nie stosowalam, nie bylo potrzeby

angie my to pół swojego życia niby razem , a osobno - On jest kierowca, na szczescie , dojrzal do tego, zeby sprzedac auto i zamknac firme, mam nadzieje, ze wreszcie zaczniemy normalnie zyc....
PS Wielkie gratki, zdolna z Ciebie kobita!:)

julianna ja też nie mam macierzyńskiego, a nie należała ci się kuruniówka, nie przepracowałaś rok? U nas też kiepsko z kasą do tego długi, teraz mamy komornika i jest zajebi....fajnie przy mojego męża wypłacie góra 2300zł

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry