• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Listopad 2011

Hej maminki :-)
U nas nocka dosc ladna,syncio juz lepiej z brzuszkiem,wczoraj podawalam mu inne mleko bo stwierdzilam ze to co mu podaje powoduje u niego te problemy brzuszkowe i bylo o niebo lepiej w nocy ladnie spal i to nawet w lozeczku jedynie o 4:30 sie przebudzil i juz ze mna skonczyl w lozku.A i wczoraj wieczorkiem byl taki usmiechniety i szczesliwy jak sobie lezal miedzy nami na kocyku juz od tygodnia go takiego nie widzialam bo wiecznie byl zaplakany wiec chyba zmiana mleczka mu dobrze zrobila :tak:
angie super prezent Ci sprawili :-)
A my uzywamy sudocremu i u nas sie sprawdza rewelacyjnie,syncio nie mial ani razu pupki odparzonej ani nawet czerwonej,ale kazde dziecko jest inne i ma inne potrzeby :tak: bo np. moja siostra corka tylko make ziemniaczana stosowala bo na wszystko inne mialy uczulenia albo pogarszaly odparzenia :tak:

reklama
Ponko- albo listonosz ci kaske przyniesie, albo sie z toba skontaktuja ze nie moga wplacic na konto. A najlepiej sama sie z nimi skontaktuj bo wiesz ile im to wszystko zajmuje.

Andrzelika, ale kosmos z ta woda. Oby odmarzla.Slyszalm dzis w DDTVN ze mrozu u was puszcza po 22 lutego. Wiec jeszcze troche.:-D

Olinek spal dzis od 24.30 do 9.30. Pierwszy raz. Az o 7 mialam ochote wejsc , ale niania pokazywala ze oddycha ,wiec odpuscilam. I mialam ranek dla siebie.

Idziemy zakladac nowe tipsy. Mam nadzieje ze dziecie sie zachowa , zasnie w samochodzie i przespi cala wizyte. Pazury robi mi wietnamka, ktora uwija sie w 50 min.

Milego dnia kochane

Ponko najlepiej skontaktuj sie z urzedem bo oni dostana kase z powrotem ale pewnie nie bedzie im spiszno by ci ja poslac w inny sposob.

Winki powodzenia z paznokciami, oby Olinek grzecznie spal.

Andrzelika , powodzenia u gina, ja jeszcze nie bylam i pewnie predko nie bede, tu sie nie chodzi. No i mam nadzieje ze woda szybko odmarznie.

Ssabrinaa ciesze sie ze u was lepiej. Ty chyba podawalas Aptamil, prawda? To jakie mleko teraz podajesz? Bo ja daje Kindze SMA, takie polecila mi dietetyczka i nie mamy problemow.

agutek masz racje, liczy sie gest. Oni wogole pare razy mnie zaskoczyli, pierw dostalam tort pieluszkowy jeszcze jak bylam w pracy, potem jak Kinga byla chora to zamowili msze za nia, szef zaproponowal ze zaplaca za nasze zakwaterowanie przy szpitalu, jak mieszkalismy tam przez miesiac ( w koncu nie skorzystalam), potem dostalam olbrzymi bukiet kwiatow jak juz wrocilysmy do domu a teraz jeszcze ten voucher. Naprawde sie tego wszystkiego nie spodziewalam. Moze czuja sie troche winni ze tak duzo pracowalam do dnia przed porodem ? ;-)

U nas noc ok, choc pobudki czesciej niz zwykle, Kinga poszla spac jak zawsze o 20.00 a potem jadla o 2.00, 5.30, 7.30 no i jeszcze troche pospala ze mna w lozku do 10.00, teraz pojedzona znow ma drzemke. Jak sie obudzi to idziemy na spacer.

A dzis Kingusia dostala swoja pierwsza walentynke, jej prababcia wyslala jej kartke walentynkowa, ale sie zdziwilam :tak:

Syl pierwsze słyszę z tym nietypowym nakładaniem sudocremu bo mi znowu w szpitalu mówili, że normalnie się go smaruje... Sama nie wiem już

Majuska Ale widzę, że mojej też sudocrem nie odpowiada i też jakas taka marudna była jak smarowałam może masz rację i to od tego - już nie będę jej tym świństwem smarować wolę już ten linomag bo po nim nic jej nie jest i pupka się nie odparzała...

Andrzelika powodzenia u gin!;) ja się do mojego gina muszę najpierw odchudzić i z wyglądu i z portfela bo muszę wybulić 600zł (120wizyta i 500 za urodzenie dziecka chcę mu dać bo naprawdę się spisał jak chciałam i był przy porodzie, zresztą drugą ciążę też u niego będę prowadzić bo warto;)) w moim przypadku w szczególności).

Ponko lepiej jak sama się z nimi skontaktujesz i wyjaśnisz sprawę bo później może ściemnią, że wysłali na to stare konto i wiesz...

Angie prezent super!

Sabrinko dziękuję, że przypomniałaś mi o mące ziemniaczanej może i ja mojej posypię i przejdzie to odparzenie bo ona ma nie na pupce tylko na nóżkach nie wiem czemu;/

Ja mam dziś dzień leniucha - wszystko już posprzątane, ogarnięte więc mogę sobie "bimbać" ;)

hey ja już po wizycie wszystko ok mogę ćwiczyć ... przez dwa lata nie mogę zajść w ciąże po cc, bo może mi macica pęknąć i dostać krwotok, przez to,że z rosnącym dzieckiem będzie się powiększać no i dziecko też mogło by umrzeć lub mogłabym poronić...Pytałam o wkładkę to powiedziała,że po pół roku po cc dopiero powinno się zakładać, bo macica się dłużej obkurcza, a po SN po 4 miesiącach, owszem mówi można szybciej, ale jest ryzyko,że się wysunie... i kurcze się zdołowałam, bo muszę czekać jeszcze 3 miesiące... :wściekła/y: lipa. Przepisała mi jakieś tabletki nie mogę się doczytać co tam piszę chyba na M.... i coś tam 50 ileś złoty kosztują, ale muszę czekać teraz do @ bo miałam 5 dniu temu... kurcze zła jestem,że ominełam @ już bym brała... pobiorę te dwa miechy i zakładam wkładkę u nas kosztuję 400zł na 3 lata.

Nigdy tablet nie brałam i boję się, w sumie też nie chciałam,ale ona mnie wystraszyła z tym,że jak będę w ciąży może mi i dziecku coś się stać więc muszę się porządnie zabezp. bo tu tylko o to cc nie chodzi , ale miałam już 3 skrobanki, po poronieniu i 4 czyszczenie po cc także ta macica już ma fatalny stan.

A małego wyniki jeszcze nie przyszły już tydzień czasu ten posiew moczu robią ehh

niunia ja już po, ale dzięki :) ja nie byłam u swojego tylko tu u nas, bo nawet nie mam kiedy no i kasy teraz, a on przyjmuję tylko prywatnie, a tu byłam na NFZ

angie też dzięki, ale jak się nie chodzi u was??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzień dobry maminki :-)

Nocka minęła nam dzisiaj... dziwnie, bo wiem że karmiłam Patrycję ale nie mam pewności ile razy, o której i czy z właściwego za każdym razem :baffled: Wygląda na to że to nie dzień świstaka tylko noc świstaka jest groźna :-D na pewno były dwa karmienia ale wydaje mi się że trzy :sorry2:

Tak się cieszyłam że w weekend mała miala opiekę teściowej a tu się zemściło bo wczoraj i dzisiaj jak tylko małą położę gdziekolwiek to jest ryk... babcia wynosiła wnusię :baffled:

Teraz udalo mi się ją na troszkę wyekspediować do łżeczka bo już mi plecy z rana siadają i słyszę tylko marudzenie: yyyy, mam ma ehe ehe łeee yyy mem mamma

no i nie odpiszę Wam teraz , idę ratować beksę

angie podawalam mu wlasnie Aptamil i jak mial mieszanke z moim mleczkiem to bylo ok ale jak bylo tylko to mleko to zaczely sie akcje brzuszkowe,a wczoraj sprobowalam mu wlasnie ten SMA,kupilam kilka kartonikow tych po 250ml na probe i maly fajnie sie po nim wlasnie czuje teraz bede musiala tylko wyskoczyc do sklepu i kupic mu puszke bo kartoniki sie skonczyly i musi pic teraz aptamil chwilowo az malzonek wroci do domu zebym mogla wyskoczyc na zakup mleka :tak:
Niuniunia najlepiej jeszcze wez i wykap Wiki w mace ziemniaczanej podobno tez pomaga :tak: a to na nozkach to na zgieciach ma Wiki?? moze to ma potowki,zgrzala sie i wtedy najczesciej miejsca na zgieciach sie odparzaja.Oby jak najszybciej cos malutkiej pomoglo.
andrzelika dobrze ze juz jestes po wizycie kochana,najwazniejsze ze wszystko jest w porzadku :tak: a jak tam problem z woda?? mam nadzieje ze szybko sie u was to rozwiaze bo bez wody to jest ciezko.U nas tez sie do gina nie chodzi Ja na kontroli po pologu bylam u zwyklego lekarza i to byl tylko wywiad jak sie czuje itd :tak: tak samo wymaz na cytologie to chodzi sie tutaj do przychodni i pielegniarka robi wymaz nie gin :tak:

Ostatnia edycja:
ssabrina dziwnie macie, a skąd w takim razie masz wiedzieć, czy nadrzerka jest czy coś??? :tak: A z wodą dalej lipa coś tam mąż działa zobaczymy, no bardzo ciężko bez niej jest :-(

niunia mój też ma potówki zobacz zdjęcia coś podobnego ma http://www.google.pl/search?q=potówki+na+udach&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=6fc4T-jAMsmRswa_1uypDA&biw=1024&bih=629&sei=-fc4T4f5BovltQal_vjFDA ja małemu sypie do pampersa mąke ziemniaczaną i wietrzę pediatra powiedział,że to nie uczulenie na pampersy, bo zmieniłam, bo po prostu w jednym miejscy by nie miał tego

i przypomniało mi się,że nie które śpiochy i pajacyki są takie mięnkie i gładkie i nie przepuszczają powietrza wtedy dziecko się poci no,bo nie ma jak wyjść powietrze ani wytrzeć o ciuszek, bo to nie wchłania takie mój też miał ciuszki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
andrzelika u mnie jest wlasnie tak jak u Ssabrinyy, po porodzie tylko wizyta ogolna u lekarza rodzinnego a cytologie tez robia pielegniarki. Jak ciaza i porob przebiegaja prawidlowo to nawet wtedy nie jestes badana przez lekarza, ja raz mialam ten zaszczyt ze bylam badana tydzien przed porodem, no coz taki to kraj. Jak powiedzialam w pracy ze w Polsce to co pol roku sie chodzi to byly w szoku. Tabletki anty tez przepisuje lekarz rodzinny bez zadnych badan.

Ssabrina mam nadzieje ze SMA sie spisze, ja tez zaczynalam od tych w kartoniku zeby wyprobowac czy bedzie ok, na szczescie jest dobrze, choc ja ciagle podaje jeszcze moje mleko min 50% dziennej dawki.

Moja mala sie juz obudzila wiec zbieramy sie na spacerek, narazie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry