Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
i jak na 36 tc to wcale taka maleńka nie była

a przy dziecku to już w ogóle super sprawa i wygodna 
..nawet jak już wieczorkiem sporo marudzi to potem rozebranie do golaska przed kąpielą daje młodej nowe siły, fika na golasa na brzuchu jeszcze z pół godziny, szkoda, że jest zima i dzieciaki mało korzystaja z tego "golaskowania" ale nadrobimy latem;-)
....niuniunia - jak tam humor twojej córki? podpytuję bo mamy rówieśników niemalże z tego samego dnia, a ja podejrzewam że skok rozwojowy przeżywamy właśnie ( w każdym razie mam nadzieję, bo wtedy jest szansa że w końcu się to śkończy) więc mały prawie nie schodzi z moich rąk, Na szczęście (tfu tfu) przynajmniej noce przesypia.'
Mała urodziła się 6.11.2011, w połowie 36 tygodnia, była malutka - 2530g i 49cm. Na szczeście wszystko było w porządku, oddychała samodzielnie, i w ogóle to silna mała kobitka. Trochę się pospieszyła, nastraszyła nas, ja jeszcze nawet nie myślałam o terminie porodu, dopiero zbierałam myśli o nim, a tu wszystko potoczyło się tempem błyskawicy - siłami natury, bez znieczulenia i bardzo krótko. Mam wspaniałe wspomnienia.
I taka ciekawostka - w piątek miałam w domu Baby Shower i tak gadałyśmy z dziewczynami, że jeszcze sporo czasu mi zostało, tym bardziej, że brzuszek był mały..a w niedzielę było już po wszystkim!!
PS. Próbuję rozkminić, jak wstawić suwaczek :-)
Hej maminki :-)
U nas wszystko w porzadku,synek zajmujacy duzo spedza czasu ze mna i na rekach co mnie zaczyna martwic ale nie wiem jak sobie z tym poradzic,mam tylko nadzieje ze to jest takie przejsciowe teraz.Teraz juz syncio spi w lozeczku,kapiel w wannie z tata zaliczona i zaraz po niej dostal butle i zasnal od razu
Dziewczyny mam pytanie czy wasze dzieciaczki mialy jakies blizny po szczepieniu przeciw gruzlicy?? mysmy mieli to szczepienie 3 tygodnie temu i on nic nie ma,zadnego sladu po tej szczepionce,czy jest to mozliwe ze sie mu szczepionka nie przyjela??czy moze jest to ok i nie wszyscy maja jakies blizny czy slady po niej.
no to gratulacje pierwszego małego-wielkiego sukcesu:-)U nas dzień spokojnyDziś Mateuszek pierwszy raz zasnął samodzielnie, bez bujania, głaskania, murczenia itp
Jestem z niego dumna. Oby mu tak zostało już
![]()
jak nie zaśnie w ciągu tych 6 minut to znaczy że coś się dzieje
czyli trzeba zmienić zawodnika bujającego albo pozycję bujaniaWitajcie dziewczyny!
Jestem nowa i tu i nowa mama. Listopado-mama :-)
Pozdrawiam wszystkie listopadówki 2011:-)

Dzięki dziewczyny za miłe powitanie :-)
Szukam bratnich maminych dusz, z którymi mogę dzielić codzienność bycia mamą, tym bardziej świeżą...
A maleństwo ma na imię AMELIA :-)
Już mam opracowany plan na dziśKaterinka super że wizyta u znajomych udana. Z pewnością w doku lepiej, my niedawno kupiliśmy mieszkanie nowe (większe) a mój D. już marudzi ze najlepiej mieć dom;-) Ja już wczoraj wyruszyłam na spacer- to siedzenie w domu mnie dobijało i wcale nie było tak źle z jazdą wóziorem- jeśli masz duże koła myślę że nie masz się czego bać![]()
o 11 ją budzę, karmię, przewijam i ubieram. O 11:40 z przystanku położonego 7 minut od domu odjeżdża autobus pod nowe Centrum JP II i na 12 na mszę tam dojedziemy, o 13:12 mamy stamtąd powrotny pod dom. Czyli poza domem spędzimy jakieś półtorej godziny, na świeżym powietrzu pół-chyba że jak będziemy wracały Patrycja będzie spała to zrobimy dodatkowe rundki po osiedlu... mam pompowane koła, chyba raczej średnie (x-lander) i chyba damy radę 
Witaj witaj Mamusiu Listopadowa. Twoja Mala zupełnie jak moja Ania, tyle ze 5 sie urodzila, tez w 36 tc, ale 2550 i 52 cmByla taka Malenka... nie moge z to wierzyc gdy teraz patrze na nia
I tez sie zupelnie niespodziewalam tego... nawet nie bylam porzadnie spakowana... a w zadadzie wody odeszly mi bez jakgokolwiek ostrzezenia na kanapie znajomych gdzie wpadlam na herbatke wieczorna....
Z porodem troche mniej kolorowo, ale co tam juz w zasadzie tego nie pamietam
![]()
bo od tej 6:30 chyba mała nie spała ale była cichutko
a to dzięki mojej mamie wczoraj trzymała go w powietrzu jakby fruwał i on tak głowę podnosił i dotarło do niego, że tak można
a czy wasze dzieci śmieją się już tak normalnie innym dźwiękiem nie chodzi mi o guganie i piszczenie mój Alan się chichocze na głos jak stary

może jakąś foteczkę wstawisz małej