reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2011

My mieliśmy dobry dzionek, piękna pogoda, spacer, no i udało się położyć Igora dwa razy do łóżka i sam zasnął. Przez ostatni miesiąc miał mega problemy żeby w ogóle zasnąć, cyrki przy karmieniu wieczornym, noszenie w dzień - to był standard, a tu taka niespodzianka. Wieczorem też odpadł po 10 minutach od położenia go w łóżeczku, moja rola była taka że trzymałam go za rączkę. Nieźle, ale jakoś nie wierzę że będzie to standardem od dziś w naszym domu. A może?

Angie - trzymam za Was kciuki, napisz koniecznie jak już będzie po wszystkim.
niuniunia - my bierzemy bobotic i nam pomógł, chociaż Igor nigdy nie miał takich kolek przez duże K, raczej wzdęcia.
gola - niezły spacer, ja też od czasu do czasu lubię się tak zdrowo zmęczyć, a mały jest wtedy zachwycony im większe dziury w podłożu tym lepiej

reklama
Angun Mój Olek jest na nutramigenie, na początku też go nie chciał pić głodził się dwa dni jadł tylko po troszeczku a teraz je jak szalony, druga sprawa to to że nieprzyjemny zapach jest z ust malucha i wszystkie butelki śmierdzą. Bebilon pepti jest ciut lepszy w smaku ale nie wiele.

Angie Podziwiam Cię i rozumie Twoją wolę walki o córeczkę. Ja do samego porodu byłam przekonana że noszę zdrowe dziecko a po porodzie powiedziano mi że nie dostanę Olka do zobaczenia bo jest coś z nim nie tak.Miałam cc w pełnej narkozie bo znieczulenie w kregosłup nie zadziałało, nie pozwalali mi wstawać przez 2 doby, nikt mi nic nie mówił a ja leżałam i płakałam. W 3 dobe mąż pomógł mi się doczłapać na OIOM, Olek też ma ASD i otwarty botal tzn przewód tętniczy ( pomału się zamyka) po urodzeniu miał kłopoty z oddychaniem i strasznie się męczył przy jedzeniu 60-80ml zjadał w godzinę. Teraz gdyby nie pozostałe choróbska (zaburzenia sensoryczne, przewlekłe zapalenie ucha, nietolerancja laktozy i skaza białkowa)byłabym całkiem szczęśliwa, staram się cieszyć z każdego nawet najdrobniejszego jego postępu. Na początku byłam załamana ale musiałam się pozbierać i walczyć bo nikt inny mi i mężowi nie pomoże.Rehabilitacja daje dużo. Wytrwałości życzę i powodzenia jutro. Trzymamy kciuki.

U nas dzionek jakos minal bo pogoda byla,ale Sami byl taki marudny do poludnia ze juz z nim na spacer ucieklam po 11 i tak spacerowalismy sie dosc dlugo do 14 z mala przerwa na jedzonko a od 14-15 spal jeszcze na ogrodzie,tak wiec dzisiaj niecale 4h spedzilismy na swiezym powietrzu :tak: odbilismy sobie za wczoraj :-D
Sami juz jest pojedzony i okapkany i juz spi :tak: dzisiaj zaliczylismy duza wanne ale tym razem Sami kapal sie ze mna a nie z tata :-D ale bylo super dziewczyny :-D
Gola no to mialas niezle zakonczenie spaceru :-D a mycie wozka i butow oby Ci szybko poszlo ;-)
angie kochana powodzenia dla Ciebie i Kingusi jutro &&&&&&&
onanana przyjemnego wyjscia,baw sie dobrze ;-)

I juz nie wiem co komu jeszcze odpisac...przepraszam jesli kogos pominelam...

kati nie dość, że piękna to i jeszcze pełna energii :-) mnie jakoś ostatnio siły opuszczają :baffled:
niniunia ja też polecam bobotic u nas działa cuda :tak:
gola jesteś dzielna kobita, dałaś radę brawo, bo błoto mega :szok:
angun z nutramigenem właśnie tak jest, też słyszałam od koleżanek że dzieci się krzywią i jedzą niechętnie :baffled:
cocca paracetamol na pewno pomoże, życzę zdrówka jutro na pewno będzie lepiej :tak:moja tak marudziła wieczorem, że na sen też jej dałam czopka :confused2:a ja dziś dostałam paczuszkę z bobowity: deserek, próbka herbatki i fajny poradnik :-)
syl a może właśnie tak będzie :tak: u nas z kolei bez lulkania i przytulania nie ma spania od paru dni, coś się księżniczce poprzestawiało
helenka, angie jesteście super mamuśkami :-)
sabrina my też wolimy dużą wannę, bo jak w małej się jeszcze czasem kąpiemy to łazienka cała zalana :tak::tak:

My dziś po południu wybraliśmy się do galerii, ja z koleżanką poszłam do H&M, a tata zabrał córkę na zakupy ;-) poszedł do Kidie gdzie było -80% i likwidacja sklepu, kupił dużo śmiesznych rzeczy, dużo za małych, ale cóż liczą się chęci :-D no i 2 fajne bluzeczki w chłopięcych kolorach :-D i 3 pareo na lato w rozmiarze 92 i duuuużo maskotek w super przecenie z 60 zł na 4 zł :szok: Mała już śpi i ja zaraz idę, muszę wcześniej się kłaść, bo potem z rana jestem do niczego.

Cocca zdrowka kochana zycze dla Franusia,biedny pewnie sie meczy,oby goraczka mu przeszla i zeby nocke ladnie przespal.A z zasypianiem w lozeczku jeszcze bedziesz miec wiele okazji kochana,cierpliwosci ;-)
margo Ja ostatnio wlozylam jego mala wanienke do duzej wanny,nalalam do pelna ale Samiemu sie nie spodobalo ograniczenie,nie mogl zbytnio kpac i odpychajac sie obijal sobie glowke co tez dawal mi do zrozumienia stekaniem ze nie podoba sie mu juz tak i woli duza wanne :-D No to super z ta promocja a i masz racje liczyly sie checi tatusia :-D

angun - moja Mała też przez chwilę brała Nutramingen, ale jej jakoś smakował. My z mężem śmialiśmy się, że to pachnie jak karma dla psów i biadoliliśmy nad nią, że takie biedactwo musi jeść karmę dla psów... hahaha

Madzia mimo wszystko fajnie wybrac sie do kosmetyczki :) Ja nawet do fryzjera nie chodze, bo fryzjerka - sasiadka przychodzi do mnie do domu. Ostatnio jak mnie obcinala to zamknelysmy sie w lazience a maz zostaw w pokoju z trójka łobuziaków - tj Maćkiem, Kuba i jeszcze synem tej sasiadki (ma prawie 2 lata). Mąż stwierdzil, że on nie chce tak więcej :-p te 10 min sam na sam z chlopakami dalo mu popalic :-D

angun te mleczka alergiczne to faktycznie kiepskie w smaku sa. Bebiko tez ma wersie HA. tak jakbys miala juz kupowac... Ja mam zaufanie do Bebiko bo jest tanie i dobre w smaku.

No to propo jeszcze odpoczynku...
Dzis od 5 jestem na nogach :-D
I z tej okazji coraz częsiciej pije kawe, ktorej nie znosze :sorry: To chyba najlepszy wyznacznik tego ze jednak trudno jest mi postawić siebie na nogi...

Ale i tak poki co mam dobry nastroj. :-D
Kuba znow od rana marudzi... Wiec zapowaida sie koleny dzien pelen emocji :rofl2:

Witam kobitki. Dzisiejsza nocka była dosyć spokojna. Olek poszedł wspać o 19.30 pobudka o 24 i 4.20 na jedzonko. o 7 koniec spania. Teraz zjadł i buja się w leżaczku i gada z lwem i żyrafą. Pozdrawiam miłego dnia

hej dziewczynki :-)

U mnie już Fifi zalicza pierwszą drzemkę. Noc znowu wspaniała, bo wracają problemy brzuszkowe i od 3 w nocy stękanie non stop :-( A na dodatek nie wzięłam ze sobą Boboticu (myslałam, że te czasy juz poszły w niepamięć;-)) także jedyne co zostaje to noszenie :-( Nie wiem czy to nie od mleka, bo jakby nie patrzeć coraz więcej dostaje mm, gdyż karmienie w nocy co godzinę lub półtora to jest ponad moje siły i wolę wstać zrobić butlę i chociaż chwilkę pospać... Jutro chyba zmywamy się juz od rodziców, bo ile można? Są kochani, ale w pewnym momencie robi sie napięta atmosfera, z resztą sami wiecie;-)

nimfii witaj wśród porannych ptaszków :-)Ja dzisiaj dostałam promocję, bo spałam aż do 6.20!:szok: Ostatnio nie wstawałam później jak o 5:tak:
margo kidi to w białej czy w alfie?

reklama
dzien dobry kochane:)
Pola wstala o 5:20 potem usnela po 6 i wstala po 7, teraz spi od 10 minut.
Cocca mam nadzieje ze Franus juz lepiej - wiem kochana co masz na mysli, bo nam Pola slicznie zasypiala, caly plan dnia i inne takie popierniczyly nam kolki, ale nie martw sie jeszcze malutki bedzie sam grzecznie zasypial - nam sie udalo:)
angie - kochana trzymam za Was &&&&&
U nas kolejny sloneczny i mrozny dzien -6 jest teraz, w poludnie jak mala wstanie idziemy na spacer - tym razem asfaltem ;) wozek domylam kazde kolko z osobna w misce i ta woda z piachem do wc, ale najgorsze jest to ze w lozyskach jest piach i teraz mi cos skrzeczy. Potem i kolka i stelaz wlozylam do wanny i udalo sie wszystko wypucowac, buty musza wyschnac to wtedy sie wykruszy boloto idelikatnie szczoteczka wyczyszcze.

Do góry