• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

reklama
To pospalam... 10 min i Kuba zaczol swoje "mmyyy, myyyy...". Dostal zupke, zostal wykąpany i spi. Nabiera sil przed szczepieniem, a ja ide sie ogarnac.

majuska
dobry link :P
No ja juz nauczylam sie pić kawe ktorej nienawidze :sorry:

Ale powiem ze Kuba jest nierefolmowalny jak chodzi o spanie...
Bo on potrafi zasnac o 19 i przespac mi noc niemal do godz 5 jednym ciagiem, a znow nastepnej nocy (jak go chce przetrzymac) i zasnie o 21 to wstaje mi o 2-3 na karmienie a potem juz ok 5-6 jest na nogach :-p:rofl2:

niuniunia ja bym brala dziecko ;-) Maciek jak byl malutki pierwsza wyprawe mial majac 4msc - jechalismy na wieś ponad 3h. Spal niemal caly czas, a karmilam go jak siedzial w foteliku nawet bez wyjmowania, a wiec nie musielismy robic postoju. On uwielbial podroz autem.
No i moje chlopaki sa bardzo towarzyscy, uwielbiaja spotkania rodzinne ;)

ssabrinaa
a mnie sie przypomina sytuacja ze świąt, jak przyjechala szwagierka z dwojka bliźniakow (po 8 msc) i zwlaszcza coreczka nie dawala jej ani chwili wytchnienia, nie spala wcale caly dzien az na wieczor zasnela to ja mowie do niej: "W koncu macie chwile oddechu bo oboje śpią"... i tak bylo 5min bo zaraz obudzil sie jej synek a on znow obudzil siostre i "impreza" zaczela sie na nowo. Szwagierka mowi ze ona ma tak na dzien, ani chwili oddechu ;-)
No to ja przynajmnije przy macku moge odpoczac bo on jest na etapie leniuchowania... Lubi spedzac czas przed tV albo poprostu polezec ze mna w lozku :-D

Witam mamusie
Nightrose witamy na forum, rozgość się:tak:

u nas dziś zimno słoneczka brak ale i tak zaraz włożę małą do wózka i wystawię na taras niech pośpi z 3godz, ja dziś mam dzień nic nie robienia wczoraj umyłam okno, firankę wyprałam jutro może znowu coś wysprzątam na święta pomalutku a do skutku:tak:

Miłego dnia:-)

Artur spi mi właśnie w chuście, nawilżacz włączony. Mam ndzieję, że z tego katarku nie rozkręci się nic większego..
Nimfii też tak miałam ostatnio, pospałam po południu może 5 min., a wczoraj jak uśpiłam Małego, to padłam i obudzilam się dopiero po 1.5godz.
Majuska dobry tekst!!
Ponko fajnie, że wieczór się udał. U nas też ostatnio lepiej ;-)
Ssabrina miłego spacerku!
Mirelka ja też mam dziś dzień nicnierobienia, no chyba, że Mały sobie zażyczy, bo troszkę marudny przez ten brak spaceru/katarek.

nimfii no na miejscu Twojej szwagierki to juz bym nie chciala byc :-D ta to musi miec roboty z dwojka w tym samym wieku:tak:
Angun oby to byl tylko zatkany nosek z suchego powietrza i nic wiecej &&&&&& a spacerek zaliczymy na pewno pozniej jak Sami zje obiadek no i pewnie przy takiej pogodzie znowu do wieczorka tak 17 bedziemy na swierzym powietrzu :tak:
Ponko super ze relacje z Twoim sa lepsze,oby takich dni bylo wiecej ;-)

No a mysmy juz zdazyli byc na jakies 15 minutek na ogrodzie,wynioslam posciel i wszystkie drobiazgi zeby sie wywietrzyly i przygotowalam sobie sznury na pranie,Sami w tym czasie w pizamce lezal sobie we wozki :tak: butle wlasnie obalil i poszedl spac :-)
ide pranko wywiesci na dwor i musze puscic kolejne :tak::-D

Ostatnia edycja:
Majuśka masz rację! Podpytam jeszcze gostka u nas co robi takie różne rzeczy na wymiar i taio to może wyjdzie mnie taniej no i popatrzę jeszcze w castoramie bo leroy merlin jest droższym sklepem.

Dziewczęta dziś przyjeżdża do mnie babka która jest zainteresowana kupnem mojej kiecki ślubnej - oby była dobra i ją wzięła. Wystawiłam ją za tysiaka ale chętna jestem oddać za 800zł nawet jak będzie dobra dla tej babki oby... Trochę się boję tych ludzi tak w domu mieć obcych ale cóż w sumie jak przychodzi nie wiem położna to też obca osoba i trochę strach...

ssabrinaa no szwagierka mowi ze z ta dwojka to juz nie jest praca przy nich tylko ROBOTA i to non stop ;)

niuniunia moja suknia śluba lezy w szafie 4 lata :szok: nawet za 200zl jej nie chcieli, ale w koncu ja wystawie na allegro od 1zl, moze ktos w koncu kupi ;-)

Dzień dobry :)
Dziewczyny, ja znowu niewyspana!!!! Poliszonek jadł 3x w nocy i pobudka 6:30 (czyli 5:30 starego czasu), czekam aż zaśnie, dokarmię ją i idziemy na spacer.
agutku - witamy po przerwie kochana, zawsze chciałam mieć jeszcze siostrę :)
Angun - współczuję katarku !!! Kurcze teraz jest taki najgorszy okres, pogoda zdradliwa i częste infekcje:/
Niuniunia - kurcze drogo u Was! Ja mam 75 zł od osoby obiad ( 2 rodzaje zup, kilka rodz mięsa, różne dodatki, deser, zimna płyta, napoje - tj 0,7 l na os. niegazowane, kawa/herbta Karczma Borowa Chata - BOROWA CHATA JAWORZNO DANIA JAWORZNO PIZZA JAWORZNO tam moja babcia miała 70kę i taka sama cena. był rosołek, zupa krem z pieczarek z grozkiem ptysiowym, na drugie kotlety devolay, pieczeń w sosie i filet z kurczaka, zimniaki , i kluski , zestaw surówek i chyba buraki, na deser szarlotka na ciepło z lodami, schab z morelą, boczek rolowany, pieczeń rzymska, śledzie w cebulce, galaretka z drobiu, sałatki jakieś - i wszystko co zostało zapakowano nam do domu...Żeby tyko udało się teraz kościół zgrać do sal :-(
Majuska - kochana, nie codziennie trzaskam sałatkami, ale obiady generalnie teraz ja robię w domu,albo zupa, albo tylk odrugie robię, a sałatki udało m isię zrobić, bo mama mi wzięła Polę na spacer, przepisy do sałatek dodam na przepisach :-D PS 2 warstwowe : z tunczykiem i ryzem i z gyrosem i taka na szybko z brokulami i sosem czosnkowym;)
winki - zdolnego macie synusia!!! Brawo Olinku:)))
ponko - mnie też bardzo brakuje takiego zwykłego posiedzenia na kanapie i pogapienia się w pudło:tak:

Hejka:-)
U nas lepiej z katarkiem uffff i nocka w miarę bo wcześniejsza była masakryczna..teraz małe śpi już ponad 1h :-)
Dziś Martysia kończy 5 miesięcy ale czas leci dopiero co się urodziła pamiętam jak pierwszy raz ją ujrzałam po porodzie u mnie na brzuchu cudowne chwile i co miesiąc je wspominam :-):-)
Angun spoko możesz wyjść na spacerek jeśli jest ładnie wczoraj pediatra mi mówiła jak dzwoniłam że przy katarku dobrze bo lepiej będzie oddychać ;-)
Niuniunia moja kiecka wisi już w szafie 4,5 roku heheh aby tobie się udało sprzedać zawsze parę groszy będzie;-)
Ponko zazroszczę udanego wieczorku u mnie dawno takiego nie było :-( Zresztą mój ten cały tydzień wraca po 21
Agutek no niestety pożegnania są smutne może nie długo znowu się spotkacie ;-)

reklama
nimfii dokladnie ROBOTA przy blizniakach jak nic jedno nakarmione przebrane itd to trzeba potem drugie,wszystko trzeba podwojnie robic,nie wyobrazam sobie nawet ile roboty jest przy takich szkrabach zwlaszcza jak ktos jeszcze nie ma zbytnio pomocy od rodziny.
Gola Polunia nie ma litosci dla Ciebie,glodomorek z niej jest i tyle :-D a co do rodzenstwa to Ja mam 3 siostry i z malo ktora gadam :szok: jest mi czasem przykro ale juz sie przyzwyczailam ze moje rodzenstwo jest inne :-(
Niunia super ze sie znalazl kupiec na suknie,oby Ci sie udalo ja sprzedac za te pieniazki,kasa Ci sie teraz przyda jak nic ;-)
ankusch Wszystkiego naj naj najlepszego dla Martynki na te 5 miesiecy ;-) super ze katarek juz jest mniejszy,zdrowka dla Martynki jak najwiecej ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry