• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2011

ponko mój nikon nagrywa filmy, a jak z innymi modelami jest to nie wiem.

Te "otwarte"przedszkola to fajna sprawa, tutaj też są(jeśli mówimy o tym samym oczywiscie. Mama idzie z dzieckiem i tak się bawią z innymi dzieciakami a mamy mają oko na swoje pociechy...Ja też planuję tak od października pochodzić z Tymkiem żeby mi nie "zdziczał".

reklama
Ponko nowe modele Nikona juz nagrywają film

Onanana w tychach będę w weekendy, za tydzień od piątku popołudnia do poniedziałku rana ale w sobote planuje grila rodzinnego, potem w następnym tygodniu też będę od piątku popołudnia do niedzieli rana bo potem chrzest. W tygodniu jestem w siemcach.

Ostatnia edycja:
Angie, Gola, Onanana - prosze bardzo:

3a71a12b5d32ba02a55280e0773f3bf5.jpg 551de9719ce6803f68da41a53b7cd0f3.jpg 5a41933646cce827654fff234a6e6501.jpg 030ed5465a9a44c6e156219624a26ab4.jpg 60b780c4363a1f2fc7b7cb9a24f1dfcf.jpg ae901a97027650020a9907f7d6eeb4d7.jpg

Pierwsze 3 fotki (i jedna na samym dole posta - nie wiem, czemu mi sie tak wstawilo...) to 2 propozycje wystroju i nie wiem, na ktora sie zdecydowac... Strasznie mi sie to podoba: duze drewnianie stoly, lawy ze skorami do siedzenia, taki wikinski klimat! :happy: Sa do tego 2 zbudowane w wikinskim stylu jakby namioty, gdzie jest ognisko i mozna sobie siasc na drinka powitalnego wokol ogniska! :-) Zas cala impreza ma miejsce w tej sali (2 ost. zdjecia). :happy: Do tego menu w takim wlasnie stylu: cale pieczone w ogniu jagnie, generalnie szwedzki stol z takim zarciem. :happy:

Ponko - no wlasnie ciesze sie, ze tam trafilysmy, bo Mia ma kontakt z dziecmi i przyzwyczaja sie do normalnego przedszkola. :tak:

Onanana - to jest takie przedszkole, gdzie dzieci sa z rodzicem. :tak: Otwarte 2 razy w tyg. od 10 do 14. :tak: Mia bawila sie wczoraj super i bardzo jej sie podobalo. ;-) A ja mialam okazje pogadac z mamami. :tak: Fajna sprawa! Super, ze Twoja corunia tak ladnie sobie radzi!

Angie - udanej wyprawy do PL!

A mi Mia dala dzis czadu! Spala pieknie od 20 do 7.30, az ja M. na mleczko musial obudzic! Potem wstalysmy, M. do pracy, o 9 drzemka do... prawie 12!!! :szok: Potem spacer i zakupy i po powrocie znow drzemka - tym razem 1,5 h. I o 18 kazala sie juz polozyc spac! :szok: Zmeczone moje dziecko dzis... :happy:

Milego wieczorku!
Ja korzystam, ze mam czas dla siebie!

Załączniki

• c6abf9b26e2f2275d8828973037f60b4.jpg
    c6abf9b26e2f2275d8828973037f60b4.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, nie mam siły nadrabiać. W poniedziałek dowiedziałam się, że u mojej mamy wykryto guza, jest złośliwy i duży... Mama jeszcze nie wie, na poniedziałek ma wizytę u onkologa, powiemy jej w niedzielę, niestety nie wygląda to dobrze (siostra pracuje w służbie zdrowia, stąd my wiemy więcej niż mama). Nie potrafię się na razie z tym uporać, mama mieszka z nami. Pewnie zanim wszystko się na nowo ułoży i ja się z tym uporam minie trochę czasu. Dziewczyny chyba na jakiś czas muszę się pożegnać z forum... pozdrowienia dla Was i Waszych maluszków.

Witam :)
onanana - mój też nigdy wylewny nie był specjalnie, z domu to niestety też wyniósł...
Faktycznie tyle lasek się wykruszyło... A fajnie razem ciąże przeżywałyśmy - szkoda, ale cóż zrobić
mary-beth - ale czad! Super sala!!
Angie - widzialam na żywca fiolet - świetny jest
ponko - ja mam d60kę i marzy mi się używana D90 jak AnnyJ

Odbyłyśmy z Polish megaa długi spacer z 3kilosy w jedną stronę - byłyśmy na Cmentarzu u mojej babci, zapaliłyśmy znicze i p odlałyśmy kwiaty. Wiecie odchodzę już od grobu , a POla papa robi, może małe dzieci widzą faktycznie więcej niż my?? Albo po prostu se łapką machnęła, a ja już się doszukuję ;)

Idę legnąć, bo padam na twarz, a jutro mam rano UP.
Dobranocka maminki :******

Doczytalam - Cocca
- kochana, bardzo mi przykro. Musi być dobrze!!!!!!!! Rozumiem, że nie będzie Cię na razie u nas, trzymam z całych sił kciuki za Twoją mamusię - będzie dobrze, nie wolno się załamywać !!!! Przytulam mocnooooo. Bądźcie dzielni.

Ostatnia edycja:
Hello mamuśki!!

Dziś piszę do was wieczornie, w ciągu dnia nie ma mnie przy kompie. A teraz jestem po winku i filmie Sponsoring (masakra, nic nie wnosi, nie polecam) :-)

Szykujemy się do wylotu do Londynu, jakoś mnie to stresuje, sam lot jak minie, ale skoro winki już tyle przeżyła, to wierzę, że będzie ok :-) A Londyn kocham i jesteśmy tak raz do roku, trochę mieszkaliśmy tam w przeszłości (2lata), ja chciałam zostać ale mój wtedy-nie-mąż chciał wracać, no to wróciliśmy. Miłość została i odwiedzamy często. Łóżeczko i wózek już tam na nas czekają po małym Olivierze...ale będzie fajnie!! Looking forward!!

angie
- my też mamy 8 rocznicę ślubu, 11.09 i lecimy w odwrotnym kierunku niż wy, bo do Londynu :-)

gola - widzę, że wrzesień popularny na ślub :-) kochana, ułoży się między wami, teraz przechodzicie przez ciężki czas, ale pamiętaj, że co nas nie zabije to nas wzmocni, więc jak przejdziecie ten czas to będziecie silniejsi!!

mary-beth - fajnie z tym przedszkolem, a to państwowe za darmo czy płatne?

onanana - ależ ta twoja Majeczka dzielna!!

annaJ - to żadna tajemnica, wymyślam na Małą sposoby bo chcę by dobrze spała. No więc przy tych jej wieczornych wrzaskach, kiedy to broniła się przed zasypianiem, postanowiłam z nią porozmawiać. Dosłownie. Wiem, że takie małe dzieci rozumieją więcej niż nam się wydaje. No więc, na spokojnie zaczęłam do niej mówić i tłumaczyć, co się dzieje i dlaczego trzeba się położyć spać. I tak nawijałam, ona się darła, a po chwili po prostu położyła się i zaczęła bawić z lalą (ma murzynka :-)) i po max 10min sama zasnęła. Ja tylko siedziałam obok. To było już kilka dni temu. Potem, następnej nocy było już tak, że ona trochę zapłakała, a ja do niej mówię: "Amelko, o czym wczoraj rozmawiałyśmy?" A ona po prostu się położyła i zaczęła bawić lalą i po chwili zasnęła. I z dnia na dzień coraz szybciej i bardziej samodzielnie zasypia. Czary-mary. Ale ja chyba mam jakieś paranormalne zdolności :-) Służę poradą :-)

ponko - ja też mam nikona i nagrywa

Dziewczyny przepraszam ze mnie tak mało. Postaram sie poprawić.
Cocca- współczuje kochana. Sił dla mamy ( dużo dużo) no o dla waszej całej rodziny.
Mary-Beth - jak nazywają sie takie przedzskola? Może u mnie tez są ?
Piękne miejsce ma ślub. Kiedy bedzie?

U nas wszystko ok. Po staremu. Ale pojawiło sie regularne mama. Zeby wciąż dwa, wciąż nie chorujemy. W poniedziałek zaczęliśmy pływanie dla bejbiskow poziom 2.
Dla solenizantek- spełnienia marzeń ( w tym mieści sie wszystko)
Angie-miłej wizyty w Pl no i udanych chrzcin.
Maggipka- superowego wyjazdu do londynku. Wiadomo ze dacie radę. Pamiętaj o piciu przy ladowaniu by uszka sie nie zapchaly.

Hej kochane!
u ans się zaczęło... Maja w nocy miała stan podgorączkowy. Wczoraj lekki katar miała (trzy razy snopel jej poleciał z prawej dziurki). No i dziś z moją bratową (ma 2 tyg urlopu bo odprowadza pierwszoklasistę do szkoły). Jestem załamana, płakac mi się chce:-(
Angie to moze w piatkowe popołudnie?? Albo sobota z rańca??
Mary extra knajpka!!!
Gola mój z domu tez nic dobrego nie wyniósł..
magggipka fajne te rozmowy z małą:-) Na pewno wyjazd będzie udany i wszystko pójdzie sprawnie!!
Winki fajnie że u Was wsio ok!! pokaż kiedyś jakis filmik z basenu ajk mały pływa!

reklama
Dzien dobry kochane moje babeczki!

Onanana - ojeju, bidulka! Wspolczuje ogromnie, mam nadzieje, ze chorowitek wyzdrowieje szybko!

Winki - te przedszkola nazywaja sie u nas åpen barnehage. Mam nadzieje, ze cos takiego funkcjonuje rowniez w Szwecji. A Ty mieszkasz w Sztokholmie? Nasz slub najprawdopodobniej bedzie 31 maja 2014. :tak: Miejsce nam sie bardzo spodobalo, ale wszystko zalezy od oferty cenowej, na ktora czekamy...

Magipka - u nas te przedszkola sa zupelnie za darmo, 2 x tyg. od 10 do 14. :tak: Fajna sprawa! Kontakt z dziecmi jest wazny, wiec dobrze miec takie miejsce. :tak: Milego wyjazdu! Tez uwielbiam Londyn! :tak: Fantastyczne miasto! Bawcie sie dobrze!

Moje malutkie dostalo jakiejs wysypki na pupce i sromie!!! :szok: Dzis az plakala przy zmianie pieluszki. O 13.20 mamy wizyte u lekarza.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry