Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
dokładnie! mój mały przybiera na wadze jak szalony, waży już ponad 9,5 kg mimo, że startował z wagą 2800g. Myślę, że krzywda by mu się nie stała, gdyby zaczął przesypiać całe noce ;-)marttika, annaJ, gola, cocca - już kilka miesięcy temu pediatra mówiła nam, że zdrowo przybierające dziecko, w wieku 6mies nie musi jeść w nocy, organizm uczy się magazynować, a trawienie nocnego jedzenia paradoksalnie przeszkadza w spaniu. Zalecała podawać wodę zamiast mleka, żeby dziecko się nauczyło, że mleka nie dostanie i stwierdziło, że dla wody nie opłaca się budzić. I tą wodę powinien podawać ktoś inny niż mama. Próbowaliśmy, ale byliśmy mało konsekwentni.
I ja za każdą drzemką, żeby mieć chwilę spokoju latałam z wóziorem jak szalona. W konsekwencji inaczej w dzień nie usnął... Teraz nauczył sie nawiewać mi ze spacerówki i nie ma bata, żeby go tam położyć, więc na siłę dwa dni z rzędu trzymałam go na kanapie (tak mocno przytulałam, zeby oddychał, ale żeby nie nawiewał
) i dziś sukces. Pogłaszczę po główce i moja "dzidzia" śpi :-)
Czesto wrecz pluje, ale zazwyczaj te 75-100 ml obiadku zje... Ostatnio upodobala sobie rybke! :-) Nie poddajemy sie i dzialamy dalej! ;-) Z owocami nie mamy problemu poza tym, ze... Mia ma na nie alergie! :-( Jedyne, co jest OK, to jablko...
Póki co zupki idą dalej papkowate (jedynie zagęszczam je kaszką np. kukurydzianą lub takim drobnym makaronikiem). Przez jakiś czas w ogóle nie chciał ich nawet na oczy oglądać, ale jak sie ochłodziło to troche się poprawił
Więcej je teraz i tak z mojego talerza niż ze swojej miseczki :-)
Tzn. w sensie tego pokazywania i naśladowania. Powiedz mi, dużo czasu spędzasz na uczeniu jej takich rzeczy?
Ona tego smoka używa tylko do spania i w sumie to my ją do niego niestety przyzwyczailiśmy. Bo w sumie na początku usypiała sama bez smoka, ale po kilku tygodniach od urodzenia zaczęła ssać kciuka, wiec zaczęłam jej go wymieniać na smoka i tak juz został ten nieszczęsny smok do spania
W foteliku w samochodzie zaśnie bez, ale do łóżka jak ja połozę do kąpieli to od razu buzie otwiera
A najgorsze jest to, ze czasem w nocy jak zajęczy, dostaje od razu smoka i spi dalej. No i nikt nigdy nie odważył sie sprawdzić co by było jak by jej nie dać ;-)