reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Taycia u nas bez żłobka źle się dzieje. W sumie to niby nic się nie dzieje ale Tymek od rana ma temperaturę 38,2 i syropy na zbicie nie pomagają:eek: jeśli nie zejdzie temp do wieczora to chyba pojadę na pogotowie. Nigdy nie mieliśmy takiet wysokiej gorączki:baffled: a tak poza tym to ani gardło, ani brzuszek, nawet specjalnie nie marudzi:no:
Zdrówka wszystkim życzę!

reklama
Olii- moja AMi dzisiaj też gorączkuje ok 39 ma i też ibum działą na chwilę- co nam się nie zdarzało...czekam jaka będzie noc i zobaczymy podejrzewam zęby, bo jedna 4 już wyszła....niby na temp. dobry sok z malin lub jagód, ale moja Ami pić nie chciała...teraz śpi...

Biedne dzieciaczki, walczcie z wirusami. Teraz taka piękna jesień jest, że tylko na spacery trzeba chodzić a nie chorować. U nas odpukać na razie spokój, dziewczyny zdrowe, za to ja wychodzę z mega kataru, o dziwo, Lena nie zaraziła się ode mnie

Oferuję pomoc dla świeżo upieczonych Mam.

Oferuje opiekę nad Mamą i noworodkiem, wykonywanie podstawowych prac domowych, wsparcie w karmieniu piersią i dbaniu o higienę dziecka oraz opiekę nad innymi członkami rodziny (starszymi dziećmi). Oferta jest skierowana zwłaszcza dla osób, które są z dala od swoich bliskich.

Położna Ania
tel. 511136348

Postnatal care range from care for the new mother and infant, light household duties, guidance on breast feeding and baby care and looking after other family members (such as other children). For expatriates away from their support network this assistance can prove invaluable.

Midwife Anna

Olii- i jak tam u ciebie u mnie Ami zaś śpi jest osowiała, ale póki co temperatury nie ma- czyli dla mnie 3 dniówka, bo dokładnie tak samo miał synek koleżanki....a pogoda cudna......

U nas wczoraj przed spaniem było 39:szok: już chciałam na pogotowie jechać ale w końcu ibuprofen zaczął działać. W nocy o dziwo nie było gorączki a dziś od rana 37,5. Ja wychodzę z małym na dwór bo on by w domu zwariował. Mamy za oknem 21stopni. Teraz dostał mleko, ibuprofen i śpi. Ale zarejestrowałam się z nim na popołudnie do lekarza. Zawsze mi pediatra powtarzała że od zębów może być stan podgorączkowy ale nie gorączka. Ja i tak myślę że to sprawka zębów ale wolę sprawdzić:eek: Gardła jego nie mogę dojrzeć więc niech zobaczy sama.

Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia:-)

sylha i olii ZDRÓWKA!
My niestety też chorujemy. Byłam dziś z Zosią u lekarza, bo Mała od tygodnia miała lejący katarek i od 3 dni suchy kaszel. Wolałam żeby ja lekarka osłuchała. Okazało się, że ma infekcję dróg oddechowych i skończyło się na 2 syropkach, z czego jeden wykrztuśny i wpsikiwaniu do noska czegoś poz sola fizjologiczną (nie pamiętam czego). Mam nadzieje, ze szybkobedzie widać poprawę i że się nie przekształci to w coś poważniejszego.
Noce od piątku okropne, praktycznie nie śpimy... Owszem oduczyliśmy (chyba) definitywnie od mleczka, ale za to Zosia robi sobie pobudki co 30minut - 1h. Budzi się z krzykiem i nijak ją uspokoić. Nie jest to na tle głodu, bo pierwsza pobudka jest już 30 minut po jedzeniu. Za zimno czy gorąco też raczej nie jest Jej. Zatem co może być powodem??

reklama
Olii jak ma temperature nie wychodż z domu możesz pogorszyc tym sytuację jesli Ciebie niepokoi temperatura idz skonsultowac to z pediatra co do działania leków to u nas jak Igorek miał 40 to dostał po 2,5 ml nurofen i nic nie spadało dopiero inny lekarz kazał nam podnieśc do 5 ml bo chłopak duzy i to dopiero pomogło z tym że u nas wtedy zapalenie oskrzeli wykrli .

przy szczepieniach może byc temperatura( nie tylko stan podgorzączkowy) wyższa do 38 to mówią żeby nie zbijac dopiero powyżej .

Do góry