reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Aneta witaj w naszym skromnym gronie:-) skromnym bo mam jakieś dziwne wrażenie że nas ubywa:baffled:

U nas wszystko po staremu... zębole nas nadal męczą:-D Ale wiecie co męczy mnie jeszcze bardziej... to że Tymek nie chce się sam bawić. Cały czas muszę z nim siedzieć na dywanie i się bawić. Jak tylko wstanę i mówię mu że idę do toalety lub wstawić wodę to jest płacz i bieg za mną mama mama mamam mamamamamamma :szok: to jest tak uciążliwe-strasznie mnie to męczy psychicznie:-( i co ja mam zrobić z tym? macie też tak?

reklama
olii nie jesteś sama "z dzieckiem u nogi":-) Zosia tez się ładnie sama bawi, o ile siedzi się koło niej. Jak tylko wstaję i mówię, ze idę gdzieś, to posiedzi może jeszcze z minutkę i gna za mną (na 4 jeszcze). ale sposobu nie mam jak Jej tego oduczyć. mi się wydaje że u nas to może być powodem to, ze na co dzień siedzi z nianią która poświęca jej cały swój czas.

aneta jak przeczytałam o Twojej córeczce, to aż trudno mi uwierzyć (patrząc na moja córcię), że w tym wieku dziecko może robić "wszystko" same. Czyżbyśmy rozpieścili Zosię?? :baffled: I tym samym już wiem czemu tak szybko zdecydowałaś się na drugie dziecko:-)

Oli chyba musisz być cierpliwa i oby to minęło kurcze ciężko mi powiedzieć. Ja mam tak ze mały często chce na ręce albo go nie biorę i jest ryk albo go biorę i jest szczęśliwy.

Aneta masz mądre dziecko jak na ten wiek. Ja małemu zabieram łyżeczki czy widelce bo wiem ze z tego by sobie zrobił zabawę.
Ja karmie a i moze to kolejny mój błąd?:)
Sama też się załatwia szok masz anioła ;)

Dziewczyny ja od poczatku powiedzialam sobie ze nie ma mowy zebym zajmowala sie nia jak dzidziusiem i robila wszystko za nia kiedy sama moze to zrobic :)
Z jedzeniem tez byla zabawa... Wszystko dookola brudne, kanapki fruwaly :D ale metoda prob i bledow nauczyla sie.
ImageUploadedByForum BabyBoom1385145275.397030.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1385145300.025222.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1385145352.398338.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1385145390.805476.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1385145426.243844.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1385145453.453022.jpg
Duzo mi tez to pomoze ze jest samodzielna jak sie urodzi syn. Nie wyobrazam siedziec z noworodkiem przy cycku czy butli a jednoczesnie karmic mala :D
Zreszta ja jestem jakas inna chyba :p moja mama nieraz mowi czemu jej nie pomozesz , czemu nie podasz... Na to ja po co jak sama potrafi, a jak nie to sie nauczy :)
Barierek na schody tez nie mam w domu... Mala nauczyla sie sama wchodzic na gore i wie ze sama zejsc nie moze.
Bylabym bardzo szczesliwa jak by moj maly rowniez byl takim dzieckiem :)
Dzisiaj byla u mnie znajoma z corka z 27grudnia... Niebo a ziemia. Miedzy umiejetnosciami wygladalo jak by bylo miedzy nimi z 3msc roznicy. Jej mala nawet butelki nie umiala trzymac zeby sie napic gdzie moja juz ze szklanki zaczyna. Ale nie wiem czy to zalezy jak kto dziecko nauczy... Moze niektore tak poprostu maja?

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1385145275.397030.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145275.397030.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 58
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385145300.025222.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145300.025222.jpg
    27,1 KB · Wyświetleń: 65
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385145352.398338.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145352.398338.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 56
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385145390.805476.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145390.805476.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 56
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385145426.243844.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145426.243844.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 58
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1385145453.453022.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385145453.453022.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 54
Aneta- to masz jakiegoś geniusza w domu :-), moje z rączki też same ładnie jedzą, ale widelcem to trzeba im pomóc nabić bo inaczej się męczą i na końcu jedzą rączką- czego nie chcę żeby w tym momencie robiły i sama dopomagam....a jak nauczyłaś małą na nocnik- woła Ci czy jak?Moja Ami jak miała 10 miesięcy zawsze rano była wysadzana, bo zawsze o tej porze robiła kupę i też ładnie dopiero wstawała jak zrobiła i biła sobie brawo :-D potem jej się pory poprzestawiały i się skończyło:cool: a Kacper to w ogóle z nocnika zwiewa....

Olliii- rozwiązanie: drugie dziecko ;-) a tak na serio to moja Ami też tak ma...Kacper sam się zabawi, ona nie- musi być towarzystwo i koniec, więc jak Kacper jeszcze np. śpi to ja z nią się bawię, albo sadzam w kuchni na blat i razem gotujemy..a on tak tylko z Tobą chce czy z inną osobą też?

Stylha sadzalam co pol h :) teraz juz sama idzie do nocnika albo mi go przynosi. Oczywiscie zrobi jeszcze czasem siku w pampersa. Jest malutka. Ale wie do czego sluzy :) no i oczywiscie jak zrobi siusiu to gra muzyka i bijemy brawo :) a mala wtedy wniebowzieta tak samo bije brawo :D mam nadzieje do marca uda nam sie pozbyc pampersow i zostanie tylko ten na noc. Znajomej corka z poczatka grudnia smiga juz bez caly dzien i wola "ee" jak chce na nocnik. No ale kazde dziecko inaczej sie uczy. Ciekawe jak nam pojdzie

Hej Mamusie!

Aneta - witamy!
Super,ze twoja Corcia taka samodzielna. Przyda sie jej to jak Malutki sie urodzi. U mnie jest bardzo podobnie. Zastanawiam sie tylko co mialas na mysli piszac,ze twoje dziecko 'wyskakuje' z lozeczka? Nie masz za wysoko materacyka? Bo moj Starszak ma 27 miesiecy i noge przelozy przez rame lozka,ale wyskoczyc jeszcze nie da rady. Gratuluje odpieluchowania w tak szybkim czasie. Wedlug specjalistow najlepszym czasem jest wiek ok. 18 miesiecy,bo dziecko zaczyna rozumiec fizjologie i odczuwac parcie na pecherz,ale super,ze masz juz to za soba. Powodzenia z drugim dzidziusiem,oby bylo rownie latwo,bo u Nas Starszak byl 'pryszczem' w porownaniu do Mlodego :tak::-D:-D

U Nas kupki, odparzona pupa, zeby ida rowno.

Mlody gorzej spi, zimno - wczoraj temp. ponizej zera.

Szykujemy sie do pieczenia pierniczkow. Albo jutro albo w przyszlym tyg.

Pozdrawiam Was serdecznie!

Taycia- wyślij potem kilka:-p, muszę też już o tym pomyśleć, co na swięta będą odpowiednio twarde i smakowe...na razie to myślę o stroikach ze świeżymi gałązkami- suszę do tego celu cytrynę i mandarynkę :-),

a wczoraj to mi się trochę nudziło i wyszło takie cuś: IMG_6651.jpgIMG_6716.jpgIMG_6729.jpg miały być z tego kartki na święta, ale jakoś nie były chętne do współpracy z akcentami świątecznymi...

Załączniki

• IMG_6651.jpg
    IMG_6651.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_6716.jpg
    IMG_6716.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 55
  • IMG_6729.jpg
    IMG_6729.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 50
Witam dziewczyny bardzo dawno mnie nie było ale ciągle brak czasu ale podczytuje Was czasem. Wszystkim roczniakom spóźnione życzenia!!! STO LAT !!!
My też już po roczku, imprezka udana, jubilatka szczęśliwa, goście chyba też.
A co u nas: Marta chodzi już od ponad 2 miesięcy, teraz to już biega, jest dzieckiem bezproblemowym, ciągle wesołym, tylko trochę krzyczy na brata jak jej coś nie chce dać. Mamy 8 zębów i już kolejne się przebijają. Młoda pomału zaczyna gadać np. "nie jem" ja nie chce jeść, mama, tata, dziadzia, baba, Adam - to na tate, jak się pytam gdzie jest np.lala to mówi "tam" i pokazuje, kaka,halo, naśladuje ja robi piesek, krowa, żaba,auto... Marta je już to co my, robi siku i kupkę na nocniczek, oczywiście nie woła, ale wie do czego służy i jak ją posadę to zazwyczaj zrobi. Teraz przestawimy się na jedną drzemkę wiec wstaja kolo 7-8 rano, kolo 12-13 idzie spac tak na godzinkę dwie i o 20 kąpiel i spanie. W nocy jeszcze pije mleko kolo 3-4 ale starszak tez bardzo długo w nocy pił. Nie powinna już w nocy pić bo wagę ma słuszna ( 12800 i 79 cm ) no ale nie da sie oszukać.

reklama
Do góry