reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

I mi czas zbyt szybko ucieka... :sorry: u nas dziś ciepło ale mokro:eek:

Idę z małym do lekarza bo katar i kaszel nie mija! Fajnie się wasze dzieciaczki rozwijają:-) Tymek śmiga już 2miesiące-wszyscy byliśmy tym zaskoczeni. Ale każde dziecko rozwija się swoim rytmem. Za dużo raczej nie mówi mama, tata, baba, nie, tak, bam i takie jakieś proste słówka. Dużo nadaje po swojemu np gliko, gliko:-D

Nie mam ochoty w ogóle na sprzątanie:baffled:

A no i byłam wczoraj u gina mojego bo mam problem z wysiłkowym nietrzymaniem moczu:baffled: i jeśli już zakończę porody to czeka mnie operacja. Czy któraś z was spotkała się z tą przypadłością?

reklama
Aneta i ja się wcale nie dziwię, że myślisz o świętach :) my tu w Polsce zapewne doczekamy się śniegu dopiero w styczniu/lutym, kiedy to ma przyjść zima 100-lecia :p. Cóż... ja za śniegiem nie tęsknię, aczkolwiek święta powinny być białe :)

Ostkapa gratuluję postępów :) my mamy szczepienie za tydzień, ale pewnie będzie darcie na całą przychodnię, bo ona strasznie delikatna jest :p tylko badanie krwi przechodzi bez najmniejszego pisku :)

babyduck my tez już od jakiegoś czasu jeździmy w tym 9-18kg. Zosi było bardzo niewygodnie w tym małym i musieliśmy zmienić fotelik. My mamy Romera - bardzo jesteśmy z niego zadowoleni:-)zresztą Zosi widać że jest wygodnie:-)

ech, drugą noc Zosia jest marudna. Oby to było przejściowe.
Zosia dziś z moja mamą siedzi, bo niania musiała wziąć nagle wolne(sprawa rodzinna). Przyznam że trochę się denerwuję...

Lena od niedawna jeździ w Romer King Plus, dla nas jest ok, wygodny dla małej, jak w nim śpi to głowa jej nie leci do przodu a teraz są wyprzedaże kolekcji 2013, ja kupiłam w sklepie stacjonarnym za niecałe 600zł a wcześniej były za ok 900zł, od razu sprzedawca zamontował mi go w aucie
A co do szczepienia MMR to nie wiem kiedy nam się uda, mała niby nie choruje ale każdy ząb jest okupiony katarem a raz był stan podgorączkowy, teraz chyba 4 dolna się przebiła, dziś udało mi się ją zobaczyć przez moment, no i nie wiem czy ryzykować szczepienie przy takim katarze, jednak wtedy jest organizm osłabiony, od września 6 ząbków się pojawiło, jak wcześniej nic to teraz nadrabia

Ostkapa a jaki model Romera masz?
Ja myślałam właśnie o tym King Plus, jak Basia. Przekonują mnie 4*ADAC i w tej grupie to jeden z tańszych modeli oceniony dobrze. Ewentualnie Maci Cosi Priori XP albo Rubi, oba 3*. Mam tylko nadzieje, że chłop mój nie będzie chciał przyoszczędzić i nie wybierze byle tańszej opcji. W sumie fotelik będzie używany sporadycznie, bo nie mamy samochodu.

reklama
babyduck my mamy też romera king plus, chyba z 2009 roku,. kupiliśmy używany na Tablicy w bardzo, bardzo dobrym stanie za ok. 350zł. Faktycznie jak Zosia w nim śpi to głowa jej nie leci do przodu. poza tym on ma "regulowane oparcie", znaczy ma możliwość przechylenia bardziej do tyłu oparcia.

Do góry