reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
Taycia super kiecki:-)Ja do nich załozyłabym czarne bolerko lub lekki króciótki żakiecik tez czarny;-)

Maria ja używam smoczków 2 z Dr Browns
Babyduck
fajny link, chyba wybiorę coś dla siebie na chrzest małej, fajne kiecki mają:-) i też już myślę o wprowadzeniu kleiku ale myślę nad kukurydzianym, gdyż słyszałam że ryżowy może powodować zaparcia.

Dziewczyny czytacie swoim maluszkom? Moja mała uwielbia jak jej czytam, śmieje się przy tym i robi takie fajne minki, teraz czytamy Misia Uszatka;-)

Moni dzięki zamówiłam właśnie wczoraj butelkę i smoczek:)
Ja kiedyś corce próbowałam czytać ale była bardziej zainteresowana obrazkami chciala sama przeglądać książki, wiec nawet nie dala nam czytac:p
Synkowi jeszcze nie próbowałam;)
Co do kleiku to też chce spróbować.

Mój właśnie przechodzi skok mało śpi częściej by jadł noca
ja mam oczy na zapałki:[

dziewczyny dzięki wielkie za wsparcie:tak:. miło jest chociaz mieć się komu wyzalic...

co do skoku to moje dziecie chyba przechodzi skok już 4 miesiąc:-D. kazdy dzień jest inny a noce to już w ogóle. pół śpi, pół nie, raz się cieszy, raz nie...

Pati pati ja też nie mam już siły z tą butlą:-(. Hanka nie chce jeść z niej i koniec. raz wypiła potem już kategorycznie odmawia. nie wiem czy dać sobie spokój i spróbować za jakiś czas czy dalej w to brnąc...nie chce jej denerwowac a karmienie tym się kończy...darciem się Młodej i stresem dla mnie.ech...

Monia dzieki, mnie tez sie przydała info, że dr Browns sa smoczki 2. Bo wlasnie będe zamawiala wieksze butle, to i smoków poszukam :-)

My czytamy Frankowi :) Bardzo to lubi sie smieje przy tym. Mamy "Bajki mojego dzieciństwa'. Nie ma zbyt wiele obrazków. Ale niedlugo bedzie kupowac takie książeczki z twardymi kartkami by sam oglądał.

Anii nie wiem co Ci doradzić... A co jej podajesz w butli? Swoje mleko?

my dziś mieliśmy być na osłuchaniu, ale zadzwoniła do mnie siostra, ze w naszej przychodni dziki tłum. Jeden pediatra jest chory i dlatego ten u którego my byliśmy zapisani przyjmuje zamiast od 11 to od 8... A byliśmy zapisani jako pierwsi na 11:wściekła/y: ale jeśli tak się sprawy mają to po prostu nie poszliśmy na wizytę. Nie będę Małej narażać na kolejne zarazki...
Jutro mamy wizytę u neonatologa to zapytam co dalej z lekami i poproszę o osłuchanie.

patipati odpowiedzieli Ci z tego AVENTU?

HEJ,

sorki, ze tak się wtrącam, czytam was ale rzadko pisze..
Ale mam pytanie chyba do Kruszki mam nadzieje ze nie pomyliłam:zawstydzona/y: tówj synek ma chyba skazę i jest na Nutramigenie? Moj syn też ma skazę, do tej pory pił Pepti ale zmiany nie ustępuja i od dzisiaj dopiero ma pić Nutramigen. Ma bardzo grzydką twarz i sie drapie, myslałam, ze pediatra moze przepisać jakąś maść, zeby szybciej to zaleczyć, a ona mowi tylko zeby kąpać i kremować emolientami mam Oilatum, ale to wcala nie pomaga. Czy twojemu synkowi pediatra nie przepisał jakies maści? A i jak wprowadzałaś Nutramigen, czy pierwszy dzien jedno karmienie w następny już 2 razy?

Maria ja mam nosidełko ergonomiczne Ergobaby. I bardzo sobie chwalę. Używam na zakupach i jak idę po starszą do przedszkola. oczywiscie tylko jak jest cieplo i nie wieje.. Zosi sie podoba, nie protestuje. pozycję w tym nosidełku ma na tzw żabkę więc jak najbardziej w porządku :)
o takie:
http://www.ergobaby.eu/en/s537/original-carrier-purple-mystic.html

Gdyby ktoś chciał kupować nosidełko tej firmy to tylko i wyłącznie na tej stronie. jest baaardzo dużo podróbek i to tak zrobionych że ciężko rozpoznać..

Ostatnia edycja:
reklama
co do skoku to moje dziecie chyba przechodzi skok już 4 miesiąc:-D. kazdy dzień jest inny a noce to już w ogóle. pół śpi, pół nie, raz się cieszy, raz nie...
jakbym siebie czytala ...:-)

Dziewczyny czy któraś z was ma nosidełka i czy sobie chwalicie? Ja się zastanawiam czy warto?
ja zatanawiam sie nad m1 lascal, ale za jakis miesiac lub dwa, zeby glowe juz pewnie trzymal.

Do góry