reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

reklama
U nas Igor zasypia w łóżeczku ale ja muszę być w pokoju.
Oskapa zdrówka wam życzę u nas kaszel i synek i córka jutro idę do lekarza.
Dziewczyny jak tam u was ze smoczkami macie jeszcze czy juz może wyrzuciliscie do kosza:)?
Ja raz zrobiłam próbę i udało mu się zasnąć bez snoczka ale niestety po 20 min zaczął go szukać i był ryk.

Moja kruszka waży 9,200 a co do wzrostu to nie mam pojęcia, ale faktycznie musi być z niej kruszka, bo ubranka na 80 są troszeczkę za duże, no i wchodzi też jeszcze w niektóre 74 :-).

Maria My jeszcze smoczek używamy :) zaśnięcie bez niego jest niemożliwe;-)

a my mierzyliśmy się na roczek i wyszło 76cm. Rzeczywiście ubranka na 74 robią się ciut przyciasne, zwłaszcza na brzuchu :-D:-D
A z wagą to pewnie gdzieś ok 12kg, może 11.5...

My ubranka 80/86 cm :-)
A smoczka nadal używamy. Ja ograniczam podawanie go do minimum. Daję tylko do spania i gdy widzę, że naprawdę bolą go zęby:eek: a tak to nie pozwalam mu brać smoka. Wolałabym żeby go wcale nie używał ale cóż... wszystko w swoim czsie:-)

U nas bez smoczka nie ma zasypiania. No i Kuba potrafi go sobie sam znaleźć w dzień i zapakować do gęby i żuje go dla frajdy.
Choć tydzień temu mierzył 76 cm, a ubranka jednoczęściowe nosi w rozmiarze 80, to już np. ogrodniczki muszą być 86. Taki jakiś niewymiarowy jest.

A poza tym u nas dziś święto :-D

Ja również używam smoka do spania i jak zaczyna być mega marudny.
My ważymy koło 12 może 11 kg ubranka nosimy na 80 - 86
Igor dziś dostał na kaszel Biseptol wiec szczepienia we wtorek odpadają.

100 lat dla Kubusia :-)
Lenka waży ok. 10 kg, ubranka nosi r.80, jest małą kluseczką, nóżki jeszcze grubiutkie, jej siostry ważyły na roczek ok. 8 kg, tak, że jest różnica, mam nadzieję, że jak zacznie biegać to schudnie. A smoczka nie używamy od początku, jakoś nie przekonała się do niego

reklama
Kubusiu wszystkiego co najlepsze! słodkiego, miłego życia:-D

U nas pojawiają się problemy z zasypianiem. Czasem mam wrażenie że on najchętniej by wcale nie spał:baffled: ojjjj i zęby mu dokuczają:baffled:
A w nocy próbowałam mu nie podać jednego mleka to najpierw mi pokazywał ze mam mu zrobić mleko a później już brał za rękę i ciągnął:-D mimo wszystko było to zabawne:-) Mam nadzieję, że jakoś sam zrezygnuje z tego nocnego karmienia bo inaczej czarno to widzę:dry:

Do góry