reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

A ja odwołałam szczepienie MMR, dodatkowo starsza rano miała biegunkę to już wolałam nie ryzykować, może zaszczepię w lutym po powrocie z ferii, pod warunkiem, że wszystko będzie ok. Zapomniałam napisać, że Lena ma 8 zębów, a przecież dopiero we wrześniu pierwszy wyszedł :-)
Kruszka, Babyduck z tą alergią na mleko to faktycznie lipa, już mi bokiem wychodzi, próbowałam młodej dać łyżeczkę jogurtu naturalnego do zupy i też ją po tym wysypało, strasznie mi żal alergików, a teraz praktycznie do wszystkiego producenci dodają mleko, ja nic tylko składy w klepie czytam, jak coś Lence albo sobie kupuję. To samo z mlekiem dla alergików, dla zdrowych dzieci mlek fajnych w smaku jest do wyboru do koloru a dla alergicznych ohydne w smaku hydrolizatory, dzieci uczone od maluszków w miarę akceptują takie smaki ale dla starszych to już jest problem a wyboru brak. Próbowałam z kozimi przetworami i z mleczkiem sojowym ale niestety też uczulają młodą, no i co tu wymyślić?

reklama
Basia my też ciągle odwlekamy szczepienie to które jest w 13miesiącu bo Tymek cały czas coś łapie:baffled:

Teraz ma taki apetyt po tej jelitówce i po antybiotykach że nie mogę go wyhamować:confused:

Dziewczyny a czy wasze dzieci jeszcze piją mleko w nocy? mój nie odpuszcza! musi dostać:baffled:

Oli moja pije tylko w lozku przed spaniem kolo 19:30 210-240ml a pozniej jak wstanie rano 9-10 to znow 210-240ml. Jeszcze niedawno dawalam jej butle w dzien przed drzemka ale teraz spi przed obiadem wiec nie ma sensu :tak:

Kurcze wspolczuje Wam tych alergii i chorob :( moja na szczescie nie wie co to antybiotyk, jeszcze nigdy nawet z nia u lekarza nie bylam. Pare razy miala jedynie 38-39 to paracetamol w czopku i po klopocie :tak: albo na katarek sol fizjologiczna. A az dziwne ze przy dwoch przedszkolakach w domu nie choruje bo chlopaki to co chwile, jak nie jeden to drugi na antybiotyku

Basia jak pytałam alergologa o mleko kozie to powiedział że.może wystąpić reakcja krzyżowa,inny że też uczuli.więc nie próbowałam.
Pisałam już o tym, moje dziecko też jeszcze nie zapisane na szczepienie.

Witam sie po dłuższej przerwie.
Nie nadrobie. nie dam rady. 2 ostatnie strony przeczytalam i
Kruszka, gratuluje i trzymam kciuki.
u nas wszystko szybko i intensywnie. maly biega od 3 m-cy, ale uparcie omija mowienie slowa "mama". ulubione to tata, co to i aja(halo). Tym bardziej jestem pod wrażeniem rozmowności Igora. Gratulacje Maria2008.
nadal walczymy. z alergia, bolem brzucha i częstymi infekcjami zwykle konczacymi sie antybiotykiem. Budzimy groze wsrod pediatrow, bo moje dzieci nawet z goraczka 39,8 podskakuja i biegaja. z nog scina je dopiero 40.
szczepionke mmr odbebnilismy w szpitalu , bo zawiera kurze bialko, a junior na kuraka uczulony.
doba jest zbyt krótka. nobel dlatego kto wymyslil zakupy spozywcze przez internet!

Mdmd witaj:) dzięki ja również jestem pod wrażeniem ze tak szybko powtarza za nami. Dziś powiedziałam Jezus a potem Igor powtarzał Jezusss wiec juz muszę uważać na słowa:) pamiętam ze gdy miał 7 miesięcy to powtarzał moje i swoje imię tylko na swoje mówił Igol a moje mówił Ania i dużo mówił po swojemu.
Wspolczuje wam tych bólu brzuszka,alergi, ze to tak długo trwa... Przytulam was mocno
Oli my pijemy juz nad ranem koło 6 ale nie wiem czemu pije mniej bo tylko 150ml a wieczorem 180 ale i tez 150.
Aneta nas narazie tez chroby omijają ale antybiotyki juz u małego dwa były.

Ostatnia edycja:
Witajcie :-),

Maria- super,że mały tak gada :-) oj zagada Cię potem na dobre :-D...moja Ami ostatnio jak ma ochotę to też bardzo dużo powturzya jak nie to nawet słowa nie mruknie....

Mdmd- witaj, oj długo Cię nie było i życzę więcej wolnej chwili!!!

Moje mleka nie piją już od 11 miesiąca, podejrzewam,że Ami pewnie o wiele szybciej nie chciała+, ale jak robiłam jednemu to i drugiemu dawałam i na śpiku zawsze wypiła.
No i moje też póki co nie chorują, kilka razy katar na które stosowaliśy inhalacje, nasivin do spania i olbas oil na piżamkę.

Zdrówka dla wszystkich

olii Zosia już od jakiegoś czasu nie pije mleka w nocy. Szybko poszło jej oduczanie od tej przyjemności. Po prostu któregoś dnia postanowiliśmy że będziemy stopniowo wydłużać jej czas, kiedy dostawała mleko. Tylko że trzeba było najpierw zejść z aż dwóch pobudek mlecznych. Jednej nocy Zosia dostała tylko jedno mleczko, potem dostała zamiast o 2.00 mleko, to o 3.00. Potem zamiast o 2.00, to o 4.00, a czwartej nocy już podaliśmy wodę:) Zaskoczyła nas Mała że tak szybko poszło...:):)

A u nas obrzęk na nóżce poszczepienny, przykładamy od dwóch dni sodę i jest lepiej, jednak trochę nas to zaskoczyło. bo wcześniejsze szczepionki nie wywołały takiej reakcji. No i Zosia zaczyna więcej chodzić, bardzo często puszcza się i idzie...:):) - odpukać- :-)

No i coś się porobiło, ze zdjęć nie mogę wrzucić na zamkniętym - przez "sharka":-(

reklama
Ale wam zazdroszczę tych bezmlecznych nocek. To nie jest dla mnie kłopot bo się już do tego przyzwyczaiłam ale się martwię ze sobie brzuszek rozepcha i będzie kłopot. Tym bardziej że przed tą nieszczęsną jelitówką pił raz, max 2 razy w nocy po 120ml. A teraz :szok:
Ostkapa a nie płakała mała jak nie dostała mleka? Tymek krzyczy w wniebogłosy, że nie da się tego znieść:no:

Zdrówka dla wszystkich choruszków:-)

My jutro na zabawę idziemy:cool2: ale się cieszę:-D jak dziecko:-D

Do góry