reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2012 Pierwsza i czekam na resztę:)

Pola pytała o badania.
Ja byłam wczoraj u lek. państwowo. Kartę ciąży założył od razu i zlecił badania:
grupa krwi+Rh
morfologia
mocz
glukoza na czczo
WR
HIV (najpierw zapytał się czy chcę:)
HCV
toksoplazmoza (robiłam 3 mieś temu i wyszła ujemna)
różyczka
i od razu pobrał cytologię.

Cytomegali mi nie zlecił bo robiłam 3 mies temu i wyszło, że już miałam kontrakt.
Usg za 4 tyg.
W przyszły pt idę do lek. prywatnie, wiec mam nadzieje wtedy usg mnie juz uspokoi.
Bo wczorajsza wizyta troszkę zestresowała. Po pobraniu cytologi powiedział, że moge troszkę krwawić bo szyjka przekrwiona. I oczywiście było.
Tak mnie ucisnął przy badaniu, że bałam się ze mi zgniecie maluszka.
I czarę przepełniło cisnienie krwi. Przed wizyta i po wizycie 140/90. Zatem nadcisnienie. tak wiec dzisiaj poleciały pieniądze i cisnieniomierz jest w domu. ciśnienie ok 120/80.

reklama
Ile kochane liczycie wiosenek ? mam wrażenie że wy wszystkie jesteście bardzo młodziutkie albo ja tak szybko wyszłam za mąż :) jest tu która co ma 30 latek czy tylko ja najstarsza z dwoma 3 ?

niby do szczescia nie potrzebna ale jednak cieszy heeheheh

crayzy w sumie nie wiem od czego bo w domu jestem no ale troche pobolewa :p

Z tymi wizytami to trzeba tez uważać u mnie do wizyty było w sumie wszystko ok a po wizycie i usg krwawienie ciekawe czy mnie terażniejsze przeczucie nie myli mam wrażenie dzisiaj że dzidzia żyje i że betka wzrośnie obym jutro nie poczuła porażki .

Katt- sporo tych badań, ale z tego co czytam to połowę mam na świeżo, toxo i cyto- oba mam przebyte.
Ulala- a z tą 3 to ile dokładnie?!?!?!Bo ja za niecały 3 tygodnie równa 3 i sobie fajny prezent sprawiłam :-)

Ulala i tak trzymać. Optymizm.
Mi M nie pozwala czytać nic w necie, bo mówi że się głupot naczytam a potem się stresuje. Tak jak tym wczorajszym cisnieniem.

reklama
ulala to ja chyba bede najstarsza bo w marcu 34:tak:

Katt a ja myślałam że cytologi w ciązy się nie robi a jednak można. Ja już dawno nie miałam.

Do góry