• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

ja się nie użalam. też siedzę cały dzień sama ze Stasiem a teraz jeszcze Jasiu ma przerwę wakacyjną w przedszkolu więc zwariować można. na szczęście mój mąż za tydzień przylatuje na miesiąc.

a nasz tego espiro magic???? może jakiś felerny Ci się trafił????

ja chciałam kupić tego quinni zap ale on mi się lekko babski wydaje a ja mam chłopca a poza tym jak nie jestem przekonana do 3 kołowców
Espiro sonic

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widze, ze nie tylko mnie dopadl zmeczenie materialu...
Siedzialam z mlodym w domu od poniedzialku bez spaceru w temp 28-30st i wczoraj myslalam, ze wyjde z siebie i stane obok...
Maz byl ze mna w domu od narodzin mlodego i szukal pracy wiec mialam troche "luzu" bo czasem zajal sie Nim w ciagu dnia albo wstal za mnie rano a ja moglam odespac. Jednym slowem luksusowo :) A teraz juz pracuje i juz wszystko na mojej glowie i trzeba sie jakos organizowac. Wszystko bylo by ok gdyby nie ten skwar w mieszkaniu i brak spacerow :/
Dzis juz wyszlismy a wieczorem temperatura 38 :( Juz sama nie wiem co mu jest. Zebow nie widac, apetyt ogromny mial i pogodny byl a tu znow goraczka :/

Hej

kinia wiem chyba co czujesz? mój był tydzień w Polsce i wyjechaliśmy wtedy nad morze z dzieciakami. Teraz go nie będzie 6 tygodni ..... A ja sama z 3 dzieci. Plus kot. Czasem czuję że nie dam rady tego wszystkiego udzwignąć. Koleżanki mam ale te bliższe są singielkami :-) Czasem tematy nam się rozjeżdzają. Na placu zabaw spotykam inne mamy i wtedy czas inaczej leci. Też mnie wszystko wkurza i wszyscy. Mój myśli że przesadzam, że siedzenie w domu jest fajne. A ja się duszę. Wyjść sama nie mam jak bo kto zostanie z dziećmi? Na dodatek tyje, mam brzydki brzuch. I dołuje mnie to, że wszystko na mojej głowie. Ze jak nie wyjdę z małą na dwór to będzie się kisiła w domu. Bo starsi na podwórko sami wyjdą. Ehhhh
Ostatnio spodobał mi się wózek quinny zap zdaję się. prawie go kupiłam ..... No ale mam spacerówką po wózku 3 w 1 baby design i po średniaku spacerówkę milly mally Link do: MILLY MALLY WÓZEK SPACEROWY SPACERÓWKA RIDER +MOSK niebieski więc chyba zakup nowego jest zbędny. Kupiłam kojec używany i nie mogę go rozłożyć dziewczyny. Załamka.

Chcialabym miec 3 dzieci...podziwiam i patrze z szacunkiem na takie mamy. Zastanawiam sie jak dajecie rade? Przy jednym dziecku czasem mam proble wybrac sie np. Do lekarza, chociaz widze poprawe w organizacji teraz i na poczatku.
Gosikkk jaka jest roznica wieku miedzy Twoimi dziecmi?

Tez mam brzydki brzuch i ciekawe kiedy ktos zapyta czy jestem w ciazy ;)
Mam do siebie pretensje, ze mniej o siebie dbam, nie mniej jednak zauwazylam ze od urodzenia sie Mikolaja nie wpadam w dolki i jestem zdecydowanie bardziej pogodna. No moze pierwsze 2 msc pomijajac... Mi macierzynstwo mimo wszystko dobrze sluzy na psychike.

Planowalm wrocic do pracy normalnie a mlodego wyslac do zlobka ale wszystko sie zmienilo z dniem jego narodzin...
Plan wjestbtaki, ze bede starala sie o orzeczenie o niepelnosprawnosci dla Mlodego. Myslalam o urlopie opiekunczym 60dni w tym roku, pozniej moze zalegly urlop, 60 dni za nastepny rok i jakos to przeciagnac zeby zajsc w kolejna ciaze (musze odczekac po cesarce). Problem w tym, ze dali mi umowe na 2 lata czyli do 11.2017:/ i boje sie, ze mi jej nie przedluza :/ mimo ze firma duza, znana i niby prorodzinna jak do tej pory...Troche dylematow jest :(

Włosy, uszka i nosek czyścicie codziennie?
Ja cały czas kąpie codziennie, toaleta uszu i noska tez codziennie.
Tylko przyznam się ze nie myje buzi, jakoś nie umiem tak brać guzika na palec i jej tam czyścić. Tym bardziej jak ząbki idą.
A wiem ze się powinno to robić.

Kapie codzienie, glowke myje. Wlosow za bardzo nie ma... uszki to tak roznie, czasem po prostu zapominam... dziaselka staram sie codziennie, szczegolnie po kaszy. Nosek 1-2 xdziennie.

A paznokcie czesto obcinacie?

Planowalm wrocic do pracy normalnie a mlodego wyslac do zlobka ale wszystko sie zmienilo z dniem jego narodzin...
Plan wjestbtaki, ze bede starala sie o orzeczenie o niepelnosprawnosci dla Mlodego. Myslalam o urlopie opiekunczym 60dni w tym roku, pozniej moze zalegly urlop, 60 dni za nastepny rok i jakos to przeciagnac zeby zajsc w kolejna ciaze (musze odczekac po cesarce). Problem w tym, ze dali mi umowe na 2 lata czyli do 11.2017:/ i boje sie, ze mi jej nie przedluza :/ mimo ze firma duza, znana i niby prorodzinna jak do tej pory...Troche dylematow jest :(
Ja wlasnie tez planowalam nastepna ciaze zaraz po macierzynskim ale cesarka pokrzyzowala mi plany, wiec musze wrocic do pracy i Antosia zostawic w zlobku albo z babcia przynajmniej do nastepnej ciazy jesli sie uda. A mam nadzieje ze tak bedzie bo o Antosia zesmy sie miesiac starali :-)

Ja nie mam jak jeść za bardzo przy małej. Ostatnio na tabeli kalori jak wpisałam co jem w ciągu dnia to było niecałe 500 kcl.:szok:
Jem głównie, ciemny chleb, szynka z kurczaka, ryż basmati plus kurczak, warzywa i owoce, słodycze raz na długi czas albo na imprezach rodzinnych, widzę trochę poprawę ale bez ruchu bym tego nie osiągnęła, polecam białko w odzywce.

Tez mam takie dni ze wysiadam, chciałam dziecka wiedziałam z czym to się wiąże, ale nie da się w 7 miesiecy zapomnieć jakie się życie prowadziło przed ciążą :p... Trochę pomaga to ze mam koleżanki, które też akurat mają dzieci malutkie oraz to ze stanowczo powiedziałam ze chce mięc czas dla siebie jak mój ma(np 1h dziennie)
Ja podziwiam te kobiety, których mężowie wyjeżdżają na np miesiąc makabra tego nie ogarniam.

Kapie codzienie, glowke myje. Wlosow za bardzo nie ma... uszki to tak roznie, czasem po prostu zapominam... dziaselka staram sie codziennie, szczegolnie po kaszy. Nosek 1-2 xdziennie.

A paznokcie czesto obcinacie?
Ja malego od poczatku co drugi.dzien kapalam ale teraz jak sa upaly to codziennie a czasem nawet 2 razy dziennie, bo w ciagu dnia tez mi sie zdarza. Myje mu wloski przy kazdej kapieli bo ma dosc bujna fryzure. Ostatnio nie chce dac sobie obcinac paznok i wiec czekam na przychylne momenty a czasem przez sen.Obcinalam 2 razy w tygodniu bo sie mocna potrafil zadrapac, ale teraz 1 raz wystarcza.

reklama
Paznokcie szybko rosną wiec często, tym bardziej ze mała nas nimi atakuje :) :P

Łoooo szybko chcecie drugie ciążę :P, ja nie planuje tak szybko(wiadomo to jest dla tych co nie chcą hehe) chce żeby Wikunia miała coś z mamy :), a mama nacieszyla się jeszcze małą Wikusią.

Olcia czasem mam wrażenie, że zus dla zasady tę sprawę założył, ale kto ich tam wie. Wogole akcja jest o małe pieniądze, a tyle zachodu. O 400zl, bo moje premie i tak się nie liczyły bo szef nie odprowadzal od nich nic.
A dlaczego o niepełnosprawność? Jeśli wolno zapytać?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry