reklama

Listopad 2015 :)

W takim razie rano dostanie kaszkę z jabłkiem i jagodami... oj będzie wesoło później z do praniem ubranek... w jaki sposób pozbywaćie się plam po marchewcę malinach czy jagodach? Mam mydło do odpłatnością z rosmana namaczam piore w reku...

reklama
Moja rodzice używali chodzikow... bo tak po prostu wszyscy robili dookoła... bardzo szybko zaczynaliśmy chodzić... I niestety są tego konsekwencje moja siostra miała bardzo krzywe nogi prostowane na beczce... teraz ma problemy z kolanami... ja od dziecka skolioza... teraz mimo że mam 25 lat przy wykonywaniu zwykłych czynności domowych wyskakuja mi kręgi mój rekord 11 sztuk... ból niesamowity... robić chce i Lubie a cały czas musze mieć na uwadze kręgosłup jak babcia... po prostu za słabe mięśnie kręgosłupa...
Nie chce tego wszystkiego dla moich dzieci wiec w miarę możliwości będę starała sie chronić ich kręgosłupy i biodra i kolana...

U mnie w wieku 30 lat pojawiają się notoryczne bóle kręgosłupa. Skoliozę też miałam. Przypuszczam, że to może być właśnie efekt sadzania i obkładania poduszkami, chodzików itp.
Dlatego ja swojemu dziecku tego fundować nie chcę i poczekam aż sama zacznie siadać, raczkować, chodzić
Wkurza mnie, gdy moja mama mówi mi żebym obkładała małą poduszkami to się nauczy siedzieć, bo dawniej tak robili i dzieci 8miesięczne dawno siedziały a nie jak moja córcia :(

Może ona jest jeszcze nie gotowa na siedzenie i dlatego nie siada sama

Reni moja nie raz już tak hukła. Czy z kolan, czy nawet ze stania. Martwię się o nią, ale jakbym wtedy jeździła za każdym razem na szpital to by mnie zamkli. Raz byłam jak zsunela się z łóżka. Ale wszystko było ok.

Jagody są w sloiczkach po chyba 5 mies. to chyba można dać?

Reni moja tez dalej nie siedzi, dzis w spacerowce się podniosła bo się czegoś złapała i siedziała ale przy tym pałąku co jest z przodu, położyłam ją i był ryk.

W tych sloiczkach po 8mies. jest już mleko pełne, czyli można już dawać jogurt naturalny np z owocami na deser czy myślicie że, żeby dać pełną porcję trzeba czekać do 10mies.?

Chodzika nie bedziemy uzywac.
Mlody jeszcze nie siada,nie raczkuje ale przemieszcza sie bardzo szybko. wkurzam sie bo moj maz miewa glupie pomysly jak zostaje z nin sam...ostatnio go probowal sadzac :[ az sie boje kiedy zacznie go stawiac!
Dzis zrobilam mu jajecznice na parze ale jeszcze ma problem z niepapkowym jedzeniem. Wiekszosc zjadlam sama:(
Dostaje pietke chleba i chrupki kukurydziane i z tym radzi sobie dobrze :) zielona fasolka i ugotowana marchewka tez na razie nie bardzo. Sprobuje za jakis czas.
Wczoraj dalam mu sprobowac jogurt nat. Ale sie wykrzywil :) dzis juz bylo nieco lepiej :)
Zebow tez jeszcze nie ma :(

A ile posilkow i jakie jedza Wasze dzieciaczki? Mikolajowi wychodzi 5 posilkow mleko je 3-4x.

U nas regularne jedzenie co 3 h. Mleko 5 razy, obiadek i chrupki, jabłko, skórka chleba. A Co drugi dzień 4 posiłki mleczne, obiadek z połową jajka, kaszka 60ml z 1/2 słoiczka owocow. I wtedy za 2 h mleko.
Ja strasznie się boję czy nie daje jej źle czy nie za mało wrrr

Reni moja tez dalej nie siedzi, dzis w spacerowce się podniosła bo się czegoś złapała i siedziała ale przy tym pałąku co jest z przodu, położyłam ją i był ryk.

W tych sloiczkach po 8mies. jest już mleko pełne, czyli można już dawać jogurt naturalny np z owocami na deser czy myślicie że, żeby dać pełną porcję trzeba czekać do 10mies.?
Podobno trzeba czekac ale wcsloiczkach mozna dawac moj je te desery jogurtowe i twarogowe po 7 miesiacu.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak wy gotujecid te kaszki z owocami bo ja nie umie :-( ... moj maly juz nie chce jesc moich zupek macie jakis inny pomysl na objad???

Mu chodzika tez nie jedynie co to pchacz ale to potem bo on jeszcze sam nie siedzi...

Daje mu czasami ciasteczko i wcina ale jest potem strasznie brudny ...

Za 3 tyg jedziemu do pl musze tych suszonych sliw kupic polecacie jakies???

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry