reklama

Listopad 2015 :)

Moja normalną temp. to ma 37,1. 37,2
A tu to zdjęcie, ta prawa nóżka jest tak na bok, czasem mocniej i bardziej opiera na wewnętrznej stronie :(. Czasem stanie na palcach tez, jak chce sięgnąć coś
IMG_20160720_222033.JPG

Załączniki

• IMG_20160720_222033.JPG
    IMG_20160720_222033.JPG
    459,6 KB · Wyświetleń: 255
reklama
Nana nie wiem co ci poradzić, na zdjęciu inie wyglda to źle, twoja córcia jest jeszcze malutka i wszystkkie stawy ma miękkie a szybko zaczęła stawać. może potrzebuje czasu? ja młodemu słoiczków nie daje bo nie jemy papek :P ale pracowałąm dawno temu w holandii na linii produkcyjnej sortowni warzyw dla gerbera i tam było takm że połowę marchewek trzeba było odrzucić, w teorii tych zepsutych czy gorszych, a w praktyce wyrzucaliśmy jak leci bo ta taśma zasuwała tempem ekspres, więc coś na pewno przeoczyliśmy:/ u mnie nie ma telewizora w ogóle, mamy komputer, ale w dzień jest wyłączony, jak potrzebuję coś sprawdzić czy zrobić jak młody nie śpi to odwracam monitor tyłem do niego bo mamy taką opcję. ale ja się naoglądałam w życiu wiele dzieciaków z zaburzeniami w rozwoju, które magicznie znikały po odseparowaniu delikwenta od telewizji/komputera/tabletu. tylkoże takiego 4-5 latka trudno odzywczaić, jak jest przywyczajony do oglądania codziennie kilku bajek, grania na tablecie i inne. ale przecież wiadomo, każdy robi jak chce ;)

Olcia moj tez pelza jak szalony. Oni sa chyba na podobnym etapie rozwoju. Czy u Twojego malucha pojawily sie juz zeby? U nas nadal nie ma. Ja mialam rozlozony taki wielki koc dla Antosia ale juz go zwinelam odkad Antek tak szybko pelza. Wszedzie za mna podpelza. Kwiaty tez musialam poprzenosic wyzej i wszystko co bylo na podlodze, teraz mysle nad szufladami i szafkami co zrobic bo strasznie nimi trzaska. Niestety, zakazy w tym wieku chyba nie dzialaja bo jak mowie nie wolno to on sie smieje i jeszcze bardziej to robi. A w ogole to on uwielbia bawic sie moimi wlosami i ciagnac je i ttak sie staram tlumacze mu, mowie ze nie wolno a on i tak swoje. :-)

Chyba faktycznie sa na podobnym etapie. U nas tez nie ma zebow. I nie siedzi jeszcze.
Widzialam u kogos takie zabezpieczenia. U nas nie rozgryzl otwierania szafek...jeszcze.

Jaga no może nie wygląda źle, ale krzywi tą nóżkę i znów zmartwienie.

Telewizor nie jest dobry, ale wiele rzeczy jest szkodliwych, a i tak ich używamy. Wszystkiego nie da się wyeliminować, przynajmniej ja tak uważam. Jeśli moje dziecko będzie się domagać tv to uznam ze zaszło to za daleko. Ale narazie ja ten telewizor "g" obchodzi. Jak zabieram jej zabawkę to płacze, jak wylacze tv to nawet nie popatrzy, a jak włączę to zerknie bo słyszy inne głosy.

Ja tez nie mogłam karmić bo po pół roku nie miałam czym... propo mojej edukacji na temat utrwalania żywności to przypomnę ze jestem magistrem technologii chemicznej specjalność technologia żywności i niestety nie potrafię uwierzyć w to że jedzenia w słoiczkach jest równie zdrowe jak to gotowane na bieżąco i bez konserwantów barwników antyutleniaczy itd. Wymieniać wszystkiego nie będę bo i tak nie wierzycie ... niestety ale wbrew temu co uważają nie które z Was jestem za bardzo a nie za mało wyedukowana w tym temacie... ale temat zamykam każdy robi hak uważa...
Propo tv nie wierze ze Wasze dzieci non stop przebywają w pomieszczeniach w których nie gra tv lub włączony jest laptop który jest podobno bardziej niebezpieczny i szybciej uzależniający mąlę dzieci... wy oglądacie lub wasze starsze dzieci lub wasi mężowie i siła rzeczy dzieci też tego słuchają mini ze specjalnie dla nich tego nie włączacie... ale może ten temat tez juz skończmy...
Nie mialam na mysli nikogo personalnie wiec przepraszam jesli tak to odebralas.
Ja akurat skonczylam technologie zywienia wiec profil podobny.
Niedlugo to i tak temat sloiczkow przestanie byc aktualny bo dzieciaki coraz starsze :)

Mi niestety brak pokarmu spedzal sen z powiek i spowodowal tone wylanych lez. Cisnienie i presja jaka na mnie wywierali lekarze neonatolodzy, a szczegolnie jedna bardzo mnie dolowaly i nie pomagaly. Dzwonili rano jak bylam w drodze do szpitala, bo nawet nie mozna bylo byc z dzieckiem 24h, ze chce wiecej pokarmu a ja wiecej nie mialam i stali i patrzyli jak sciagam a tam pare kropli... ale bylo minelo.

Ostatnia edycja:
U nas telewizor sluzy jako radio ale czesto maz oglada sport. Ja mlodego odstawiam tylem do TV a maz niestety nie co mnie wkurza :[ tableta nie mamy i miec nie bedziemy ale niestety mlody na widok telefonu wyciaga raczki, ba ostatnio ze stolu podniosl a lekki to on nie jest. Ale do zabawy nie daje i nie pokazuje tylko jak rodzice cos robia to dziecko obserwuje.

Chyba faktycznie sa na podobnym etapie. U nas tez nie ma zebow. I nie siedzi jeszcze.
Widzialam u kogos takie zabezpieczenia. U nas nie rozgryzl otwierania szafek...jeszcze.
Antek tez nie siedzi ale pelza czasem szybciej niz ja ide :-)
Moj tez wyciaga rece po pilota i telefon, ale raczej nie chodzi mu o funkcje tych urzadzen. Jest po prosty ciekawy swiata i tyle. Oczywiscie wszystko do buzi. Ostatnio dalam mu tel do reki i pilota zeby sobie zobaczyl. Poogladal, popatrzyl i zabralam mowiac ze tego nie wolno. Nie zaczal plakac, a jak zabieram mu cos co go naprawde interesuje to od razu krzyk :-)

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez nie mogłam karmić bo po pół roku nie miałam czym... propo mojej edukacji na temat utrwalania żywności to przypomnę ze jestem magistrem technologii chemicznej specjalność technologia żywności i niestety nie potrafię uwierzyć w to że jedzenia w słoiczkach jest równie zdrowe jak to gotowane na bieżąco i bez konserwantów barwników antyutleniaczy itd. Wymieniać wszystkiego nie będę bo i tak nie wierzycie ... niestety ale wbrew temu co uważają nie które z Was jestem za bardzo a nie za mało wyedukowana w tym temacie... ale temat zamykam każdy robi hak uważa...
Propo tv nie wierze ze Wasze dzieci non stop przebywają w pomieszczeniach w których nie gra tv lub włączony jest laptop który jest podobno bardziej niebezpieczny i szybciej uzależniający mąlę dzieci... wy oglądacie lub wasze starsze dzieci lub wasi mężowie i siła rzeczy dzieci też tego słuchają mini ze specjalnie dla nich tego nie włączacie... ale może ten temat tez juz skończmy...
Ale przetwory domowe,bez chemii tez przeciez moga dlugo stac. To jak to jest?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie np telewizor jest w innym pokoju a z malym bawimy sie u niego. Jak go biore do pokoju z tv to nie wlaczam. Zreszta raczej nie ogladam bo nie ma nic ciekawego.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry