reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja wybieram sie na wychowawczy. A najchetniej wzielabym w tym roku jeszcze 60dni opieki i w przyszlym + urlop i moze jakies zwolnienienie na dziecko. Chcialabym zajsc w kolejna ciaze tylko ta cesarka mi troche pokomplikowala...
Do zlobka sie boje bo pewnie ciagle by chorowal.

W kwesti szczepien to my mamy wszystko refundowane ze wzgledu na wczesniactwo. Szczepilismy pentaximem. Teraz pneumokoki bedziemy mieli. Dopiero po pierwszej szczepionce usiadlam i zaczelam czytac o tych calych szczepieniach i sie przerazilam... zaczelam panicznie obserwowac mlodego i w ogole bylam mocno zestresowana. Nic mu nie bylo. Kolejne 2 tez ok. Nie chce sie nakrecac, co ma byc to bedzie.

Moj niestety jest silny i najbardziej nie lubie jak mnie przez bluzke czy sukienke zlapie za sutka i go wykreca....masakrycznie boli :(
Rwie mi wlosy i potrafi uderzyc. Ale glaszcze tez. Tlumaczymy mu, ze boli i pokazujemy jak glaskac a nie bic. Mysle, ze kiedys przyniesie to efekt.

Klockow na razie nie dopasowuje. Zabawki rzuca i tylko przy ksiazeczkach sie jakos koncentruje.

Moja całuje mnie i pierdzi ustami ☺ i zdarza się że mnie ugryzie. Raczej nie bije i nie zaczepia. Raczej się tuli do braci i do mnie. Kota tylko ciąga za sierść i wąsy.

Młoda ma drzemkę. Mnie nadal gardło boli. Jutro to badanie słuchu stresuje się mega. Tym bardziej ze musże ok 30 min jechać autem i nie wiem jak to zrobić żeby mi nie zasnęła. Myślę i myślę i się stresuje.

Gosikkk a nie masz z kim jechać? Żeby zabawial małą? To może nie zaśnie.

Moja tez klocków nie dopasowuje, nie ma takiej zabawki, musze kupić, może dziś pojedziemy.
Złośnik jest straszny.

Skąd w ogóle jesteście dziewczyny?

Czytam i czytam i wszędzie to samo piszą wprost ze jeśli przynajmniej jeden rodzic ma prawo do zasiłku rodzicielskie go to drugi nie może się ubiegać o to świadczenie... podejrzewam że I tak już jest za późno moja w piątek kończy 10 miesięcy... ja w ogóle nie pracowałam a jak okazało się ze to mi nie przysługuje to nie byłam w urzędzie pracy na tym spotkaniu i mnie wyrejestrowali...

reklama
Pojedzie z nami mój tata. Ale w aucie głowa jej leci nawet jak jest po drzemce ;-)
Ach żeby już było po badaniu.
Zrobiłam taki gar lecza ze chyba prze tydzień będę jadła. Dzieci oczywiście nie ruszą. Dla nich muszę coś wymyślić.
Wnuczka gania Cię do kiebelka? Mnie gardło boli i tez się boje o małą.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry