• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
U nas z nowości pojawiło się dopasowywanie pileczek do dziurek na tym stoliczku do zabawy, podnosi i znów wrzuca, Pije z butelki po Kubuś Play(musze jej trzymać ją) i stara się odrzucić piłkę jak do niej poturlam. Ciągle tańczy do reklamy, do muzyki, do dzwonka telefonu jak ktoś zadzwoni.
Przez tą asymetrie to chce mi się normalnie płakać... Mam dość juz

A takie nowości dziś znalazłam.

Załączniki

• IMG_20160917_172239.JPG
    IMG_20160917_172239.JPG
    417,6 KB · Wyświetleń: 66
Młoda ma wirusa. Gorączkuje i ma czerwone gardło. W razie gdyby się pogorszyło tfu tfu mam klacid. Idą też 2 zęby. Wszystko na raz. Oby było już tylko lepiej. Podaje Wit c nurofen i wapno i neosine.

NaNa a jak objawia się teraz ta asymetria?
Twoja też zaraz pójdzie. Ona w końcu jedna z młodszych tutaj o ile dobrze pamiętam. Moja już 10 ma skończone od kilku dni...
I też tydzień temu byłam przekonana, że szybko nie ruszy a tu nagle zauważyła, że to świetna zabawa takie próbowanie i już nic innego nie ćwiczy tylko stawianie kroków...

Gosikkk czy neosine można podawać tak małym dzieciom? Bo pisze, że od roku, a wiem, że to podobno dośc skuteczne więc warto wiedzieć, że już można podać...

NaNa wy macie asymetrię, my mamy wieczne problemy z niską wagą (przerażająco niską) i do tego ostatnio nic mi nie je...a jadała super...
Z dziećmi to wiecznie jakieś problemy są...

Średniak miał katar a potem gorączkę. Ona ma tylko gorączkę. I gardlo czerwone. Zero gila i kaszelku tfu żeby nie zapeszyc bo jeszcze różnie może być.
Neosine jest od roku a lekarka kazała dawać mniejsze dawki tzn. 2.5 ml 3x dziennie. O 14 dałam nurofen I teraz przed snem mimo że goraczki nie było dałam paracetamol nie wiem czy dobrze. U mnie młodsze śpią a starszy ogląda film. A ja już też w łóżku. Lubie tak wcześnie się położyc. Mam nadzieje ze nocka będzie spokojna.

reklama
Czyli tak jak z Pulneo- niby od 2 roku życia, a młodsza też brała jak miała 8 czy 9 miesięcy, ale pulneo jest tragicznie niedobre a neosine starsza lubi...

Moim zdaniem jak nie ma gorączki lepiej dać nurofen albo ibum bo mają też działanie przeciwzapalne wiec jak jest infekcja wirusowa to leczą stan zapalny a paracetamol ma tylko działanie przeciwbólowe i przeciwgorączkowe.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry