• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Moja starsza córka poszła do żłobka jak miała 18 miesięcy i to była bardzo dobra decyzja. Potem pójście do przedszkola nie stanowiło żadnego problemu.
W żłobku była 6 godzin, miała kontakt z rówieśnikami, uwielbiała swoje panie, nie płakała, nie chorowała...Bardzo się też usamodzielniła i uspołeczniła...
Więc mała chyba też pójdzie za kilka miesięcy. Do prywatnego bo na państwowe to nawet nie wiem akie warunki trzeba spełniać...
Tylko chciałabym najpierw pozbyć się pampersa. Nie wiem czy są na to jakieś szanse ale jak już pójdzie do żłobka to nic nie zrobimy bo tam panie nie są od tego by oduczać sikania w pampery...

Dziewczyny a co robicie z ubrankami, rzeczami z których dzidziuś wyrósł lub nie korzysta? (leżaczek, karuzelka, nosidełko)? Ja.jeszcze nic nie sprzedałem, wszystko mam i mi leży. Ubranka chyba narazie zostawię. Ubrane w kartonach po pampersach.

Po pierwszej córce oddałam do domu samotnej matki. Zostawiłam sobie tylko wózek i łóżeczko. Teraz zamierzam oddać wszystko oprócz ubrań. Cześć ubranek już oddałam znajomej, a resztę na razie zostawię gdyby tak miało być jeszcze jedno maleństwo...
Ale łóżeczko, wózek, przewijak, wanienkę i inne takie oddam bo nie mam gdzie tego trzymać.

Ja mam 3wanienki, bo pierwsza kupiliśmy malutką, sama nawet nie wiem czemu. Ubranka zostawiam, gdyby miała być trzecia córcia. Ale leżaczek kosztował dużo i szkoda żeby tak leżał. Chcemy kupić takie duże auto na sterowanie, żeby,w lato w nim jeździła to akurat byśmy dołożyli.

My planujemy szybko drugie dziecko także nic na razie nie odaje. Czesc ubranek pożyczyłam szwagierce czesc mialam od kogos to oddalam. To co zostawiam to gromadze u rodzicow bo maja duzy dom. Puki co sie nie buntują ;)

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze fajnie było by mieć drugie, ale ja po prostu teraz tego jeszcze nie czuje.
Tak jak pisałam chce być z małą, a po drugie moja ciąża te tabletki, przeszło 200 zastrzykow, ten stres,nie doszłam jeszcze do siebie z przed ciąży, a i hormony musze zbadać bo coś czuje ze nie spadły jeszcze.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry