reklama

Listopad 2015 :)

Moja nauczyła się udawać jak robić krówka piesek kotek i kaczka niezbyt dokładnie ale przepięknie... i dziadek kupił jej fujarke taki mały flet zwykły na którym dzieci w podstawówce grają... najpierw przez kilka dni udawało się jej kilka razy gwizdnac... dzisiaj załapała o co chodzi i przez pół dnia chodziła i gwizdala... głowa mi pęka ale radość ogromną flet prawie taki na wielkość jak ona a mimo to chodziła po całym domu i gwizdala... uwielbia tańczyć przy piosence my jesteśmy kotki dwa polecam... i przestała wszystko wyrzucać zaczyna zbierać do misek skrzynek i pudełek... uwielbia jabłka aż podskakuje jak widzi je ze skórka która wypływa obranego nie ruszy...
Śpi tak jak wasze pociechy piżama pajac i cała noc odkryta i zimna temp koło 21 stopni...

reklama
Ja ciśnienie miałam bardzo niskie zwłaszcza na początku to górne do 80 dolne koło 50... potem było koło 100 tylko miałam wysoki puls zawsze od początku ciąży do końca powyżej 100 teraz kolo 80...

Aaaaaaa moja sobie chodzi po parę kroczkow i bam na pupę lub dojdzie do jakiegoś mebla hihi :) super. Częściej jak ją postawie ale umie tez od czegoś ruszyć :)
Ale nóżkę dalej stawia krzywo :( eh
Nachyla się do przodu jak idzie czy to normalne????

Dziś dalam jej pierwszy raz mineralnej niegaz. Surowej (tzn. Nie przegotowanej, bo do tej pory ciągle gotowałam)

No tylko ze ona się odkrywa przez to ze się przekreca z boku na bok. Boje się ze mi zmarznie, bo jest lodowata na szyjce i rączkach.

Smarujecie ciałka maluszków czymś np oliwka, balsam, krem - po kąpieli lub wogole?????
Moj jak idzie to prosto sie trzyma, rece w gorze albo zabawka w kazdej.

Po kapieli nie smaruje.

Wode surowa daje odkad pol roku skonczyl i nigdy nic sie nie dzialo. Tylko taka dla dzieci przeznaczona.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mlody spi w cienkiej piżamce i od niedawna w body bo tez byl zimny i sie wybudzal. teraz jest ok a on jest cieplolubny jak mamusia. Ja w lato spie na dlugi rekaw i przykryta pod sama szyje. On te z koc naciąga pod sama buzie.

Ostatnio miał slaba noc i w dzien katar cieknacy. Patrze dzis do buzi a tam przebil sie pierwszy zabek :).gorna jedynka. Myslalam, ze najpierw wyjdzie czwórka bo tak trze a tu jednak nie.

Ja daje mineralna nieprzegotowana od czasu jak mlody skonczyl ok 1,5 msc i do mleka tez gotowalam tylko tydzień do wizyty położnej, ktora mi powiedziała, ze nie musze. Woda to jego ukochane piciu i jak ja pije z butelki to on otwiera Dziubek :)

Jeśli chodzi o balsamowanie to ja smaruje Mlodego tylko specjalnym kremem w miejscach gdzie ma problemy skórne. Czyli kostki i zgiecia pod kolanami. Widze, ze jest juz znacznie lepiej ale to chyba jak zaczelam go kapac w innym plynie. Uzywam teraz bobini do atopowej skory.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry