• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja codziennie zakładam rajstopy chodzi w nich po domku mam bardzo dużo spódniczkę i sukienek bo wcześniej gdy raczkowala były nie wygodne teraz codziennie chodzi wystrojona... często prawie z dupka na wierzchu tak szybko x nich wyrosła i mi szkoda... na dwór zakładam geterki lub spodenki na te rajstopki i kurtkę taka przejściówkę słaba zimowa... I czapkę... kupiłam już rękawiczki... kombinezon będę zakładać w re najgorsze mrozy na sanki itp. Tak to kurtka i cieplejsze spodnie... buty mamy ba razie botki trochę wyższe troszkę ocieplone... tez musze się rozejrzeć za cieplejszymi..

Ja często daje na deser budyń na mleku krowim lub twaróg z owocami... nie miałam żadnych problemów ani ze skaza ani z kupkami oby tak dalej... czosnek daje prawie zawsze do wspólnych obiadów wiec siła rzeczy tez zjada... oby nie za dużo bo podobno ciężkostrawny jest... Moja siostra ma córkę 10 miesięcy do tej pory 90 procent ma jej mleku i mała jest właśnie po szóstej kuracji antybiotyków ej... nie ma reguły... starszy syn przynosi z przedszkola i wszystko przechodzi z niego po dwóch dniach ba ta malutka... Moja chorowała dwa razy bo zaraziła się właśnie od niego raz zapalenie gardła i raz ten rotawirusa... właściwie nigdy w 100 procentach nie była tylko na moim mleku i to tylko przez pół roku... nie ma reguły..

NaNa moja starsza córka miała bardzo opóźnione szczepienia. Ostatnia dawka DPT jak miała 3 lata. O MMR nawet pisać nie chce...
Przez długi czas było to moją decyzją (bardzo trudna decyzją) ale potem jak zaczęłam lekarzom tłumaczyć dlaczego nie chce jej szczepić na MMR (ma silną alergię na białko jajka) to nagle się okazało, że właściwe oni tez nie chcą...

Długo by pisać, ale nie chce się wdrażać w szczegóły bo mało kto to rozumie i szanuje, a ja swoje powody mam by tak postępować...

W każdym razie malutka szczepienia znosi super więc kamień z serca. Może na dwa lata zaszczepię na MMR

Wnuczka a nie było innej opcji niż ten antybiotyk? Bo 6 kuracji w pierwszym roku życia to jakaś masakra. Jest sporo innych sposobów na leczenie dziecko bo jak widać ta się nie sprawdza skoro tak często choruje...

Kupiłam kurtkę zimową. Buty ma na razie trzewiki nie ocieplane. Innych w rozmiarze 17 nie znajdę. Kombinezonu na razie nie kupuję. Kupie jakieś lekko ocieplone spodnie. Nie lubie kombinezonów a u nas w zeszłym roku nawet nie było śniegu

Chorował trochę, na wątrobę, a Wczoraj bolało go coś serce. Pojechał do szpitala, dali mu dziś silne leki jakieś i dziś.... Boże, miał dopiero 40 lat.
Przykrość, żal, smutek i wiele by pisać!!! ;(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry