• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2015 :)

Moja pokazuje gdzie mama, tata, baba, dziadzia, gdzie bozia, kotek, piesek, gdzie piesek śpi, gdzie światełko, na siebie jeszcze nie umie. Jak mowie ZANIES BABCI to zaniesie. Nauczyła się posylac buziaki wkoncu! Pokazuje jaka duża urośnie, "jakie dobre" i wchodzi na łóżko sama. Robi halo halo wszystkim co popadnie, próbuje buty sama zakładać i skarpetki, jak.mówię żeby weszła na konia i leżę na ziemi to wchodzi na mnie. Na pieska tez wchodzi. Głaskanie wygląda tak ze po główce uderza.
Mówi "kude "- gdy się przewróci albo upusci zabawkę, nazywa kota i kurki "koko ".
Wydaje mi się ze dużo, ale szczerze powiem ze nauczyła się większości tu na wsi, dużo ludzi, każdy chce nauczyć czegoś, a mała nawet chłonie, ale jak znów będziemy same w domu, znów obowiązki to nie mam za wiele czasu na wszystko,pewnie zapomni połowę :( echhhhh...

reklama
Malaja a czego ostatnio twoja się Nauczyła? Pytam bo one podobnie i zastanawiam sie nad czym się skupić :)

Ogólnie czego teraz uczycie maluszki?
Ja liczyć do trzech :)

Moja też jest na etapie pokazywania wszystkiego. Ostatnio zauważyłam, że pokazuje obrazki w książeczkach, kaczuszkę na wanience - mówi kaka, pokazuje na zdjęciach mamę, tatą i siostrę i zauważyłam, ze zaczyna komunikować swoje potrzeby inaczej niż płaczem. Dziś
przyszła do kuchni i pokazała na kubeczek z piciem. Jadła parówkę i jak skończyła postukała paluszkiem w dno miseczki i powiedziała "eee ma"- tp był szok dla mnie...
Jak jest zmęczona to idzie sobie po smoczka, wkłada do buzi i pakuje się na ręce. I przynosi buty jak chce wyjść z domu albo siada oparta o drzwi do mieszkania...

Bawimy się też w chowanego bo starsza córka bardzo to lubi i mała już też załapała o co chodzi i potrafi się schować, ale potrafi też świetnie szukać..
Spróbujcie- naprawdę fajna zabawa.

NaNa Twoja córcia bardzo dużo umie. Moja też jest chłonna, ale ja jej tak wielu rzeczy nie uczę bo jakoś przy drugim dziecku inaczej wyglądają te nasze wspólne zabawy...

Aaaa...i nauczyła sie dopasowywać kształty ale tylko dwa na cztery otwory

Moja pokazuje nie ma, wyginajac rączki i rozklądając i mówi ma i robi grymas na twarzy.
W chowanego się bawimy ale.Narazie to ja się chowam.Mała umie tylko za pieluszką/kocykiem.
Kształty ją narazie nie interesują, klocki planuje kupić bo układa zabawki w piramidę

A mam pytanie takie czy jest możliwość ze ten ból pleców i dretwienie nóg od lędźwi w dół, może być od znieczulenia zewnątrzoponowego? Kuzynka mi coś tak podpowiedziała

Tak, zaczęły boleć mnie plecy na dole i przy szybszym ruchu, podnoszeniu dretwieją mi nogi. Dostałam plastry, tabletki i zastrzyk. Z tabletkami jest ok, bez boli.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry