reklama

Listopad 2015 :)

reklama
No to mój chyba je za mało bo o wiele mniejsze porcje.
Rano ok.7/8 mm 120, a czasem nawet tyle nie zje.
10/11 śniadanie jogurt naturalny z całym bananem , twarog że śmietaną lub takie placuszki z banana i jajka.
Ok 13.00 obiad
O 16 podwieczorek :kisiel, naleśniki, placuszki z jajka i banana, kaszka jaglana z truskawkami, ryż z jabłkiem
18.00 kaszka i tu mam problem bo ostatnio nie chce jeść i prawie nie zjada a jak zje to potem mleka nie zjada
20/21 mm 120czasem mniej, a jak zjadł wcześniej kaszkę to już nie chce.
Między posiłkami dostaje jeszcze owoce, paluszki, chrupki, jakiś herbatnik. No i rano suchy chleb lub bułkę zaraz po mleku bo tak lubi i woła, ale czasem zje kromkę a innym razem tylko ugryzie. Ostatnio polubił ser żółty i też między posiłkami sobie czasem podjada. Generalnie kanapek nie je, ale czasem potrafi zjeść osobno kromkę , pomidor i serek, czyli kanapka na raty [emoji6]

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

II Dania generalnie jada w żłobku ale potem je w domu drugi raz :)

Jada to samo co my- np ostatnio- zapiekankę z rybą i warzywami, kotleciki z kurczaka z ziemniakami, czasami spaghetti, jak nie mam pomysłu albo czasu to ryż albo makaron z owocami, jak robię coś z mielonego to jej robię pulpeciki. Ryż zapiekany z jabłkami, racuszki, naleśniki...itp.

Właściwie to nie ma obiadu który my jemy a nie mogę jej dać bo nie używam żadnych ulepszaczy i nie smażę.
A jeżeli mi się zdarzy- np dziś jedliśmy sos z serem lazur to wtedy daje jej obiadek ze słoiczka, ale to już bardzo bardzo rzadko...

II Dania generalnie jada w żłobku ale potem je w domu drugi raz :)

Jada to samo co my- np ostatnio- zapiekankę z rybą i warzywami, kotleciki z kurczaka z ziemniakami, czasami spaghetti, jak nie mam pomysłu albo czasu to ryż albo makaron z owocami, jak robię coś z mielonego to jej robię pulpeciki. Ryż zapiekany z jabłkami, racuszki, naleśniki...itp.

Właściwie to nie ma obiadu który my jemy a nie mogę jej dać bo nie używam żadnych ulepszaczy i nie smażę.
A jeżeli mi się zdarzy- np dziś jedliśmy sos z serem lazur to wtedy daje jej obiadek ze słoiczka, ale to już bardzo bardzo rzadko...
A kotleciki z kurczaka albo racuchy jak bez smazenia?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Racuchy smażę normalnie. Może źle napisałam, że nie smażę bo zdarza się, ale rzadko. Mielone do spaghetti teraz już też smażę- kiedyś dusiłam.
A kotlety z kurczaka zwykle robię albo na grillu w piekarniku albo czasami na parze. Często też robię potrawki z kurczaka więc takiego ugotowanego na parze kroję w kostkę...
Dużo piekę w piekarniku- robię różne zapiekanki.
A czasami jak gotuję zupę to wrzucam do niej kawałek kurczaka albo indyka i potem mała dostaje to do drugiego dania gdy my mamy coś innego.

Naleśniki też zmażę :) Ale takie mączne dania robię rzadko bo nie mam czasu.
O! I pierogi jeszcze jada ruskie albo z owocami...

ok 7-8, mleko max 150
Ok 8:30-9 jem sniadanie i on ze mną owsianka/ kanapki/jajko itp
11-12 owoce/ jaglanka z owocami/jogurt itp
14-15 wspólny obiad zupa z wkładką lub 2gie danie.
17-18- podwieczorek : rożne placuszki, nalesniki owoce, serek waniliowy czasem, kisiel,budyn
19-20 mleko lub kasza mleczna.
W miedzy czasie podgryza jabłko lub inny owoc. Czasem ukradnie mi kawałek ciastka ale staram sie ukrywać ;) dziś próbował mi z buzi wyjąć...on ma jakiś 6 zmysł na słodycze.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozgniatamy banana widelcem i do tego daje jajko. Roztrzepuje to przednie i smażę. Tak powinno się robić ale mój nie lubi jajka i jest wyczulony na nie, więc dodaje troszkę słodkiej śmietany i mąki żeby zabić smak jajka. Wychodzą mi takie 4 placuszki. Bardzo dobre są , sama je lubię.

Napisane na HUAWEI SCL-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry