Olcia a sprawdzałaś czy młody nie ma astmy albo alergii że tak często choruje ? Czy to wina żłobka ?
My na roczek dostaliśmy, kolczyki , wózek dla lalki, klocki, a reszta pieniążki .
U nas ok. Zębów dalej ma mu tylko 12 i długa przerwa już jest.
Mała mówi , da nie dogadać ale nie ma nowych słów , jest bardzo mądra ale i niegrzeczna . Jak jest tylko że mną jest bardziej ok. Są inne osoby to już szal . Ciągle by tylko była na dworze, stoi pod drzwiami i pa pa pa Pa! Ma swoją lale i ciągle ja nosi , przytula , buja , śpiewa jej po swojemu.
Jak ktoś je to ona zaraz woła am , am.
Do wszystkich Mów i że wujek i ciocia , przegina.
Umie założyć sama majteczki, spodnie, bluzę, buty . Jak coś się powie raz nawet nie do niej (np podaj to i to) to ona leci jako pierwsza i to przyniesie .
Pamięć ma dobrą .
Robi na nocnik , ale jeszcze na zakupy czy do spania daje jej pampers. Już 5 nocy ma suchy pampol. Ale na zakupach nie woła siku, może dlatego że właśnie ma tego pampersa. Na kupę też woła Si si , tylko tak inaczej trochę że mogę rozpoznać .
Wybiera już sobie w co chce być ubrana ,szok.
Podaje pięknie pranie z pralki.
Staram się ja przekonywać do owoców , czasem nawet "groźbą", że nie pójdzie na dwór.
Na wsi jest od 7:30 do 20:30 na placu ,z przerwa na obiad i spanie .
Uwielbia koty i psy . W wodzie siedzieć by chciała ciągle , jak nie w basenie to przynajmniej ręce moczyć .
Zup sama jeszcze nie je , bo było by więcej na niej niż w buzi .
Smoczek miała tylko do spania i oddawala , a ostatnio jak tylko to zobaczy to woła "monia". Oczywiście nie daje jej go.
Wszelkie robaki, mrówki zabija i woła fe lub "nudak", "dudka " taka nazwa robak w jej wydaniu .
Latające muchy, osy też wygania wołając "sio".
Mało uczuć okazuje , nie lubi się za długo nosić i przytulać

, pewnie moja wina , bo nie mogłam jej nosić bo byłyśmy same jak była mała .
Ale jak coś chce dostać to sama leci dac buzi czy się przytulić.
Pięknie Mówi "CZEŚĆ" łącznie z "ść", tatuś , ale mamuś już nie powie , tylko mamu.
Jeździ na rowerku biegowym i chwilę na chulajnodze też pojeździ ale szybko jej się nudzi. Dalej zabiera dzieciom .
Cwana jest , wykorzystuje np. Tanio woła Si si bo wie że dzięki temu szybko wypuszcze ją z łóżeczka.
Jak jest śpiąca to robi bardzo po złości .
Ale się rozpisalam

.
Tyle mi się na dziś przypomniało , bo już śpiąca jestem

Piją wasze maluchy mleko ? Moja dalej dostaję 3 razy .