reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopad 2015 :)

Claudia31 w takim wypadku korzystniejsze byłoby prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Wychodzi dużo taniej.
mama290 pamiętam, że w ostatniej ciąży miałam co chwilę jakieś koszmary itp
85justyna współczuje. U mnie ból gardła skończy się pewnie antybiotykiem. Bo trwa to już zdecydowanie za długo i żadne naturalne metody nie pomagają
calineczkaa lepiej dmuchać na zimne

Jeśli chodzi o opiekę ginekologiczną prywatną i na fundusz to ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że naprawdę istnieją lekarze z powołania. Przeprawę z ginekologami miałam ciężką. Dla niektórych liczyła się ilość a nie jakość.

reklama
Hej
Nocka z moim dzieckiem ostatnio to loteria :( Tej nocy miał jakieś koszmary a ja latalam jak z pieprzem w dupie.
Ja tez chórze prywatnie i na pierwszej wizycie wydalam 320 zł plus leki w aptece ale zrobilam morfologię mocz odczynnik combsa TSH i toksoplazmoze. Oprócz mojego TSH wszystko w normie.
Ja nie mam kolatan ale kręci ko się w głowie i boje się bo mam mega niskie cisnienie i w poprzedniej ciąży zdarzały mi się omdlenia a jestem sama z młodym. Poza tym klne na grawitację bo moje piersi nie dają mi spać w nocy o ile juz zasne

Ja spie w staniku i to takim sztywnym wtedy mniej mnie bola. Ja juz mowilam na staraczkach ze mam z piersiami takie uczucie jak masz piersi pelne mleka i masz ochote przystawic dziecko do cyca bo wiesz ze bedzie ulga a tu dupa to jeszcze nie mleko a dzidzi to jeszcze fasolka w brzuchu. :-) mamy macie tez takie dziwaczne odczucia z tymi piersiami ? Dodam tylko ze ja zapisalam sie do ginekologa zanim dowiedzialam sie ze w ciazy jestem bo z sutka po nacisnieciu lecialo mi mleko i juz sobie wygooglowalam rozne choroby ze mi cos na mozgu rosnie pozniej jak mowilam o tym ginekologowi to sie smial ze owszem rosnie ale nie ma mozgu a sporadycznie sa przypadki kiedy wlasnie od pierwszych dni u kobiety pojawia sie mleko. Taka matka polka :-) zaznaczam ze prolaktyna ok

Calineczka a ty nie pisalas ze masz problem z cukrem?? mnie dwa razy juz zlapalo kolatanie ale ja mam wade serca moje cisnie dzisiejsze po jednej kawie 99/56 puls 85 ale nie czuje sie slabo troche rozdrazniona bo jestem nie wyspana z pespektywy wszytskich moich ciaz ta jest zupelnie inna :-)

Mama290, a co do tego ma cukier?Mam za wysoki na czczo, ale zawsze tak miałam i nigdy nie miałam takich stanów jak dzisiaj.

Ja spie w staniku i to takim sztywnym wtedy mniej mnie bola. Ja juz mowilam na staraczkach ze mam z piersiami takie uczucie jak masz piersi pelne mleka i masz ochote przystawic dziecko do cyca bo wiesz ze bedzie ulga a tu dupa to jeszcze nie mleko a dzidzi to jeszcze fasolka w brzuchu. :-) mamy macie tez takie dziwaczne odczucia z tymi piersiami ? Dodam tylko ze ja zapisalam sie do ginekologa zanim dowiedzialam sie ze w ciazy jestem bo z sutka po nacisnieciu lecialo mi mleko i juz sobie wygooglowalam rozne choroby ze mi cos na mozgu rosnie pozniej jak mowilam o tym ginekologowi to sie smial ze owszem rosnie ale nie ma mozgu a sporadycznie sa przypadki kiedy wlasnie od pierwszych dni u kobiety pojawia sie mleko. Taka matka polka :-) zaznaczam ze prolaktyna ok

U mnie coś w stylu siary/mleka pojawiło się pierwszy raz (nie będąc w ciąży) prawie rok temu gdy po raz pierwszy zobaczyłam świeżo narodzoną siostrzenicę męża. Przestraszyłam się okropnie bo dr google w użyciu :cool2: lekarz od razu zapytał czy miałam styczność z jakimś noworodkiem i czy tuliłam go do siebie...prolaktyna okazała się w normie. To samo powtórzyło się pół roku temu przy wizycie u kolejnego nowonarodzonego dzieciaczka w moim otoczeniu. Ponoć często pojawia się coś takiego jak kobieta poczuje ogromne pragnienie posiadania dziecka, za prolaktynę odpowiedzialna jest przysadka mózgowa. A przecież są przypadki, że kobieta adoptująca niemowlaka sama wytwarza pokarm. Natura jest skomplikowana :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc calineczka moge poradzic herbate imbirowa z cytryna poprostu super. A na dreszcze tp ja sama mam juz od jakiegos czasu poprostu czuje jak bym zamarzala I nie wiem skad to jest nigdy wczesniej sie tak nie czulam

Do góry