reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

• Starter tematu Starter tematu Mihir
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
wybaczcie dziewczyny pisalam to wieczorem wiem ze to nie chodzilo o mojego lekarza ale cos pokopalam w pryplywie weny tworczej prosze o wybaczenie

reklama
Lucyann-luzik:) Ja czasem czuję się, jakby mi ubyło szarych komórek ;)
Dorotak-jak badania?
A ja (choć chora, lecz wczoraj zafundowałam sobie saunę połączoną z inhalacją i zakładam, że pomoże) optymistycznie patrzę na świat. Pogoda się poprawiła. Słonko dodaje energii i łudzę się, że choróbsko minie. Co ile dziewczęta robią Wam badania krwi i inne? Ja miałam podczas pierwszej wizyty (12 tydzień) a teraz nie dała mi nic. 4.07 mam kolejną (to będzie 20 tydzień) może wtedy??? Skierowania na badanie moczu nie ujrzałam...Hmmm

Pola powiem szczerze ze malo ja chodze na wizyte co trzy tygodnie bylo juz tyh badan troche pierwsze w 6tyg pelne ze wszytkimi odczynami i innymi paskodztwami teraz co miesiac czystosc pochwy mocz i krew...jutro ide na morfologie a w srode na juz trzecie usg wiec moze porozmawiaj z lekarzem albo ja jestem nadgorliwa....
teraz kicham i chrcze jak zdychajacy pies napary z lipy i inne paskudztwa poszly w ruch
pa zdrowka

ja mialam od poczatku ciazy 2 usg i jedne badania morfologia mocz jednak nie wynikalo to z mojej winy po prostu musialam zmienic gina a zanim dostalam sie do nastepnego minelo troche czasu jednak wyniki sa oki wiec to napewno nie zaszkodzilo :)
co do ilosci badan to zapewne zalezy od lekarza i sposobu prowadzenia ciazy

teraz zmykam ide z paulinka na spacer bo zrobilo sie w koncu troche cieplej ;D

Miło mi dziewczynki że się o mnie martwicie  :) Wczoraj wieczorem robiłam sobie tą analizę moczy i wynik podobny z niewielką poprawą - leukocyty obniżyły się i na szczęście nie przybyło białek, ale to tylko dwa dni różnicy więc nie spodziewałam się kolosalnej zmiany. Pocieszające że w dobrą stronę to idze, zobaczę co mi dziś jeszcze powie gin, bo idę na 17.30 na wizytę.

A co do badań to ja też w 7-8 tyg (po pierwszej wizycie) robiłam mocz, z krewi kilka badań (morfologia, glukoza, USR, HBs i alloprzeciwciała), a i ostatnio cytologia. Na początku jest tego najwięcej, potem będzie jeszcze chyba z dwa albo trzy razy mocz i z krwi ale mniej niż za pierwszym razem. Tak miałam też przy pierwszej ciąży i czytałam na jakiejś stronie było podane w tabelce co się pokrywało, jak znajdę link to podam.

hej :)

Fajna tabela :)

Kiedy sie robi badani. na przeciwciala anty RH? ja nie mialam zlecenia na takie badanie. Czy to ma zwiazek z grupa krwi moja( 0RH+) i mojego meza (ARH+)?

Co do reszty tabeli z badaniami to mniej wiecej zgadza sie. Teraz mam zrobic morfologie, mocz i ktores z toxo.

reklama
Megusek Anty RH to tylko wtedy kiedy ty bys np. miala + a twoja polowica - bac odwrotnie jak znacie i wsztyko ok to luzik czasem trzeba zrobic jak ktores z dziadkow mialo to dla pewnosci bo u dziecka moze byc anty rh inne niz u rodzicow
zgadzam sie w pelni z dorotak co do badan u mnie tez to tak wyglada
Dorotak trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie
ja wlsnie wrocilam od internisty z gilem do pasa i ide pod kolderke z pelnym zestawem lekow pa trzymajcie sie cieplo i blagam nie chorujmy to takie nie fajne a ladnie sie robi na dworzu ....fe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry