reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

reklama
:-) Wiecie chyba wszytkie chcemy troche wczesniej przywitac nasze dzieciaczki moze to jakas zbioreowa hipnoza czy co?? a Monika z Usa dawno nic nie pisala.... ciekawa jestem jak tam u niej szykowania ida?

megusek wiem wiem ale juz nie moge sie doczekac :-) postaram sie byc cierpliwa ;-)
no i po wizycie maly ma bardzo nisko glowke w kanale wiec gin powiedzial ze to moze juz gdzies za 2 tyg :-) super :tak:
jeszcze jedna wizyta mnie czeka na poczatku listopada a pozniej mam przychodzic na sluchanie tetna malego ale mam nadzieje ze tylko jedna wizyta i porodowka :-)
dzisiaj sie dowiedzialam ze u nas straszne kolejki na porodowki i brakuje miejsc tragedia mam nadzieje ze mnie przyjma jednak:szok:

No wlasnie ja mam stresik czy bede w tym szpitalu mogla rodzic ktory sobie upodobalam? podobno sa zapisy na porod lepiej jest przysymulowac zeby polozyli na oddzial i tam zaczeka takie rady kolezanki mi daly ?!! straszne a Ewa ty tez juz mialas jakis upatrzony szpital i to wlasnie tam sa te kolejki??

no tomi stracha zrobilyscie...ja chce rodzic tam gdzie wybralam. Ale wiecie, ze jak tam bylam ogladac to sporo bylo tych kobitek co juz urodzily i sale pozajmowane...hmmmm

Lucyann badanie wielkościmiednicy jest bezbolesne :-D Biroą taki śmieszny metalowy przyrzad i mierzą Ci od jendej kości miednicy do drugiej i robią to na zawnątrz a nie dopochwowo więc spoko. Ale te badania (może jeszcze nie miałaś) nie takie zwykle dopochwowe z wziernikiem i patrzeniem jak wygląda szyjka tylko oceniające wielkość kanału rodnego takie jak mialy już niektóre z nas naprawdę nie są przyjemne :no: .

Dziwne, a mnie te badania o których ostatnio piszecie w ogóle ominęły. Po ostatniej wizycie, kiedy lekarka badała mnie jak zwykle na palec i zaglądała tu i tam stwierdziła , że wszystko jest jak należy i mam sie ewentualnie zgłosić na KTG tuz przed terminem lub jak coś mnie zaniepokoi.

Może powinno mnie zaniepokić, ze nie robiła mi tych wszystkich pomiarów? A może nie są to konieczne badania? Wszystkie je miałyście?

Cynamonka nie masz co się martwić bo badanie wielkości mednicy to robili mi przy porodzie córki w szpitalu a badanie wielkości kanału rodnego to teraz w tej ciąży a w pierwszej to jakoś sobie tego nie przypominam :tak:

reklama
Mi nie mierzyli miednicy. Lekarz sam na oko widzi, jak któraś jest szeroka w biodrach, to chyba dlatego nie wszystkim się mierzy. Mi powiedział, że powinnam samodzielnie urodzic dziecko nawet o wadze ok 4 kg. 30 października ide na usg, żeby określic stan łożyska i wielkość dziecka. Lekarz badając w zesżłym tyg powiedział, że około 3200 ma. Mam nadzieję, że nie przenoszę... A pisałam Wam, ze na ostatnim usg tak się maleństwo gruntownie wypieło, że na 100% córeczka bedzie?:tak:Pozdrawiam

Do góry