reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

• Starter tematu Starter tematu Mihir
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
A ja mam wizytę w czwartek i aż się boję przez to zapalenie pęcherza moczowego :-[, bo pani która robiła mi badanie nastraszyła mnie odddziałem patologicznym, z tym że mówiła że na szczęście białka nie są podwyższone a to by było najgorsze, tylko leukocytów za dużo. >:(
A prze wizytą muszę jeszcze raz powtórzyć analizę moczu i mama nadzieję że się poprawi, łeeeeeee.......

A niemogłam doczekać się tej wizyty :(, bo znów chce zobaczyć dzidzi.

no i po wizycie bylo fajnie ;D
mam w koncu karte ciazy i ksiazeczke ciazy :) dlugo musialam na to czekac az 17 tyg niezle ::)
a wiec badania wporzadku wszystko w normie pozatym ze mam straszne oplawy i dostalam czopki poniewaz niestety mam duza tendencje do stanow zapalnych ,w pierwszej ciazy bylo to samo, a tak ogolnie wszystko ok :)
lekarz stwierdzil ze jak dla niego to moja ciaza wyglada na starsza niz wykazuje wg miesiaczki jeednak wstrzymal sie z ocena dokladniejsza na usg bede miala 4 lipca dopiero chcialabym wczesniej ale moze juz bedzie widac jaka plec ;)
okazalo sie ze zdjecia w tej przychodni (usg) sa bezplatne a u poprzedniego pana 20 zl za zdjatko >:(
slyszalam tetno mojej dzidzi prawidlowe ;D
takze jestem w skowronka bo w koncu mam normalnego lekarza i normalna przychodnie :D
pozdrawiam dziewuszki :)

piszcie co u was

to super Ewa ze masz w koncu normalnego lekarza. To duzy komfort psychiczny jak mozesz bez obwaw stosowac sie do jeg polecen, no i to ze troszke finansowo oszczedzisz ;) Taki zawod to straszna odpowiedzialnosc. A pozatym niekazdy lekarz sie caly czas doksztalca, a powienien!

pozdrawiam :)

WITAM DZIEWCZYNY...JA WLASNIE GODZINE TEMU WROCILAM ZE SZPITALA BO PRZEZ DLUZSZY CZAS MIALAM SKURCZE I BOLE PODBRZUSzA NO I DLA PEWNOSCI ZE JEST OK LEZALAM TYDZIEN PONAD NA PATOLOGII CIAZY.WSZYSTKO JEST SUPER.NIE MA CO SIE MARTWIC SKIEROWANIEM DO SZPITALA BO TO ZAWSZE LEPSZA OPIEKA NIZ W PRZYCHODNI.MINULKA

Heja
Własnie wróciłam od położnej, gdzie po raz pierwszy słyszałam bicie serca Dziecka-fajocha:)
Ewa, też mam USG na 4.07. Pewnie uda nam się poznać płeć...A poza tym dowiedziałam się, że (ponieważ mąż jest w pracy i nie może wraz ze mną zobaczyć Maleństwa) nagrają mi całe badanie na płytę. Koszt-bagatela 5euro. W przeliczeniu na nasze (takie normalny, ludzki a nie kantorowy przelicznik) to jakbyście w Polsce zapłaciły 5 zł. A film jest...Już się nie mogę doczekać.
A swoją drogą to właśnie dorwało mnie coś na "kształt" anginy. Czym się leczycie jak jesteście przeziębione i boli Was gardło? Muszę wydobrzeć przed wakacjami.
POzdro
Pola

Dorotak-trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie!
Góralka-Twój gin jest niedouczony. Bierz kwas i nie słuchaj go, tzn., oczywiście, że najlepiej brać przed zajściem w ciążę i podczas pierwszych 3 miesięcy (NAPRAWDĘ znacznie zapobiega wadom wrodzonym cewy nerwowej) ale potem chyba też nie zaszkodzi ;)
Lucyann-mój mąż jest stomatologiem więc " z własnego podwórka" wiem cosik o służbie zdrowia...Dlatego też tak mnie to boli. Tutaj jest z tym znacznie lepiej _mówię o mozliwości wyboru pakietu, ale jesli chodzi o oczekiwanie na wizytę u specjalisty, to tak samo jak w POlsce-ciągnie się miesiącami. A swoją drogą to daj mi proszę ten link, choć nie wiem, czy ktokolwiek czyta te rady...
POzdrawiam Was wszystkie słonecznie
Pola

w koncu nie musze sie denerwowac na mysl o wizycie u lekarza :D
i sluchajcie dostalam nawet prezencik takie rozne porobki i ksiazeczki na temat ciazy :)
juz je studiuje ;)
dzisiaj mam dobry dzien tylko troche jestem zmeczona i najchetniej poszlabym spac jednak humor mi dopisuje wiec nie jest zle ;)
pola wiec moze juz po 4 bedziemy znac plec naszych bobaskow super ;D mam nadzieje ze sie pochwalisz
co do leczenia to chyba najlepsze sa babcine sposoby miod z mlekiem i lezenie pod kolderka, co do lekarstw to nie bardzo sie orientuje musialbys sie chyba poradzic kogos kompetentnego moze w aptece doradza
milutka super ze wszystko dobrze to najwazniejsze :D
megusek procz kompetencji co jest najwazniejsze bezsprzecznie dobrze jak lekarz ma ludzkie podejscie do pacjentki bo chyba malo ktora kobitka lubi chodzic do gina a jak jest dupkiem to jest wogole nie do przyjecia
pozdrawiam serdecznie :)

reklama
oj wiem o czym piszesz jezeli chodzi o ginekologa dupka Ewa. Kiedys mialam zrobic usg piersi, a ze jest okreslony czas na takie badanie a mialam zrobic przed planowaniem dzidzi (bo jak by sie nam odrazu udalo ;) i ze byl tylko jeden taki co robil akurat to poszlam do niego. 1. nieuprzejmy 2. wcale nie kwapil sie zeby mi wyjasnic o co chodzi z tym co wykryl (moja dr sama nie pytana odrazu mi mowi) a jak zapytalam to prawie mnie zbyl...Bylam juz wczesniej na takim badaniu u innego lekarza i mam porownie.

Pozdrawiam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry