Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
A ja mam wizytę w czwartek i aż się boję przez to zapalenie pęcherza moczowego :-[, bo pani która robiła mi badanie nastraszyła mnie odddziałem patologicznym, z tym że mówiła że na szczęście białka nie są podwyższone a to by było najgorsze, tylko leukocytów za dużo.
A prze wizytą muszę jeszcze raz powtórzyć analizę moczu i mama nadzieję że się poprawi, łeeeeeee.......
A niemogłam doczekać się tej wizyty , bo znów chce zobaczyć dzidzi.
no i po wizycie bylo fajnie ;D
mam w koncu karte ciazy i ksiazeczke ciazy dlugo musialam na to czekac az 17 tyg niezle :
a wiec badania wporzadku wszystko w normie pozatym ze mam straszne oplawy i dostalam czopki poniewaz niestety mam duza tendencje do stanow zapalnych ,w pierwszej ciazy bylo to samo, a tak ogolnie wszystko ok
lekarz stwierdzil ze jak dla niego to moja ciaza wyglada na starsza niz wykazuje wg miesiaczki jeednak wstrzymal sie z ocena dokladniejsza na usg bede miala 4 lipca dopiero chcialabym wczesniej ale moze juz bedzie widac jaka plec
okazalo sie ze zdjecia w tej przychodni (usg) sa bezplatne a u poprzedniego pana 20 zl za zdjatko
slyszalam tetno mojej dzidzi prawidlowe ;D
takze jestem w skowronka bo w koncu mam normalnego lekarza i normalna przychodnie
pozdrawiam dziewuszki
to super Ewa ze masz w koncu normalnego lekarza. To duzy komfort psychiczny jak mozesz bez obwaw stosowac sie do jeg polecen, no i to ze troszke finansowo oszczedzisz Taki zawod to straszna odpowiedzialnosc. A pozatym niekazdy lekarz sie caly czas doksztalca, a powienien!
WITAM DZIEWCZYNY...JA WLASNIE GODZINE TEMU WROCILAM ZE SZPITALA BO PRZEZ DLUZSZY CZAS MIALAM SKURCZE I BOLE PODBRZUSzA NO I DLA PEWNOSCI ZE JEST OK LEZALAM TYDZIEN PONAD NA PATOLOGII CIAZY.WSZYSTKO JEST SUPER.NIE MA CO SIE MARTWIC SKIEROWANIEM DO SZPITALA BO TO ZAWSZE LEPSZA OPIEKA NIZ W PRZYCHODNI.MINULKA
Heja
Własnie wróciłam od położnej, gdzie po raz pierwszy słyszałam bicie serca Dziecka-fajocha
Ewa, też mam USG na 4.07. Pewnie uda nam się poznać płeć...A poza tym dowiedziałam się, że (ponieważ mąż jest w pracy i nie może wraz ze mną zobaczyć Maleństwa) nagrają mi całe badanie na płytę. Koszt-bagatela 5euro. W przeliczeniu na nasze (takie normalny, ludzki a nie kantorowy przelicznik) to jakbyście w Polsce zapłaciły 5 zł. A film jest...Już się nie mogę doczekać.
A swoją drogą to właśnie dorwało mnie coś na "kształt" anginy. Czym się leczycie jak jesteście przeziębione i boli Was gardło? Muszę wydobrzeć przed wakacjami.
POzdro
Pola
Dorotak-trzymam kciuki za szybkie wyzdrowienie!
Góralka-Twój gin jest niedouczony. Bierz kwas i nie słuchaj go, tzn., oczywiście, że najlepiej brać przed zajściem w ciążę i podczas pierwszych 3 miesięcy (NAPRAWDĘ znacznie zapobiega wadom wrodzonym cewy nerwowej) ale potem chyba też nie zaszkodzi
Lucyann-mój mąż jest stomatologiem więc " z własnego podwórka" wiem cosik o służbie zdrowia...Dlatego też tak mnie to boli. Tutaj jest z tym znacznie lepiej _mówię o mozliwości wyboru pakietu, ale jesli chodzi o oczekiwanie na wizytę u specjalisty, to tak samo jak w POlsce-ciągnie się miesiącami. A swoją drogą to daj mi proszę ten link, choć nie wiem, czy ktokolwiek czyta te rady...
POzdrawiam Was wszystkie słonecznie
Pola
w koncu nie musze sie denerwowac na mysl o wizycie u lekarza
i sluchajcie dostalam nawet prezencik takie rozne porobki i ksiazeczki na temat ciazy
juz je studiuje
dzisiaj mam dobry dzien tylko troche jestem zmeczona i najchetniej poszlabym spac jednak humor mi dopisuje wiec nie jest zle
pola wiec moze juz po 4 bedziemy znac plec naszych bobaskow super ;D mam nadzieje ze sie pochwalisz
co do leczenia to chyba najlepsze sa babcine sposoby miod z mlekiem i lezenie pod kolderka, co do lekarstw to nie bardzo sie orientuje musialbys sie chyba poradzic kogos kompetentnego moze w aptece doradza
milutka super ze wszystko dobrze to najwazniejsze
megusek procz kompetencji co jest najwazniejsze bezsprzecznie dobrze jak lekarz ma ludzkie podejscie do pacjentki bo chyba malo ktora kobitka lubi chodzic do gina a jak jest dupkiem to jest wogole nie do przyjecia
pozdrawiam serdecznie
oj wiem o czym piszesz jezeli chodzi o ginekologa dupka Ewa. Kiedys mialam zrobic usg piersi, a ze jest okreslony czas na takie badanie a mialam zrobic przed planowaniem dzidzi (bo jak by sie nam odrazu udalo i ze byl tylko jeden taki co robil akurat to poszlam do niego. 1. nieuprzejmy 2. wcale nie kwapil sie zeby mi wyjasnic o co chodzi z tym co wykryl (moja dr sama nie pytana odrazu mi mowi) a jak zapytalam to prawie mnie zbyl...Bylam juz wczesniej na takim badaniu u innego lekarza i mam porownie.