Avy
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 9 Grudzień 2022
- Postów
- 5 003
To się tylko wydaje takie skomplikowaneMatko jedyna, ale to skomplikowany procesale szyneczki i mięska pewnie smakują pierwsza klasa
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To się tylko wydaje takie skomplikowaneMatko jedyna, ale to skomplikowany procesale szyneczki i mięska pewnie smakują pierwsza klasa
![]()
Przyjeżdżaj zanim zamrożę te 17kg szynek i kiełbasNo co Ty mi tu robisz
![]()
Oczywiście, że sikamy ! I się nie poddamyNo jak to była implantacja to może już zacznie się tworzyć HCG
zaczynam śmieszyć samą siebie
![]()
Przyjeżdżaj zanim zamrożę te 17kg szynek i kiełbasOstatnie dzisiaj o 17 wyszły z wędzarki
![]()
Ja mam jakieś chore pokłady wiary, że może się udać. Jak nie teraz to za miesiąc. To poronienie mi dało do zrozumienia, że coś ruszyło i jest szansaJa tam dalej trzymam kciuki by to było to![]()
Ja mam jakieś chore pokłady wiary, że może się udać. Jak nie teraz to za miesiąc. To poronienie mi dało do zrozumienia, że coś ruszyło i jest szansa![]()
Peklowanie u mnie zawsze było 5-7 dni, z wędzenia jestem noga bo zawsze oddawałam chłopaka do wędzeniaSpróbuję się nie rozpisać na pięć stronBędzie o wędzeniu na gorąco (bo zakładam, że o to pytasz).
Peklowanie 3 dni to mało nawet na polędwiczkę wieprzową. Polędwiczkę pekluję 5 dni, schab 7-10 dni. Wszystko zależy od wielkości przekroju mięsa.
Po zakończeniu peklowania i wyjęciu z chłodni wieszam w temperaturze pokojowej do wstępnego osuszenia. Później w wędzarni ustawiam temperaturę na 50-60 stopni i bez dymu osuszam mięso 30-60 minut (wszystko zależy czy było peklowane na sucho czy na mokro). Bardzo pilnuję tego etapu, bo grzechem jest włączyć dymienie gdy mięso jest mokre. Później na tych 60 stopniach odpalam generator dymu (zawsze do podstawowych zrębków dodaję zrębki drewna owocowego). Po ponad dwóch godzinach podnoszę temperaturę do 70-80 stopni i tak trzymam ponad godzinę. W większości z lenistwa nie parzę wędlin tylko wyłączam dymienie i odpadam temperaturę wyższą w wędzarni, żeby się podpiekły (temperatura w środku 67 stopni). To tak w skrócie![]()
I praktycznieNo bo kobieta zawsze z nadzieją w dłoni, nawet jak się nie udaje to zaraz nowa nadzieja się pojawi. Mi głowa mowi: co Ty się łudzisz, na bank nie ma szans na to!
A serce: jeśli ostatni seksik był 7 dni temu to tepreeetyyycznieee...![]()