reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Dziewczyny ponieważ wiem, ze Wasza wiedza jest ogromna proszę o jeszcze jedna radę.

Jutro wybieram się zrobić kolejne badania by sprawdzić czy wszystko jest Ok. Rodzinna mi zapisała tylko: morfologię, TSH, żelazo…
Myśle by zrobić FT3 FT4… co jeszcze mogę zrobić?

reklama
Dziewczyny ponieważ wiem, ze Wasza wiedza jest ogromna proszę o jeszcze jedna radę.

Jutro wybieram się zrobić kolejne badania by sprawdzić czy wszystko jest Ok. Rodzinna mi zapisała tylko: morfologię, TSH, żelazo…

Myślę, że nie ma sensu robić w tej chwili hormonów. Wszystko może wariować

To ja to znów jak co roku w grudniu nie bedzie ciaży wiec myślę "ciekawe czy za rok bedzie"... czeka mnie kolejny zawód w tym roku
No ja akurat zastanawiam się czy 2023 coś przyniesie 🤷‍♀️. Najbardziej denerwuje się, że mam się starć będąc bezpłodna 😂😂, no bo brak owulacji to nic innego 🤷‍♀️. Mój limit czekania minął🙈

Pragnę przypomnieć i ostudzić lekko część z Was. Nie istnieje coś takiego jak "obiecujący wykres" kilka dni po owu. Kilkanaście - tak. Kilka-nie.
A ile wyższych temperatur musi być, że można było gdybac, że prawdopodobnie była owulka ? 3 czy więcej?
chciałabym móc w przyszłości wiedzieć to po wykresie, bo wiadomo, że nie zawsze się człowiek do ginekologa w danym dniu dostanie, albo czasem po prostu się nie chce iść 😜

mi po biochemach strasznie TSH skoczyło (dwie ciąże cykl po cyklu) i jakieś 20 dni po poronieniu tej drugiej ciąży robiłam wyniki, mega się zestresowałam, że tak mi poszło, ale to właśnie przez te ciąże, bo po mięsiącu powtarzałam i już mocno spadło i się normowało (tym bardziej, że 7dpo w cyklu przed tym pierwszym i drugim biochemem z rzędu robiłam TSH, FT3, FT4, anty TPO i anty TG i wszystko było super). Dlatego nie wystrasz się, jeśli TSH wyjdzie podwyższone tylko trzeba to będzie powtórzyć po miesiącu. Przynajmniej ja tak miałam

A ile wyższych temperatur musi być, że można było gdybac, że prawdopodobnie była owulka ? 3 czy więcej?
chciałabym móc w przyszłości wiedzieć to po wykresie, bo wiadomo, że nie zawsze się człowiek do ginekologa w danym dniu dostanie, albo czasem po prostu się nie chce iść 😜
chyba 4, ale potem powinny się utrzymywać na wyższym poziomie ponad linię podstawową

reklama

Żeby z dużym prawdopodobieństwem potwierdzić owulacje to 3 wyższe natomiast żeby był obiecujący w kategorii ciąży to 16😂

Do góry