reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopadowe kreski 🍁🍂🍁

Wypełniam ankietę przed wizyta w Luxmed i zastanawiam się, czy głównym celem mojej wizyty są nieregularne miesiączki, czy skierowania na badania.

Oba tematy są głównym celem wizyty 🤔.

reklama
A czy jak już jestemy przy temperaturze, to pobudki w nocy maja bardzo duży wpływ? Mam 3 koty, 4h nieprzerwanego snu jest niewykonalne 😅 może bez sensu się męczę codziennym budzeniem i mierzeniem temperatury o 6, jeżeli przez nocne wyścigi kotów nie mam szansy na wiarygodny pomiar (nie wstaję w nocy, już nawet przed sikaniem się powstrzymuje, no ale wybudzają mnie po kilka razy)

Jeśli nie wstajesz i nie wiercisz się bez sensu to nie powinno wpływać.
Ja mam bardzo słaby sen i budzę się wiele razy nad ranem, a pomiary mam wiarygodne

No to tak temperatura mierzona w trakcie dnia nie ma znaczenia dla obserwacji cyklu. Ja na przykład na czole czy pod pachą nigdy nie osiągam nawet 36 stopni i tak było zawsze i w ciążach również, a jak mierzyłam w pochwie w ciągu dnia (sprawdzałam z ciekawości również nie z fetyszu 😂) to potrafiłam dobijać i do 38😂 gdzie rano na przykład 35,6 i to temp orzed owu
dobrze wiedzieć,popróbuje z tymi pomiarami w następnym cyklu jeśli znów w tym nie wyjdzie,chyba muszę tez w jakiś porządny termometr się zaopatrzyć bo czytałam ze są termometry owulacyjne chociaż nie wiem czy są dobre i czy nie bardziej się opłaca jakiś inny z apteki,teraz mam elektryczny ale nie ufam mu za bardzo 🙈 ..

dobrze wiedzieć,popróbuje z tymi pomiarami w następnym cyklu jeśli znów w tym nie wyjdzie,chyba muszę tez w jakiś porządny termometr się zaopatrzyć bo czytałam ze są termometry owulacyjne chociaż nie wiem czy są dobre i czy nie bardziej się opłaca jakiś inny z apteki,teraz mam elektryczny ale nie ufam mu za bardzo 🙈 ..

Do obserwacji cyklu musi być termometr z dwoma miejscami po przecinku

reklama
Do góry