reklama

Listopadowe mamy 2016

Princeseczka to Cie wzielo.

Nessi objaw masz placzliwosc hi, z cera nie pomogę.

Ivi Ty test robiłaś teraz? Pochwal się krecha ;-), uwielbiam testy z 2 kreskami ;-)

Mnie niedawno pociaglo i też ryczec mi się chce, u mnie zapach z kuchni przyprawia mnie głównie o mdłości hi

reklama
Podczas ciąży w organizmie kobiety zachodzi prawdziwa burza hormonów. Przede wszystkim zwiększa się ilość progesteronu oraz następuje podniesienie wrażliwości na androgeny. Progesteron odpowiada za to, że gruczoły łojowe i potowe pracują intensywniej. Natomiast androgeny sprawiają, że gruczoły łojowe wzmagają wytwarzanie sebum, podobnie jak to ma miejsce w okresie dojrzewania. Nadmiar sebum powoduje szybsze przetłuszczanie się włosów, skóry i zatykanie się porów, w których znajdują się ujścia meszków włosowych. To powoduje zaskórniki i stany zapalne z krostami i wypryskami ropnymi. Na tłustej skórze znajduje się o wiele więcej bakterii niż na suchej, bakterie odpowiadają za powstanie stanów zapalnych. Trądzik na plecach i klatce piersiowej może mieć formę łagodnej wysypki bądź czerwonych i bolesnych czopów. Z tego powodu niektóre kobiety w ciąży cierpią na zmiany trądzikowe.Główną przyczyną powstania trądziku w czasie ciąży są zmiany hormonalne.

:-( :(:-( :(:-( :(:-( :(

Mój M wczoraj stwierdził, że bankowo będzie syn bo jak to określił promienieję i :rolleyes: Twierdzi, że będzie chłopak bo z córkami gorzej wyglądałam w ciąży. A mnie jakoś tak dziwnie z tyłu głowy plącze się myśl ,że będzie czwarta córeczka:cool2:

Priinceseczka- ankieta wypełniona

Nessi wszystkie jestesmy pieekne :-) :) ale nie dla wszystkich:-D jak to mowia o gustach sie nie dyskutuje;-)
dla swoich dzieci mamy sa najpiekniejszymi kobietami na ziemi❤i to jest najwazniejsze:-)

reklama
Mama czwórki więc macie jednego rodzynka? A Tobie płeć obojętna? Ja mam 2 córki i syna i płeć nie ma dla mnie znaczenia choć przeczucie mówi mi że syn będzie.

Nessi ale masz kawalera ;-)

Słabo mi, mdli mnie, głowa pęka, i kuje mnie prawy jajnik, chwilo trwaj, zastanawiam się nad nospa, ale kuje i przestaje, kuje i przestaje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry