reklama

Listopadowe mamy 2016

No właśnie ZZO podają od 5 cm, więc ja już bym została, ale Aob u Ciebie nie podają czy nie chcesz?

Co do mg, to chyba jak ma się rodzić naturalnie jakoś w 37 tc się odstawia? Nie jestem pewna kiedy.
Ja biorę, jeśli może to pomóc w powstrzymaniu skurczy, bo chcę dotrwać do jutra rana;)

Moja cały czas mi gmera w kroku, jutro jej powiem prosto w twarz, co o tym myślę :D

reklama
Mnie nie mogą dać znieczulenia, bo muszę czuć jakby się coś z blizną działo.
Poprzednio to nawet nie pomyślałam, a w dodatku był środek nocy z soboty na niedzielę, więc wątpię żeby anastezjologa im się chciało do mnie szukać. Pewnie zanim by dotarł i tak byłoby za późno.

Jestem w 39 tygodniu ciąży[emoji480]tp.8.11[emoji64]

Mila ale super świadomość szybkiego spotkania z młoda :):):)

Aob u mnie by juz nie puścili z takim rozwarciem. Przecież moze ruszyć w każdej chwili na ostro a nikt nie orzewidzi jak szybko bedzie poród postępował! (Przy Sylwi zajechalam na IP z 4cm, ledwo na wózku przewieźli mnie na 2 piętro winda i juz miałam 7cm.. wiec życzę szybkich skurczy ::):)

Ja sie chyba dzis z nerwów przekręcę :) ale takich pozytywnych, bo jestem ciekawa co tam u młodego słychać ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

No tak jeśli chodzi o zzo to rzeczywiście podają do 5cm.

Milia czekam na relacje po cesarce jutro[emoji5]
Katrineczka daj znać czy jeszcze dziś czy jakieś badania jeszcze będą robić.

Magnez każą odstawać właśnie w 37t. Ja brałam 2 tabletki, odstawiłam do zera ale po paru dniach wróciłam do jednej na noc bo mniejsze w nocy skurcze w stopy lapaly [emoji6]

Koalka ten Twój lekarz to rzeczywiście dziwny. [emoji53]

Jestem w trakcie 37 tygodnia.
Z Polą spotkamy się 15 listopada (cc) [emoji480][emoji253][emoji179]

Emalka, postaram się :) Ale nastawiam się raczej na popołudnie, tak jak poprzednio.

Koalka, no taki... wyluzowany mocno ;)

Ivi, dopiero zaczyna to do mnie na poważnie docierać :) Coś tam jednak robię w domu, ogarniam końcówkę, a jak mąż wróci z pracy, to zajmę się torbą i wszystko będzie gotowe. Kciuki za Twoją szyjkę :)

Dziewczyny mam do Was pytanie. Moj gin w ost pt zaproponowal ze za tydz.czyli jutro rozmasuje mi szyjke.. Termin mam za tydzien.
I teraz czy ktoras z Was miala takie "atrakcje" na tydz przed teoretycznym terminem porodu? Czy warto isc? W ubiegly pt szyjka z usg 2,5 cm, zamknieta. Nie badal jej nigdy paluchami takze nic wiecej nigdy nie mowil na temat jej stanu. Naczytalam sie ze to bardzo boli i ze moze cos sie z szyjka stac.
Ja mu absolutnie nic nie sugerowalam aby ja rozruszal, sam chcial juz w ubiegly pt, ale z uwagi na egzamin stwierdzil ze mam przyjsc w nast.czw...

Urodzic juz oczywiscie bym chciala, ale w tej sytuacji to akurat malo istotne co ja chce.
Lozysko jest juz dojrzale, dzieciak w pt 3300..

Moze jakies dobre rady?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z karmieniem juz wyluzowalam i moze dlatego to wkoncu puscilo:-) musze tylko malego pobudzic bo on doslownie po gora 5 min zaaypia przy cycu. Czasem bywa tak ze jak sie przebudzi to okazuje sie ze ssal a nie lykal i to wszystko ulewa mu sie bokiem :-/ zreszta podajac butle tez zasypial. Jakis uspakajacz mu sie wtedy wlacza.

Koalka-maz jest teraz na l4 na mnie i pomaga! W tamtym tygodniu az sobie w brode plulam bo radzil sobie lepiej ode mnie. On nie bal sie malym manewrowac podnosil go z kazdej pozycji a ja te ruchy mialam bardziej dretwe/sztywne balam sie ze malemu zrobie krzywde. Do odbijania tez maz mnie uczyl jak podnosic malego. Kapiel tez mu lepiej wychodzi

Agulek - hehe co do masażu szyjki - boli jak diabli, ale jeśli szyjka i małe gotowe, to to "przyśpiesza" poród. Z ciekawostek - jeśli moja szyjka na to pozwoli, to dziś będę miała masażyk właśnie ;)

Princeseczk - bo cycek to najlepszy przyjaciel każdego dziecka!! :) dlatego usypia;) Pobudzaj - mów, zmieniaj pozycje, smyraj po bródce, rączce, stópce tak by utrzymywać jego czujność :)

Idę się szykować bo w końcu nie wyjdę!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry