reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Listopadowe mamy 2016

Lilith pewnie masz rację, bo szczerze ja tam nie wiem dokładnie. Jak mi ta torbiel pękła to było dosyć dawno, więc już nie pamiętam.Albo nie chce :-) A powiedz proszę czy w takim przypadku kiedy jest torbiel w ciąży to się ją usuwa czy jakoś leczy? Pytam z ciekawości, bo nigdy nie wiadomo co może być :-) pytam Ciebie jako doświadczonej mamy w tej sprawie ;-)

reklama
Wybaczcie, że nie będę odpisywać posługując się Waszymi nickami ale nie pamiętam co do ktorej :(
Przykro mi z powodu gorączki syna, szkoda żeby coś nowego złapał, chyba że to nie wyleczona do końca ta wcześniejsza infekcja dróg moczowych.
Nie zazdroszczę Wam wymiotów ani mdłości, w pierwszej ciąży ich nie miałam i liczę, że teraz też się nie pojawią. Brzuch mnie pobolewa, ale to macica się poszerza i rozluźniaja stawy biodrowe, a piersi jak bardzo bolą..
Z apetytem tak jest chyba, ja się zmuszam czasami, bo wiem, że muszę coś zjeść. Bardzo mi smakują ciepłe zupy na śniadanie, takie dziwactwo ciążowe. I coś jest w tym, że dziecko wie, co potrzebuje stąd te zachcianki :) macie jakieś? Ja jogurty naturalne i jabłka i paprykę mogłabym jeść non stop.
Kiedyś słyszałam o metodzie rozkładania czosnku przy łóżku chorego. Emi z medycyna masz cos wspólnego?

Palula ja również nie wymiotowalam i uważam,że to nie jest żadnym dobrym czy złym znakiem. Nie ma reguły. :-) jedyne co mnie czasem meczy to wzdęcia ;-)

Palula z tymi wzdeciami to różnie, z reguły mi nie przeszkadzaja, ale bywa taki dzień, że bywa to uciążliwe. Wtedy najlepsza okazuje się herbatka koperkowa :-)

dziewczyny co do mdlosci to fakt imbir pomaga ale mi przez gardlo nie chcial przejsc , nawet w herbacie . Za to na upierdliwe mdlosci w pierwszej ciazy pomogl mi .....Lokomotiv , srodek na chorobe lokomocyjna dla dzieci .

A ja panikuje i wszystko pirownuje do tego co już znam.. W dodatku mi wymioty minęły bo jyz miałam, to traktuje to jeszcze gorzej.. Poprawia mi się jak Was czytam i widze, że ciąża nie musi oznaczać mega wymiotnej zmogi.. Ale swoje czuje..
Venus to zależy od wielkości i tego czy się wchłania. Jak nie, to mogą chcieć operować ale najwcześniej w drugim trym.

Wzdęcia mam mega od wieczora do rana.. Przynajmniej na dzień mniejsze..wczoraj pisalam, ze u mnie to jakby się coś gotowalo. Ale tak też miałam w każdej ciazy.

Venuss23 na pewno spróbuję Twojego sposobu w razie potrzeby :)

Swoją drogą po tej kapuście nie masz się co dziwić, że są wzdęcia :p

reklama
Migduch :biggrin2:. Ja już widziałam fasolke jak byłam pierwszy raz u lekarza to był 5 tydzień pod koniec. Byłam wcześnie u lekarza bo bałam się że to znowu puste jajo plodowe ale tym razem jest fasolka bardzo się cieszę. To jest moja druga ciąża. W pierwszej nie miałam objawów i tym razem też nie mam. Czy są objawy czy nie to dobry znak.

Do góry