Hej.
My wczoraj zaliczyliśmy wizytę u pediatry bo oczko Krzysiowi zaropiało. Ciężko jest kurczę dopilnować dzieciaki żeby każdorazowo przed podejściem do małego myły rączki i to chyba wina tego albo zachlapania przy kąpieli. Dostał kropelki z antybiotykiem i dzisiaj już oczko jest ładne , czyściutkie.
Co do suchej skóry to ja mimo kąpieli w Emoliencie też przez to przeszłam . Posmarowałam 2 razy kremem Oilatum(Parafina ) i zniknęło jak rękĄ odjął.
Dziewczyny - nie macie pomysłu jak wytłumaczyć noworodkowi , że dzień jest od czuwania , a noc od spania? Drugą noc z kolei zamiast spać do ok. 3 przez jakieś 1.5 -2 godz. czuwa. Nie płacze , ale nie śpi. W dzień śpi na okretkĘ , a nad ranem takie cuda robi. Próbowałam go wybudzać wczoraj po południu i zmuszać do aktywności ale on jak chca mu się spać to nie ma mocnych...Można go przewijaĆ i cuda robić koło niego , a on i tak lula. Już położna mi mówiła , że to mega spokojne dziecko. Tylko ta aktywność nocna trochę daje mi w kość.
Gaga- jeśli dasz radę napisz proszę jak czuję się dziś Sebastianek.Dalej ściskam bardzo mocno kciuki za Twojego dzielnego małego syneczka.